Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bookchoice luisterselectie juli 2024

op 01 juli 2024 door

Er zijn diverse kanalen om luisterboeken te luisteren. Bibliotheek Online, KoboPlus, Storytel, Nextory en Fluister zijn de bekendste streamingsdiensten. De keuze is groot, maar de luisterboeken zijn 'te leen' en worden geen eigendom. Bookchoice heeft een ander concept. Elke maand worden er acht titels geselecteerd die zowel in de vorm van e-book als luisterboek worden aangeboden. Deze zijn te lezen en te luisteren via de Bookchoice app, maar kunnen ook gedownload worden en zijn dan van jou.

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg- door Marieke

Het overzicht van de acht titels van juli 2024

Titel: Stemmen in het duister
Auteur: Nicci French
Voorlezer: Carly Wijs
Looptijd: 10u54m
Genre: Thriller

Nancy North en haar vriend Felix zijn net in een goedkoper appartement in West-Londen getrokken, dat Felix heeft gevonden terwijl zij ziek was. Ze heeft een psychose gehad, maar nu is ze er weer bovenop. Ook al is de woning wat vervallen en ligt die aan de verkeerde kant van de stad voor Nancy, de verhuizing betekent een nieuwe start.

Toch heeft Nancy al vanaf de eerste dag geen goed gevoel over de plek en over enkele andere bewoners van het pand, en ze merkt dat dat een weerslag op haar stemming heeft. Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy heeft haar nog kort voor haar dood gezien en is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Niemand gelooft haar. Alleen rechercheur Maud O’Connor staat haar te woord...

Titel: De vergeten vrouwen
Auteur: Kristin Hannah
Voorlezer: Chava voor in 't Holt
Looptijd: 16u46m
Genre: Historische roman

Wanneer de twintigjarige verpleegster Frances ‘Frankie’ McGrath de onverwachte woorden ‘ook vrouwen kunnen helden zijn’ hoort, gaat er een wereld voor haar open. Ze is opgegroeid op een idyllisch eiland voor de kust van Californië, onder de vleugels van haar conservatieve ouders. Haar toekomst leek zo simpel: school afmaken, trouwen en in haar moeders voetsporen treden als de perfecte vrouw des huizes. Maar het is 1965 en de wereld is aan het veranderen. Wanneer haar broer vertrekt om te vechten in Vietnam, besluit ze zich aan te melden als verpleegkundige in het leger.

De jonge Frankie is onvoorbereid op de chaos die ze aantreft in Vietnam. En niet alleen dat, ook haar uiteindelijke terugkeer naar Amerika, dat verscheurd is door de oorlog en protesten, valt zwaarder dan ze ooit had kunnen denken.

Titel: Moederland
Auteur: Milouska Meulens
Voorlezer: Milouska Meulens
Looptijd: 6u50m
Genre: Roman (autobiografisch)

In prachtige, wervelende taal brengt Milouska Meulens verschillende culturen en tijden, Nederland en Curaçao, tot leven en legt ze trefzeker maar subtiel steeds de vinger op de zere plek

Wanneer op Hemelvaartsdag 2017 haar vader overlijdt, belandt Milouska Meulens in een depressie. De daar­opvolgende jaren strandt haar tweede huwelijk en raakt ze haar baan kwijt. Als ook nog de pandemie toeslaat, besluit ze haar kinderen bij hun vader te laten en naar haar moeder te gaan. Ze kan niet meer.

Bij haar moeder mag ze schuilen, zonder schaamte voor het Grote Falen. Haar moeder, die een onbarmhartig verleden meetorst. Haar moeder, van wie ze leerde om zich groot te houden. ‘Laat ze nooit je pijn zien, Uka,’ zei ze altijd, ‘dan kunnen ze niet van je winnen.’ Haar moeder, die gebleven was toen haar vader het gezin in de steek liet en terugging naar Curaçao. Haar moeder, die voor het eerst echt in staat is om voor haar kind te zorgen.

In negen maanden kruipt Meulens uit het donker naar het licht. Haar moeder en zij praten voor het eerst over de depressie die ze beiden kennen, over hun afkomst, over opgroeien zonder vader, over religie, over wie ze allebei zijn, en wie ze voor elkaar zijn en waren. Ze legt de puzzelstukjes van het verleden bij elkaar en leert beetje bij beetje haar eigen familiegeschiedenis kennen – ook de periodes die onder het tapijt zijn geschoven.

Moederland is de zoektocht van een vrouw die alles kwijt is en die in de donkerste periode van haar leven wil weten wie ze echt is en waar ze thuis is: vaderland of moederland? Die vragen kan Meulens alleen beantwoorden als ze weet waar ze vandaan komt, waar haar moeder en vader vandaan komen, als ze stopt met vluchten, eindelijk de façade afbreekt en de schaamte trotseert. Met de antwoorden die ze vindt, begint het herstel.

Titel: Anne O
Auteur: Matthew Blake
Voorlezer: Lot van Lunteren en Sander de Heer
Looptijd: 15u5m
Genre: Thriller

Anna Ogilvy was een vijfentwintigjarige schrijver met een mooie toekomst. Tot ze vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden doodstak. De tabloids noemen haar 'Schone slaapster', omdat ze vanwege een zeldzame aandoening sinds die fatale nacht in diepe slaap verkeert.

Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen. Als het hem lukt haar wakker te krijgen, kan ze eindelijk terechtstaan. Hij moet echter voorzichtig zijn in de behandeling van de spraakmakende verdachte, want hij leidt een leven vol geheimen.

