Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: Achter hoge bergen van Emma Anna

op 16 januari 2023 door

Naast bloggen voor de luisterboekhoek, is Marieke ook blogger bij Fabulous Feelgood. Op 24 december is daar een blog geplaatst voor Jolabokaflod waarbij ze elkaar virtueel een boek gaven. De boekentip die Marieke daar kreeg, is nu de basis voor de blog op de Luisterboekhoek.

-door Marieke-

5fece05f6b956f583751ed8a98c96e51.jpg

Achter hoge bergen

Het is erg leuk om een boekentip te krijgen. Maar voor de tipper die mij treft kan het een kleine nachtmerrie zijn, gezien mijn lijst met 'gelezen boeken' die richting de 2500 gaat. Toch lukte het Mandy om een boek te kiezen van een schrijfster die nog niet op mijn lijstje voorkwam. Emma Anna is een pseudoniem van Juliëtte Heugen, die romantische boeken schrijft en daarbij pittige thema's niet uit de weg gaat.

Dit boek besloot ik te gaan luisteren, nadat ik had gezien dat het in de online bibliotheek stond. Een zogenaamd 'duo-boek' met twee voorlezers. Susan Muskee voor de vrouwelijke rol en Ludo van de Winkel voor de mannelijke. Het is een voorleesvorm waar ik van hou, maar toch begon ik met enige scepsis. Dat had meerdere oorzaken, ik kende deze schrijfster niet, dacht dat het 't zoveelste romantische verhaal zou zijn met aantrekken en afstoten en had net daarvoor Reminders of him van Colleen Hoover geluisterd en beide verhalen leken erg veel overeenkomsten te hebben.

Maar wat werd ik aangenaam verrast door dit boek. De personages zijn goed neergezet en zorgvuldig uitgewerkt. Zowel Beth als Jeremy hebben een verleden, maar zijn doorgegaan omdat dat moest. Beth omdat ze voor haar zoontje moest zorgen; Jeremy is een nieuw leven begonnen en dat staat nu goed op de rails. Door omstandigheden zijn deze twee mensen ineens op elkaar aangewezen. Ze weten weinig van elkaar, maar hun achtergronden worden gedurende het boek voor elkaar (en voor mij als luisteraar) duidelijk. Het zijn lieve en bijzondere personen en je gaat van ze houden en wenst ze alle goeds. Genoeg hobbels onderweg om te overwinnen, maar dat maakt het een afwisselend en meeslepend verhaal én heel realistisch.

Ik heb het met plezier geluisterd. De opbouw is goed en de verwerkte thema's zijn heftig maar interessant. De schrijfwijze is zeer prettig en de voorlezers maken dat het verhaal helemaal tot leven komt. De natuur van Montana waar het verhaal zich afspeelt is zo neergezet dat ik me dat makkelijk kon visualiseren. Het lijkt me daar prachtig (maar wel koud). Onder de blog van Jolabokaflod heb ik Mandy bedankt voor deze tip. Zeer geslaagd en heel eerlijk, ik vond het nog beter dan Colleen Hoover. 

5fece05f6b956f583751ed8a98c96e51.jpg

Korte samenvatting Achter hoge bergen

Beth is radeloos wanneer haar vriend Joseph overlijdt en ze daardoor in haar eentje zorg moet dragen voor hun zoontje Cody van vijf. Met een baan die niet genoeg oplevert om hen te onderhouden, conservatieve schoonouders die op Cody azen en een hoge huurschuld vraagt ze wanhopig Jeremy, de oudere broer van Joseph, om hulp.

Jeremy is de monsters uit zijn jeugd ontvlucht en woont nu in Mist Lake, Montana. Hij is tevreden met zijn leven; hij heeft voldoende te eten, een dak boven zijn hoofd en mag elke dag genieten van de prachtige omgeving waarin zijn cabin staat. Wanneer Beth hem vraagt om geld dat hij niet heeft, voelt hij zich gedwongen haar en Cody mee te nemen naar Montana. Maar lukt het hem dan nog wel zijn aandoening en andere demonen voor haar verborgen te houden?

Achter hoge bergen speelt zich af in de jaren ’90 van Montana, Verenigde Staten, en gaat over het vinden van een familie, een diepe connectie tussen twee mensen en het omgaan met de monsters uit het heden en verleden.

Heb jij wel eens dat je begint in een boek met een bepaalde verwachting en dat je dan aangenaam verrast wordt?



Reacties op: Marieke luisterde: Achter hoge bergen van Emma Anna

Meer informatie

Gerelateerd

Over