Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luistert: Bloed

op 23 april 2022 door

Het boek dat ik luisterde was een boek dat ik in eerste instantie helemaal niet wilde lezen of luisteren. De titel stond me tegen en ik had ook niet zoveel trek in een biografie. En toch ging ik luisteren.

- door Marieke -

Het kiezen van een nieuw luisterboek is soms heel eenvoudig. Meestal is het een boek dat al langer op het WIL lijstje staat en beschikbaar is als luisterboek. Een andere keer is het een luisterboek waarover ik iets heb gehoord, of het is een boek dat in de Bookchoice selectie zit en me nieuwsgierig maakt.

Deze keer moest ik uitwijken naar de Bookchoice boeken, want mijn lijstje met geleende luisterboeken bij de online bieb was vol. Er mogen maximaal tien tegelijk op de leenlijst staan en die verdwijnen pas na drie weken. Ik had de 'Weddingplanner'-serie van Marijke Vos geluisterd en die bestaat uit negen delen en er stond nog een ander boek op die plank. Het was dus grasduinen tussen de Bookchoice selectie, wat geen straf is want er is ruime keus in de app.

Bij Bookchoice kan je twee maanden vooruitkijken welke boeken in het maandassortiment komen. Ik had al gezien dat Bloed in maart erbij zou zitten. Het leek me niks. Maar toen ik zag dat er twee positieve recensies waren ging ik toch overstag. Het is het verhaal van Beatrijs Smulders, Nederlands bekendste vroedvrouw. In de tijd dat ik zelf moeder werd, las ik ook haar columns en boeken. Ik besloot het een kans te geven. Een prettige bijkomstigheid was dat de voorlezer Ilse Warringa was, en dat luistert zo fijn.

Het boek is een openhartig verhaal waarin Beatrijs vertelt over haar jeugd en opgroeien, de keuzes die ze heeft gemaakt, haar ontluikende seksualiteit en haar omgang met seks en de omwenteling die ze heeft veroorzaakt in het bevallen (en met name de promotie van het thuis bevallen) in Nederland. Ze vult haar eigen verhaal aan met anekdotes en dat zorgt voor een heel compleet verhaal. Het werd geen moment saai of vervelend, maar het bleef boeien tot het einde. Eigenlijk was het jammer dat het boek stopte.

Bloed is een mooi verhaal over een sterke, zelfstandige vrouw die de Nederlandse thuisbevalling een enorme boost heeft gegeven en veel heeft veranderd voor de zwangere Nederlandse vrouw. Als luisterboek is het zeker een aanrader.



Reacties op: Marieke luistert: Bloed

Meer informatie

Gerelateerd

Over