Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: In mijn dromen - Simone van der Vlugt

op 17 juli 2021 door

Het was even zoeken deze keer naar een geschikt luisterboek. Bij Bookchoice koos ik eerst voor Een Zondagskind van Tana French, maar dat was een stomvervelend verhaal. Toen begon ik aan Overstag van Amity Gaige, een beter verhaal, maar twee perspectieven, een van een man en een van een vrouw. Het werd achter elkaar door dezelfde vrouwelijke voorlezer voorgelezen en ik had moeite om het uit elkaar te houden. Tenslotte maar op de luisterbieb gekeken en daar In mijn dromen van Simone van der Vlugt gevonden.

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

In mijn dromen

Rosalie heeft een kapperszaak in de Pijp in Amsterdam en is getrouwd met de zakelijke en ordelijke Jeroen. Een vakantie naar Marrakech zou hun relatie weer passie moeten geven maar de reis eindigt in een nachtmerrie. Jeroen wil geen gehoor geven aan Rosalies slechte voorgevoel en het vliegtuig waarin Jeroen alleen terugkeert stort neer.

Terug in Amsterdam beseft Rosalie dat ze haar voorspellende dromen niet langer kan negeren. Haar besluit om de politie in te lichten over haar vermoeden dat het vliegtuigongeluk geen ongeluk was, maakt haar echter alleen maar wanhopiger, want men neemt haar niet serieus. Intussen probeert ze met behulp van haar vrienden en collega's de draad van het leven weer op te pakken, maar haar voorspellende dromen vergemakkelijken haar situatie niet.

Als ze een droom krijgt over een terroristische aanslag die zal plaatsvinden tijdens een drukbezocht evenement in Amsterdam beseft ze dat de tijd begint te dringen. Ze heeft waardevolle informatie om die aanslag te voorkomen en ze zal in actie moeten komen.

In mijn dromen is een meeslepend verhaal over paranormale zaken, de Marokkaanse cultuur, leven in de grote stad en de dreiging van terrorisme.

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

Mijn mening

Geen recent boek, het is van 2011, maar het pakte me wel vanaf het begin. Het boek wordt voorgelezen door Dieuwertje Blok. Op snelheid 1.5 schoot ik door het boek. Niet een boek dat je moet lezen vlak voordat je met het vliegtuig op reis gaat. Het hoofdpersonage heeft namelijk voorspellende dromen (lucide dromen, heel realistisch) en het begint met een droom over een neerstortend vliegtuig. Ze besluit haar reis om te boeken en dat is maar goed ook, want haar droom komt uit. Ik vond dat best beklemmend.

Rosalie is paranormaal begaafd, en niet iedereen wil en kan haar geloven. Gelukkig heeft ze een een collega en een goede vriend die haar wel geloven. Dan droomt ze weer, deze keer van een aanslag in de metro.

Naast het verhaal van Rosalie, zijn er ook hoofdstukken van een jonge Marokaanse man die vertelt over zijn leven in Nederland, de verwachtingen vanuit famiie in Marokko en hoe makkelijk iemand kan worden geronseld voor de jihad door aandacht en afzondering. Interessante aanvulling op het verhaal en een kijkje in een andere cultuur.

Het is een zeer intrigerend verhaal, niet vreselijk spannend, maar wel boeiend tot het einde. De combinatie van beide verhaallijnen maakt het sterker. Een prettig luisterboek, waarbij credits voor Dieuwertje Blok, die een heerlijke stem heeft om naar te luisteren.

Ik sloot het luisterboek af met 3 (3.5) sterren



Reacties op: Marieke luisterde: In mijn dromen - Simone van der Vlugt

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillera...