Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leeservaring 'Het huilt voor jou'

op 06 oktober 2018 door

Zo’n leuk idee een boekenuitwisseling. Het huilt voor jou, het boek dat ik van Nathalie heb ontvangen, speelt zich af in Syrië. Een land waar ik weinig tot niets over weet, behalve dan van wat ik in de media heb gehoord en gelezen.

Ook Bart Stouten is een voor mij onbekende schrijver. Hij heeft als dichter zeven bundels gepubliceerd en In 2015 kwam zijn eerste roman uit bij uitgeverij Vrijdag.

Hoe zal ik mijn leeservaring met jullie delen? Laat ik de recensie van Nathalie erbij nemen.

Het eerste wat mij opviel in haar recensie, is dat zij het een gedurfd boek vindt. Dat kan ik alleen maar beamen. Borg reist af naar Syrië voor Tewfik. Hij heeft de jonge dokter online leren kennen en Borg is verliefd op hem geworden. Het is dus de liefde die hem naar Syrië voert. Als een man daar de liefde bedrijft met een andere man kan hij veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van maximaal 3 jaar. In de gebieden veroverd door IS worden homo's ter dood veroordeeld. Tewfik wil met zijn vriendin Azzah vluchten naar het Westen met de hulp van Borg. Borg zou als ticket dienen voor de vrijheid.

Ik heb nog niet eerder een boek gelezen met dit thema, een toch wel beladen thema. Dat maakt het boek voor mij al interessant.

Verder merkt Nathalie op dat ze moeilijk in het verhaal kwam. Ja dat is waar. Ook ik moest in het verhaal komen. Mooie lange zinnen die ik soms twee keer moest lezen.  Maar ik hou van boeken waar je wat moeite voor moet doen.  En vanaf ongeveer blz. 100 werd ik gegrepen door het verhaal. De prachtige beschrijvingen van het stadje Hama en het woestijnstadje Deir-el-Sharjee, de nabijheid van de oorlog. En dat samen met de complexe relaties tussen de personages die het boek een zekere spanning geven.

Het huilt voor jou is niet een boek dat je even leest. Het vraagt om aandachtig lezen, maar het is zeker de moeite waard.

Als ik het boek in de winkel zou zien liggen, had ik het niet zo gauw opgepakt. Maar dankzij onze boekenuitwisseling heb ik toch maar een mooi boek leren kennen.

Lees ook de recensie van Nathalie. 

- Natalie v.d. D -



Reacties op: Leeservaring 'Het huilt voor jou'

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Bart Stouten

Bart Stouten

Bart Stouten (Sint-Truiden, 1956) is een Belgisch-Vlaamse licentiaat-vertaler, d...