Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

April uit lijstjes

op 28 mei 2024 door

Je leest het goed. Nee ik heb mij echt geen maand vergist.Het is al bijna juni en dan kom ik nog met mijn gelezen boeken in april. Wat in een goed vat zit verzuurd niet en ik heb een goed excuus, namelijk vakantie. Eind april/begin mei was ik heerlijk weg, zo weg dat ik niet echt veel gegelezen heb. Je kunt ook niet alles hebben natuurlijk. Maar beter laat dan niet, zeg ik dan maar.

Net als in de maand maart las ik negen boeken. Van de lijstjes kwam echter niet zo heel veel terecht, althans niet in de mate die ik gepland had. Gekgenoeg komt er altijd wel een boek tussendoor dat net wat harder roept dan boeken die op mijn LUEK lijst staan. Zo was er deze maand de LEWA challenge waar ik natuurlijk aan mee wilde doen en kwam ik ook zomaar boeken tegen in de bibliotheek die daar toch echt op mij stonden te wachten.

Hebban Reading Challenge op 90 boeken

De teller staat eind april op 41 gelezen boeken, dus ik loop best wel goed op schema. Ik las vijf boeken die niet op een ander lijstje dan mijn Reading Challenge kunnen staan, dat is dan weer wat minder. Zoals gezegd las ik mee bij de LEWA challenge en wel bij die van het thrillergenre. Gelukkig geen boek waar het bloed van afdruipt en je slapeloze nachten bezorgt. Nee het boek De Christiemoorden van Dominique Biebau is een prima boek om te lezen, een whodunit à la Christie. In de bibliotheek kwam ik het boek De boom die een wereld werd van Yorick Goldewijk zomaar tegen. Aangezien ik van zijn eerdere boek Films die nergens draaien ontzettend genoten heb, kon ik het niet laten dit boek mee te nemen en meteen te gaan lezen. Wederom het Goldewijk weer een fantastisch verhaal geschreven waar je zeker nog even over door blijft mijmeren. Geen spijt dus van dit tussendoortje. Aangezien april best een drukke maand was  had ik ook behoefte aan wat luchtigs tussendoor dus ik las Zeg maar Agaath van Margôt Ros en Jeroen Kleijne. Makkelijk leesbaar en een aantal uurtjes aangenaam leesplezier. Van Jenny Colgan las ik Op eigen benen, het eerste deel uit haar kostschoolserie. Het was een klein beetje jeugdsentiment want vroeger las ik alle boeken van Enid Blyton die zich op de kostschool afspeelden. Tot slot las ik voor deze lijst Beneden in het dal van Paolo Cognetti. Wat ik van dat boek heb gevonden lees je hier in de recensie.

6611b6f2745ac5ea99cee68f721265e3.png

24 in '24 LUEK lijstje

Wel geteld één boek las ik van mijn 24 in '24 LUEK lijstje en dat was ook nog omdat Gigi er een leesclub over had georganiseerd anders had ik het boek echt nog niet op gepakt. Ik las De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst. Het was wel even doorbijten bij dit boek, met vlagen fijn om te lezen en boeiend maar toch ook wel stukken die ik een stuk lastiger vond om te lezen. Het is dan toch wel prettig om te lezen dat meerdere lezers het zelfde ervaren. Helaas heb ik niet zo veel vragen kunnen beantwoorden bij de leesclub. Iets van te veel hooi en een vork denk ik dan maar.

de GV100

Voor deze lijst lukte het mij ook nog één boek te lezen. Ik koos Manie Schaafijs van Zindzi Zevenbergen en Hedy Tjin. Allereerst is het een mooi vormgegeven boek, met tekeningen en een aparte manier van vertellen. Een verhaal om te lezen maar ook een soort stripboek en toneellezen ineen. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Fransico de Freitas en hoe hij waarschijnlijk de eerste schaafijsverkoper in Suriname is geworden.

e84219dbdbd66f3bf79cca104aefadb7.png

de challenge van het Boek van de Maand

Voor deze challenge las ik het Boek van de Maand december 2023, namelijk Gelukkige dagen van Renée van Marissing. Een boek over een jonge vrouw met dementie. Mooie geschreven, confronterend en ontroerend. Heel knap gedaan om ook, geloofwaardig, in het hoofd van iemand met dementie te kruipen en vanuit dat perspectief te schrijven.

Het is al weer bijna juni en mijn lijstjes voor mei zijn danig door de war geschopt door de Hebban Debuutjury waarvoor ik mag meelezen en een leesclub die ik nu coördineer. Maardaar over meer bij de volgende update, hopelijk wat eerder dan die van april.



Reacties op: April uit lijstjes