Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik ben Reader Janneke

op 20 december 2018 door

Hallo allemaal! Ik ben Janneke en sinds een maand mag ik mij een Reader noemen. Ik ben 30 jaar, getrouwd met Huib en samen hebben wij een lieve dochter van drie jaar oud. We delen ons huis in Houten met een grijs-witte kat genaamd Tripel Karmeliet; al luistert ze beter naar de naam Karma. In het dagelijks leven werk ik als UX Designer bij bol.com. Daar hou ik mij bezig met het ontwerp van de site en de gebruiksvriendelijkheid samen met een team collega's. Mijn vrije tijd staat in het teken van mijn gezinnetje, sporten (fitnessen), lekker eten en koken, breien, schrijven en natuurlijk lezen. 

Reizen doe ik ook erg graag en ik heb mijn hart verloren aan Japan waar ik inmiddels twee keer geweest ben. Als het even lukt, ga ik graag nog een paar keer terug en, mocht de kans zich ooit voordoen, sluit ik het niet uit dat we als gezin die kant eens opgaan voor een langere tijd. Mijn voorliefde voor Japan uit zich ook in de boeken die ik graag lees, ik verken graag Aziatische schrijvers en Haruki Murakami behoort tot mijn favorieten. Vooral zijn '1Q84' trilogie is een echte topper voor mij en durf ik ook mijn favoriete boek aller tijden te noemen. 

Lezen doe ik al van jongs af aan. Ik herinner mij nog goed dat ik op de basisschool al snel vrij mocht lezen en niet meer met de leeslesjes mee hoefde te doen. Mijn favoriete boek toen was Help ik ben een leeuw! van Thea Dubelaar. Naarmate ik ouder werd, groeiden de boeken met mij mee en de collectie beslaat nu een kleine 2000 boeken, al heb ik dit met mijn laatste verhuizing een jaar geleden niet meer geteld. Een typisch gevalletje tsundoku want een hoop van deze boeken zijn nog ongelezen. Gelukkig voor mij ben ik niet de enige lezer in huis en leest mijn man met liefde mee uit de tsundoku-stapels.

In 2019 kijk ik uit naar

Zo aan het einde van het jaar kijk ik altijd even vooruit naar 2019, welke boeken komen er uit en welke wil ik graag lezen? Helaas is de Ready to Read nog niet verzonden maar gelukkig kan je op Hebban ook goed terecht voor een vooruitblik. 

  1. Evermore van Sara Holland
  2. Black Leopard, Red Wolf van Marlon James
  3. Enchantée van Gita Trelease 
  4. The Binding van Bridget Collins
  5. Dreamers van Karen Thompson Walker


Reacties op: Ik ben Reader Janneke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sara Holland

Sara Holland

Sara Holland groeide op in een klein stadje in Minnesota, tussen honderden boeke...

Marlon James

Marlon James

Marlon James (1970, Kingston) is schrijver en docent Engels & Creative Writi...

Bridget Collins

Bridget Collins

Bridget Collins studeerde Engelse letterkunde in Cambridge en volgde een acteurs...