Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: Kinderspel - Paul Cleave

op 21 oktober 2023 door

De weken volgen elkaar snel op, sneller dan ik bijhouden kan en voor ik er erg in heb is het weer mijn beurt voor een luisterreview. Even schiet ik in de stress, want het huidige luisterboek is nog niet uit. Wat nu?

- door Marieke -

602bd4a4a23231c53665bc3f7c72e03c.png

Al eerder had ik het even moeilijk met het kiezen van een boek voor een luisterreview. Een keer schreef ik een blog waarin ik gewoon geen boek uitlichtte, maar het over een paar luisterboeken had en een paar keer koos is voor podcasts. Maar daar kon ik deze keer niet uit putten, er was gewoon geen voorraad. Ik heb zeker wel geluisterd, hoewel het luisteren voor mij gevoel op een wat lager pitje stond. En ik luisterde Tijgerlelie, waar Barbara al een review over had geschreven. Even brak het zweet me uit, zou het weer een blog worden zonder luisterboek? Een blik op mijn 'gelezen-plankje' hielp me verder, daar stond een geluisterd boek, hoe kon ik die toch zijn vergeten?

Kinderspel - Paul Cleave

Tijdens de tournee ter promotie van hun boek grappen de succesvolle misdaadschrijvers Cameron en Lisa Murdoch dat niemand zo goed met een misdaad weg zou kunnen komen als zij – het is tenslotte hun werk. Dus als hun 7-jarige zoon Zach vermist wordt, vragen de politie en het publiek zich natuurlijk af of ze eindelijk hebben besloten te bewijzen wat ze al die tijd hebben gezegd; proberen ze aan te tonen hoe ze de perfecte misdaad kunnen plegen?

Titel: Kinderspel
Auteur: Paul Cleave
Voorgelezen door: Roel Fooij
Doorlooptijd: 12u20m

Mijn mening

Dit boek stond al langer op mijn luisterlijstje - letterlijk zelfs, ik had het gedownload vanuit de Bookchoice selectie van december 2022, maar nog altijd niet geluisterd - maar nu was het er dan toch van gekomen. Tijdens het koken begonnen en gelijk geintrigeerd door het verhaal. Een stel dat een zoontje heeft die een 'rugzakje' heeft. Het is niet altijd makkelijk, maar ze redden het samen. Tot Zach verdwijnt. Het verhaal wordt verteld vanuit Cameron, de vader van Zach en het lijkt een eenzijdig verhaal te worden. Als tegenhanger is er een tweede perspectief, waarbij de politie rechercheur vertelt over de gang van zaken bij het onderzoek en de verdenkingen, wat een interessante andere kant laat zien.

Voorlezer Roel Fooij doet het zeer goed, zowel het verhaal Cameron, als die van inspecteur Kent. Hij heeft een mooie stem en dat is fijn om te luisteren Het is geen probleem dat hij beide stemmen vertolkt. Al snel zit je als luisteraar helemaal in het verhaal. En dat verhaal schuurt en wringt, want wat is waar en wat niet. Ook de acties van Cameron zijn niet altijd te volgen. Roepen wilde ik, schreeuwen: Doe het niet.... maar ja, luisteren wilde hij ook al niet.

Het plot zit goed in elkaar. Deels zoals ik het had vermoed, maar grotendeels verrassend. Een goede psychologische thriller die me menig uurtje heeft vergezeld, o.a in twee treinreizen naar en van het noorden weer naar huis.
Ik heb al een tweede luisterboek van deze schrijver klaar staan op de telefoon. Ik ben benieuwd of ik weer zo gegrepen zal worden als bij 'Kinderspel'.

Heb jij het weleens meegemaakt dat je het hoofdpersonage wat aan wil doen, een schop onder de kont, of hem/haar juist ergens voor wilt behoeden?



Reacties op: Marieke luisterde: Kinderspel - Paul Cleave

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Paul Cleave

Paul Cleave

Paul Cleave woont in Christchurch, Nieuw-Zeeland, waar zijn boeken zich ook afsp...