Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read 2018/3 Part Two

op 18 augustus 2018 door

Het is elke keer weer een feestje als de nieuwste Ready to Read op de mat valt. Een gids vol met Engelstalige boeken die de komende maanden zullen uitkomen. We hebben gebladerd en nog meer gebladerd om onze vijf favoriete boeken uit te kiezen. In dit artikel vind je deel 2 met de favorieten uit de Ready to Read van Kayla, Lotte en Lieke.

04bf20b303f714f9638ae21293d5702d.jpg

Kayla

Als fan van de serie 'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children', kan ik niet wachten tot het vervolgdeel A Map of Days uitkomt. Ransom Riggs is een getalenteerd schrijver en ik ben benieuwd hoe hij Jacobs verhaal verder zal vertellen.

Een ander boek waar ik erg naar uitkijk is And the Ocean was Our Sky door Patrick Ness. Het verhaal is een hervertelling van Moby Dick, geschreven vanuit het perspectief van de walvis. Ik heb erg genoten van de 'Chaos Walking' trilogie en de verfilming van A Monster Calls, ik weet zeker dat ook dit boek een groot succes zal zijn.

Een boek dat misschien niet helemaal in mijn genre ligt, maar waar ik toch erg benieuwd naar ben, is The Corset van Laura Purcell. Het verhaal gaat over Dorothea en Ruth. Dorothea gelooft dat de vorm van iemands schedel iets zegt over zijn diepste geheimen. Dankzij haar vrijwilligerswerk kan ze deze theorie testen in de gevangenis, waar ze Ruth ontmoet. Ruth is een gevangene, een naaister: iemand die met naald en draad iemand kan vermoorden. Ruth vertelt haar verhaal. Een verhaal vol verraad, dood en jurken.

Broken Things is dan wel weer een typisch YA boek, geschreven door Lauren Oliver. Twee meisjes die verdacht worden van de moord op hun vrienden zullen onder ogen moeten komen wat er daadwerkelijk is gebeurd. 

Als laatst viel mijn oog op The Dark Descent of Elizabeth Frankenstein. