Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik ben Reader Inge

op 18 september 2017 door

Hallo allemaal, graag stel ik me even voor als lid van de Readers Club. Ik ben Inge Sparrius en sinds begin dit jaar ben ik actief op Hebban. Al van kind af aan lees ik ontzettend graag. Nu ik meer tijd heb om te lezen, kan ik mijn hart ophalen. Ik houd ervan om me helemaal onder te dompelen in de sfeer van een boek. Leve de dikke kleppers.

Het liefst lees ik boeken in de oorspronkelijke taal. Als het kan, lees ik dus ook graag in het Engels. Vroeger als student omdat het gewoon veel goedkoper was, en nu omdat ik in het Engels langzamer kan lezen en beter kan proeven wat de auteur beoogt. Daarbij komt dat de Engelse taal bij uitstek geschikt is om met weinig woorden heel veel te zeggen. Favoriete auteurs van wie ik alles wil lezen zijn bijvoorbeeld Jane Austen, Ian McEwan, Julian Barnes, Emma Donoghue, Elizabeth Strout en A.S. Byatt. Maar ook Nicci French gaat er altijd in. Literatuur heeft mijn grootste voorkeur, zowel romans als korte verhalen, maar ik lees ook graag thrillers en non-fictie.

Na ieder boek wil ik zo snel mogelijk met het volgende beginnen. Door bewust mijn boeken te kiezen, (so many books, so little time), door recensies te schrijven en door mee te doen aan leesclubs, zoek ik naar meer verdieping in mijn lezen. Ik vind het ontzettend fijn om te lezen wat anderen van bepaalde boeken vinden, en zo nieuwe schrijvers te leren kennen. Ik hoop op veel uitwisseling en inspiratie!

Het afgelopen jaar heb ik mij verder verdiept in literatuur en de kunst en de ambachtelijke kant van het schrijven. Ik richt me bij het lezen graag op stijl, structuur, perspectief en het psychologische aspect: hoe geeft de auteur vlees en bloed en hart en ziel aan personages.

Voor het komende najaar groeit mijn verlanglijst gestaag. Kijk maar op mijn Wil ik Lezen-Lijst als je zin hebt! Ik ben erg benieuwd naar de roman The Sparsholt Affair door Alan Hollinghurst, om zijn superbe stijl en om het onderwerp en het tijdperk. Omdat ik voor Crime & Adventure niet kan kiezen (de nieuwe Connelly? de nieuwe Dan Brown?) kies ik voor Deadlier, een dikke verzameling korte verhalen van bekende en minder bekende vrouwelijke misdaadschrijfsters, samengesteld door Sophie Hannah. Bij non-fictie zie ik het meest uit naar Becoming Myself door Irvin D. Yalom, dat waarschijnlijk de zwanenzang gaat worden van een schrijvende psychiater die veel invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de psychotherapie.



Reacties op: Ik ben Reader Inge

Meer informatie

Gerelateerd