Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: De L van liefde

op 30 juli 2022 door

Het luisterboek dat ik vandaag bespreek koos ik opnieuw uit de lijst van de luisterbieb. Het assortiment wordt daar constant aangevuld en bij de nieuwe boeken zag ik De L van Liefde van Kate Clayborn. Het verhaal sprak me aan en het luisterboek werd gedownload. Was het een goede keus? Je leest het in deze blog.

5fece05f6b956f583751ed8a98c96e51.jpg

- door Marieke -

Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
ISBN9789026154317
Speelduur: 11:57
verteller: Lottie Hellingman

De L van liefde - Kate Clayborn

Meg heeft een bloeiende carrière als ‘handletteraar voor de sterren’ – ze creëert handgemaakte agenda’s, planners en trouwkaarten voor haar rijke klanten. Als ze tijdens een opdracht zo haar twijfels heeft over de slagingskansen van het voorgenomen huwelijk van de twee mensen tegenover haar, is dat haar eigen zaak. En het is niet met opzet dat ze die twijfels in de opdracht verwerkt, maar ze verwacht niet dat het iemand op zal vallen…
Dan heeft ze buiten toekomstige bruidegom Reid gerekend, de financiële hotshot die zijn succes te danken heeft aan zijn vaardigheid patronen te zien die anderen missen. En daarom staat hij een jaar later opnieuw voor Megs neus, met de dringende vraag hoe zij had gezien wat hijzelf had gemist: dat zijn relatie geen stand zou houden.
Maar Meg heeft geen tijd voor hem. Ze heeft deadlinestress en een complete writers block. Om van hem af te zijn, belooft ze hem haar geheim te vertellen als hij haar helpt haar inspiratie terug te vinden. De middagen die ze samen door haar geliefde New York lopen, geven haar een nieuw beeld van de stad – en van de intrigerende man die naast haar loopt. Maar Reid is vastbesloten New York vaarwel te zeggen, dus als Meg hem van het tegendeel wil overtuigen zal ze op zoek moeten gaan naar wat hém inspireert…

Mijn luisterervaring

Wat ik gelijk leuk vond, was het werk van hoofdpersonage Meg. Ze is 'handletteraar', niet echt een standaard beroep voor een hoofdpersonage in een boek. Vaker hebben ze een flutbaantje, en/of zijn ze net ontslagen. Daarnaast kan ze mensen 'lezen'. Een soms handige, maar ook een lastige gave. Het is wel een mooie basis voor hetgeen volgt in het boek, want ze maakt een trouwkaart met een verborgen boodschap, niet wetende dat de bruidegom de gave heeft om verbanden te zien, en de code kraakt. Ik vond dit een zeer origineel begin van een boek.

Maar ook daarna blijkt het niet een standaard feelgoodverhaal te zijn. De bruidegom - die uiteindelijk geen bruidegom meer was - staat na een jaar weer voor haar neus. Hij - Reid - wil weten waarom ze het heeft gedaan. Als ze met elkaar praten blijkt dat hij een hekel heeft aan New York. Ze besluit hem mee te nemen op sleeptouw door New York en hem aan de hand van signalen - De letters op gebouwen en winkels - kennis te laten maken met de stad. En dat pakt goed uit. Ook dit vond ik een leuke en originele insteek, maar vroeg me op een gegeven moment wel af waar het naar toe zou gaan.

Dan weet Clayborn me te verrassen met een flinke twist in het verhaal. Maar goed ook, want het werd een beetje veel van hetzelfde. En dan is het genieten tot het einde van het boek.

Toen ik begon met luisteren was ik blij met de stem. Lottie Hellingman heeft een stem die vrolijk is en ze weet de tekst overtuigend te brengen. Het was aan mezelf te wijten dat ik af en toe wat miste, doordat ik niet echt zat op te letten. (Het blijft lastig tijdens boodschappen doen om constant in het verhaal te blijven en ook op de fiets - ik ga soms best hard - waait de wind zo hard, dat het ruis oplevert en ik het een en ander mis.) Maar er bleef genoeg over om het allemaal goed te kunnen volgen.

Ik heb dit boek met veel plezier geluisterd en het feit dat het een origineel verhaal had, was een meerwaarde. Toen ik op een boekenmarkt een ander boek van Clayborn zag, heb ik dat meegenomen. Haar schrijfstijl is me goed bevallen en De L van liefde was een fijn, leuk en verrassend luisterboek.

5fece05f6b956f583751ed8a98c96e51.jpg

Word jij weleens verrast door een boek, waarin een personage een bijzonder beroep heeft, of omdat het verhaal zich anders ontwikkelt dan je van tevoren had bedacht? Laat het weten in een reactie onder deze blog.



Reacties op: Marieke luisterde: De L van liefde

Meer informatie

Gerelateerd

Over