Als Anna eindelijk tekenen van leven vertoont, moet hij zien te ontdekken wat er destijds is gebeurd. Anna is de enige die de waarheid kent over die nacht, en Ben de enige die haar naar boven kan halen. En door wat er aan het licht komt, komen beiden in groot gevaar.

de4d80754dbb47db36576d400904e82b.png

Titel: De meisjes van de goede herder
Auteur: Christel Don
Voorlezer: Christel Don & Phaedra Kwant
Looptijd: 5u53m
Genre: Non-fictie

Almelo, 1948. José wordt door haar oom naar een tehuis van de zusters van de Goede Herder gestuurd om haar te beschermen tegen haar gewelddadige vader. Eenmaal binnen krijgt ze een andere naam, gaan alle deuren op slot en mag ze niet met de andere meisjes praten. Ze wordt zes dagen per week gedwongen lange dagen te werken, onbetaald. Als ze zich verzet, wordt ze opgesloten in een cel. In ‘De meisjes van De Goede Herder’ volgt Christel Don meisjes die tussen 1860 en 1980 in een van de katholieke “liefdesgestichten” van De Goede Herder terechtkwamen. Op beklemmende wijze doet Don verslag van de levens achter de kloostermuren. Gaandeweg wordt duidelijk hoe groot de psychische druk was waar de meisjes onder leefden. Ook anderen komen aan het woord: een zuster, buurtgenoten en een jonge misdienaar. Christel Don geeft een stem aan talloze ongehoorde vrouwen en belicht een verbijsterend, vergeten hoofdstuk uit onze geschiedenis.

Titel: De laatste libelle
Auteur: Kim Michelle Richardson
Voorlezer: Jamie Grant
Looptijd: 11u13m
Genre: Roman, feelgood

‘De laatste libelle’ van Kim Michele Richardson is een ontroerende historische roman voor fans van Kate Quinn en Delia Owens.

Het is 1936. De 19-jarige Cussy Carter leeft eenzaam in de bossen als de laatst overgebleven vrouw van een geslacht van blauwe mensen uit Kentucky. Om uit haar isolatie te ontsnappen, besluit ze boekkoerier te worden in dienst van de overheid. Op haar trouwe muilezel rijdt ze langs een gevaarlijke route om boeken te bezorgen bij verarmde heuvelbewoners. Onderweg maakt ze nieuwe vrienden, maar krijgt ze ook te maken met vijandigheid van andere bergbewoners, die haar vanwege haar huidskleur en liefdadigheid wantrouwen…

Kim Michele Richardson werd bij het schrijven van deze veelkleurige roman geïnspireerd door de blauwe Fugate-familie en de dappere paardkoeriers die tijdens de Grote Depressie de meest afgelegen inwoners van boeken voorzagen. De roman is inmiddels al in meer dan twaalf talen vertaald.

Titel: Het verdwijnen van Ferdi Heijnen
Auteur: Max Hermens
Voorlezer: Teun Luijkx
Looptijd: 3u57m
Genre: Literatuur

Op een hete zomerdag verdwijnt de twaalfjarige Ferdi Heijen tussen het mais. Niemand uit de boerengemeenschap lijkt zich om zijn lot te bekommeren, en het waarom van zijn verdwijning is onduidelijk. Dorpsbewoners vertellen een voor een wat ze die dag hebben gezien en gehoord. Hun caleidoscopische verslaglegging toont een gesloten wereld die langzaam in verval is geraakt. Ondanks de sociale controle lijkt werkelijke verbinding tussen de dorpsbewoners te ontbreken. Hoe kan een kind zomaar ongezien verdwijnen? Het verdwijnen van Ferdi Heijen is een indringende vertelling waarin het kwijnende plattelandsleven in al zijn facetten invoelbaar wordt gemaakt. Een boer moet noodgedwongen zijn land verpachten, een Poolse arbeidsmigrant knapt de rotklussen op, kinderen hebben weinig toekomstperspectief en de buitenstaanders die iets voor hen willen betekenen komen er nauwelijks tussen. Samen vormen ze een zieltogende gemeenschap die zich staande probeert te houden in een snel veranderende wereld. Ultieme plattelandsroman van een jonge literaire stem. 'Als je wilt weten hoe de mensen praten en denken, echte mensen, moet je bij Max Hermens wezen.' – Joost Oomen

Titel: In jouw schaduw
Auteur: Corine Hartman
Voorlezer: Audrey Bolder & Jamie Grant
Looptijd: 8u52m
Genre: Thriller

Het leven van de achtendertigjarige Lynn leven loopt op rolletjes, tot haar ex-man opduikt en haar bedreigt. Hij hoort bij een verleden dat ze geheim wil houden, zelfs nadat ze op een avond wordt mishandeld en in het ziekenhuis belandt.
Aan rechercheur Nicky, die een geheim uit haar verleden juist wil ontrafelen, de taak om Lynn te overtuigen dat ze aangifte moet doen, uit zijn schaduw moet stappen. Maar Lynn wil haar gezin beschermen.
Net als de twee elkaar lijken te vinden en er zelfs een vriendschap ontstaat, neemt het lot een andere wending.
'In jouw schaduw' is een razendspannende psychologische thriller over thema dat aandacht verdient.

9cabdbc28e2dc4f2107dd773cf68a85b.png

Welk boek ga jij luisteren deze maand?



Reacties op: Bookchoice luisterselectie juli 2024

Meer informatie

Gerelateerd