Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Helma luisterde ... Het mysterie van kamer 622

op 16 april 2022 door

Jaren geleden heb ik de Zwitserse schrijver Joël Dicker ontmoet bij de presentatie van zijn tweede roman De waarheid over de zaak Harry Quebert. Het boek waarmee hij internationaal doorbrak. Een sympathieke man die vol enthousiasme over zijn schrijverschap en zijn boek vertelde.

Ik was erg onder de indruk van zijn schrijfstijl en de manier waarop hij complexe verhaallijnen met onverwachte twists tot een mooi en boeiend geheel weet te brengen. Daarna is hij een beetje bij mij in de vergetelheid geraakt en staan een aantal van zijn boeken ongelezen in mijn kast. Toen ik op zoek naar een nieuw luisterboek door KoboPlus aan het bladeren was, zag ik Het mysterie van kamer 622, voorgelezen door Rik van de Westelaken. Een interessante schrijver en een van mijn favoriete voorlezers! Wat wilde ik nog meer? Mijn keuze was dus snel gemaakt.

- door Helma -

2b46be56a02ffb4074008636553dd9a6.jpg

Over Het mysterie van kamer 622

Aan het begin van de zomer van 2018 verblijft een schrijver in het luxueuze Paleishotel in het Zwitserse Alpendorp Verbier. Hij verblijft in kamer 623 en verbaast zich erover dat de kamer naast hem het nummer 621-bis heeft. Langzamerhand wordt duidelijk dat jaren eerder een moord is gepleegd in kamer 622, waarvan het politieonderzoek nooit is afgerond. De schrijver besluit zich volledig op de onopgeloste moord te storten: wat gebeurde er twintig jaar eerder in kamer 622?
Met de precisie van een Zwitserse meester-horlogemaker neemt Joël Dicker ons in deze duivelse en adembenemende roman mee naar het hart van zijn geboortestad, waarbij een liefdesdriehoek, machtsspelletjes, verraad en jaloezie op de achtergrond meespelen.

Audio-informatie

Auteur: Joël Dicker
Voorlezer: Rik van de Westelaken
Luistertijd: 21 uur
Aanbieder: KoboPlus

Mijn luisterervaring

De stem van Rik van de Westelaken is sowieso erg fijn om naar te luisteren en met de wetenschap dat het met de schrijfstijl van Joël Dicker ook wel goed zit, bereid ik me voor op maar liefst 21 uur luisterplezier. Er ontrolt zich al snel een uiterst interessant moordmysterie wanneer het hoofdpersonage, de schrijver Joël, tijdens zijn vakantie in Verbier ontdekt dat kamernummer 622 niet bestaat. Samen met Scarlet, zijn buurvrouw in het hotel, gaat hij op onderzoek uit om het mysterie op te lossen en te verwerken in het boek dat hij probeert te schrijven.

Als luisteraar word je mee teruggenomen in de tijd en leer je de tot de verbeelding sprekende personages in het mysterie kennen. Het is een aaneenschakeling van stappen terug in de tijd, waarbij je op tal van verschillende momenten voor even onderdeel bent van belangrijke momenten in het leven van de mensen die een rol spelen in het mysterie. Het knappe is dat je, ook luisterend, het overzicht blijft houden. Het is lange tijd onduidelijk wie er vermoord is, en als dat eindelijk geopenbaard is, begint het grote verdenkingsproces pas echt. Ik heb ongeveer iedereen verdacht, omdat ze allemaal een goede reden hadden om het slachtoffer uit de weg te ruimen. Het is een verhaal vol drama, intriges, dubbelrollen, jaloezie, liefde en spanning dat je tot het eind aan het boek gekluisterd houdt totdat Dicker het verhaal tot een subliem einde brengt. Een groot 'wauw' is op zijn plaats.

Ik kan niet anders dan bewondering opbrengen voor de manier waarop Dicker zijn verhaal opbouwt, hoe hij zijn personages karakteriseert en er ook in het luisterboek voor zorgt dat je aandacht geen moment verslapt. Hij slaagt erin je de volle 21 uur bij de les te houden om maar niets te missen.

De aangename stem van Rik van de Westelaken is natuurlijk, tenminste voor mij, ook een grote pré. Zijn stem in combinatie met het verrassende verhaal was weer aangenaam gezelschap tijdens mijn dagelijkse frisse neus! Een volle 5**** waardering is volkomen op zijn plaats.

Binnenkort maar eens zijn andere boeken uit de kast trekken en op de leesstapel leggen. Zijn jullie ook zo onder indruk van zijn schrijftalent?



Reacties op: Helma luisterde ... Het mysterie van kamer 622

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Joël Dicker

Joël Dicker

Joël Dicker (1985) is een Zwitserse schrijver. Hij studeerde rechten aan de...