Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

LEWA 2022: Readers' Picks

op 01 april 2022 door

April staat op Hebban traditioneel voor het buiten je comfortzone lezen. Wat je normaal gesproken zelden tot nooit leest: dat staat deze maand op het menu. Twee Readers hebben de afgelopen tijd al buiten de gebaande paden gelezen - zij tippen leesvoer dat goed bevallen is - en twee Readers gaan deze maand iets heel anders lezen dan ze gewend zijn. Doe je voordeel met onze keuzes en Lees Eens Wat Anders!

Yvonne las Long Way Down

Long Way Down is een indringend verhaal over (zinloos) geweld, wraak en schuld(gevoel). De rustige dag van Will wordt ruw verstoord door rondvliegende kogels. Als de rust is teruggekeerd en iedereen opstaat, blijkt dat zijn broer dat niet doet. Zijn broer is dood. En het enige wat Will nog kan, is doen wat hem geleerd is: 1: No crying. 2: No snitching. Whatever it takes. 3: Revenge. Met een pistool op zak, stapt hij in de lift om wraak te nemen op de moordenaar van zijn broer. Maar daar staat hem nog een verrassing te wachten...

Genre: Graphic Novel, Young Adult

Al een tijd geleden las ik dit veelbesproken boek van Jason Reynolds, maar dat wist niet echt een blijvende indruk bij me achter te laten. Hoewel ik de zogenaamde vrije versvorm kan waarderen, die in het originele boek gebruikt wordt, was dit toch niet van toepassing bij mijn kennismaking met het boek. Deze graphic novel adaptie wist echter wel de juiste snaren te raken! De grove schetsen passen perfect bij het verhaal en maken de vertelling een heel stuk krachtiger. Ze zorgen voor een belevenis op zichzelf terwijl ze tegelijkertijd de woorden exceptioneel bijstaan.

Lieke leest Nanny Returns

Mijn LEWA-boek is Nanny Returns van Emma McLaughlin en Nicola Kraus. Meer dan tien jaar geleden was Nan voor heel even de belangrijkste persoon in het leven van Grayer. Nu is ze getrouwd en terug in New York City. Haar echtgenoot wil graag kinderen, maar Nan heeft twijfels. Twijfels die niet bepaald verdwijnen als haar ex-oppaskind, de nu 16-jarige Grayer, opeens voor haar deur staat – dronken.

Genre: feelgood, subgenre chicklit

Normaal gesproken vermijd ik dit soort boeken als de pest, omdat de vrijwel altijd naïeve (lees: domme), pleasende (lees: pushover) hoofdpersonen me mateloos irriteren. Dit is echter een vervolg en ik heb de verfilming van het eerste deel, The Nanny Diaries, gezien. Vooral de relatie tussen oppas en kind raakte de juiste snaar, dus ik ben benieuwd hoe dit nu verder wordt uitgewerkt.

Onno las Sleeping Dogs Lie

Ik lees erg weinig verhalen. Onlangs kwam ik een novelle tegen die ongeveer 70 pagina’s telt: Sleeping Dogs Lie, geschreven door Samantha Downing. De auteur was mij wel bekend, want ik heb twee boeken van haar gelezen. My Lovely Wife gaf ik vijf sterren en He Started It was niet meer dan 1 ster waard. Een groter verschil is er niet. Eigenlijk had ik haar afgeschreven. Toen ik haar nieuwe novelle tegenkwam, dacht ik: laat me toch eens iets anders van haar proberen, een kort verhaal dat ik doorgaans niet lees.

Genre: Kort verhaal

Hoofdpersoon is Shelby Ryan, een jonge vrouw die een hondenuitlaatservice heeft. Op een dag brengt ze de husky Pluto terug naar zijn huis. Zijn baas, Todd Burke, werkt overdag, dus die ziet ze nooit. Normaal brengt Shelby Pluto naar binnen om daarna te vertrekken. Deze keer moet ze echter nodig naar het toilet. Als ze de deur van de WC opendoet, treft ze Todd dood op de grond aan. Ze belt de politie. Daarop verschijnt rechercheur Carla Grady, die met een team aan de slag gaat, want Todd blijkt vermoord te zijn. Ik heb het met veel plezier gelezen met als resultaat dat Samantha Downing weer op mijn ‘leeslijst staat’ en ik inmiddels midden in haar nieuwste boek For Your Own Good zit. Tot slot: deze novelle is in 2022 verschenen, maar aanvankelijk, een jaar eerder, uitgegeven als luisterboek.

Karin leest The Immortalists

Ik heb gekozen voor The Immortalists van Chloe Benjamin. Het verhaal speelt zich af in New York, 1969. De broers en zussen Gold horen als kind wat hun sterfdatum gaat zijn van een helderziende. Ze gaan er alle vier op een andere manier mee om. Want wat doe jij als je al weet wanneer je gaat sterven?

Genre: literatuur 

Van alle genres lees ik literatuur het minst. Dit boek heeft een interessant plot en ik zag dat het een van de favoriete boeken van Lieke is, dus dat belooft ook wat. Ik ben benieuwd wat ik van dit boek ga vinden, maar het is in ieder weer even iets heel anders!

Wat ga jij buiten je comfortzone lezen?



Reacties op: LEWA 2022: Readers' Picks

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jason Reynolds

Jason Reynolds

Jason Reynolds (1983) is een Amerikaanse auteur. Hij is geboren in Washington, D...

Emma Mclaughlin

Emma Mclaughlin

Emma McLaughlin studeerde aan de universiteit van New York waar ze Nicola Kraus ...