Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: Zes dagen - Dani Atkins

op 13 januari 2024 door

Het luisteren gaat me goed af. Op de momenten dat het niet lukt om te lezen, stop ik oortjes in mijn oren en ga luisteren, wat door de huisgenoten niet altijd leuk wordt gevonden. Maar ja, koken of iets doen met de handen zonder luisterboek is gewoon niet meer voor te stellen. Ik heb dan ook genoeg materiaal voor een blog, maar welke zal ik kiezen?

- door Marieke-

602bd4a4a23231c53665bc3f7c72e03c.png

Het kiezen van een luisterboek voor deze blog is soms heel eenvoudig, een andere keer een crime. Voor deze blog had ik mijn keuze al gemaakt terwijl ik aan het lusteren was: Zes dagen van Dani Atkins. Maar bij het maken van deze blog was er een ander luisterboek wat ik nog liever wilde bespreken... alleen is het nog niet uit. Daarom nu de blog over Zes dagen en het andere boek de volgende keer.

Titel: Zes dagen
Auteur: Dani Atkins
Genre: Roman
Voorgelezen door: Dieuwertje Blok
Doorlooptijd: 10u33m

Gemma weet dat zij en Finn voorbestemd zijn. Ze zijn soulmates. En toch staat ze op hun trouwdag alleen voor het altaar…
Gemma is ervan overtuigd dat Finn haar nooit zo in de steek zou laten. Ze weet zeker dat er iets vreselijks is gebeurd, maar niemand anders lijkt dat te denken. Zelfs de politie maakt zich geen zorgen en vertelt haar dat hij vanzelf weer zal komen opdagen – als hij wíl.
De volgende zes dagen gaat Gemma verwoed op zoek naar Finn. Ze ontdekt het ene schokkende geheim na het andere, maar geen Finn. Hoelang kan ze haar vertrouwen in hun liefde behouden als iedereen zegt dat ze hem beter kan laten gaan?

Mijn mening

Dani Atkins is een schrijfster die mooie familieverhalen schrijft, vaak zijn het tranentrekkers en dat kan soms best lekker zijn. Het boek waarmee ik haar ontdekte was: Versplinterd, een sliding-doors verhaal (hetzelfde verhaal op twee manieren verteld). Wat heb ik daar een hoop tranen bij laten lopen. 
Haar boeken die daarna kwamen waren ook mooi en bijzonder, maar haalden het niet bij het eerste boek.

Zes dagen zat in de januariselectie van Bookchoice en dat was een fijn begin van het jaar. Het is een ander soort boek dan haar vorige verhalen, maar ik vond het erg mooi. Nu draait het om een jonge vrouw die de man van haar leven heeft gevonden, maar op de dag van haar trouwen alleen staat. Als ze op zoek gaat naar Finn, wijst alles erop dat hij ervandoor is. Iedereen denkt dat, behalve Gemma. Zij blijft vertrouwen houden in haar aanstaande man en doet er alles aan om hem te vinden.

De opbouw van het verhaal zit goed in elkaar. Het begint met de trouwerij en vervolgens zijn er flasbacks naar het verleden zodat de lezer/luisteraar Gemma en Finn goed leert kennen. Dat wordt afgewisseld met het verhaal in het nu en de zoektocht van Gemma naar Finn. Het is indrukwekkend hoe ze blijft hopen op een goede afloop. 

De personages zijn goed uitgewerkt. Als luisteraar kan je goed met ze meevoelen en meedenken. En de vraag "Wat is er toch gebeurd' blijft lang onbeantwoord. Echt een boek om op het puntje van de stoel te luisteren of om nog een extra blokje om te lopen, het sleept je mee van begin tot einde. Dieuwertje Blok speelt hierbij een grote rol. Ze heeft een fijne stem om naar te luisteren. Het 'sinterklaasjournaalgevoel' doemt even op, maar is al snel vergeten. Wel heb ik de snelheid naar 1.3 gezet, dat is net prettiger. Blok leest het boek met veel gevoel voor.

Hoe het afloopt ga ik natuurlijk niet spoileren, maar het is verrassend en bijzonder. Voor mij geen tranentrekker deze keer, maar wel een boek dat na het luisteren nog even wat langer is blijven hangen.

Hoe vind jij het als een bekende Nederlander de voorleesstem is bij een luisterboek?



Reacties op: Marieke luisterde: Zes dagen - Dani Atkins

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Dani Atkins

Dani Atkins

Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense ...