Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jeanet luisterde: Wie omkijkt - Jeanine Cummings

op 05 juni 2021 door

Dit boek stond in de maandselectie van Bookchoice van juni 2020, maar is ook te beluisteren via Storystel of de Onlinebieb. Het is een indrukwekkend verhaal, waarbij vele emoties naar boven komen. Woede voor het onrecht dat mensen wordt aangedaan of machtsmisbruik. Maar ook de angst van de vluchtelingen. De liefde die toch door alle onzekerheden blijft bestaan. Maar ook de kracht die je als mens hebt om door te blijven gaan en de hoop op een beter en minder angstig bestaan.

-door Jeanet-

Korte samenvatting

Acapulco, Mexico. Lydia en haar zoontje slaan op de vlucht nadat ze als enigen een gruwelijke aanslag door een drugskartel hebben overleefd en proberen illegaal de Mexicaans-Amerikaanse grens over te steken. 

Het luisterboek

Auteur: Jeanine Cummings
Voorlezer: Irma Hartog
Luistertijd: 18 uur en 52 minuten
Aanbieder: Bookchoice

Mijn luisterervaring

Het verhaal is erg goed te volgen en wordt goed voorgelezen door Irma Hartog. Ik heb het wel op 1.5 afgespeeld. Je valt gelijk met de deur in huis, het is vanaf het begin al spannend. Zestien familieleden worden doodgeschoten door het drugskartel Los Jardineros, Lydia en Luca kunnen vluchten, en willen naar Amerika. De angst die ze voelen en niet om durven kijken, alleen maar doorgaan is zeer goed neergezet. 

Wel vond ik het halverwege een beetje saai worden, alhoewel saai misschien niet het juiste woord is, maar het verhaal zakte wat in, en kreeg ik het gevoel nu weet ik het wel. De ontberingen die ze meemaken, en de angst om weer een bendelid tegen te komen. Maar dan krijgt het verhaal een draai en zit ik er weer helemaal in. Je voelt de angst en de spanning van de hoofdpersonen, ze kunnen niemand vertrouwen want misschien is er wel iemand een verklikker en worden ze alsnog vermoord. Het vluchtverhaal is geloofwaardig en erg indrukwekkend. 

Heb jij dit boek al gelezen of geluisterd en wat vond je ervan, of wil je het nu ook gaan luisteren?



Reacties op: Jeanet luisterde: Wie omkijkt - Jeanine Cummings

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jeanine Cummins

Jeanine Cummins

Jeanine Cummins is de auteur van vier boeken: de bestseller-memoires A Rip in He...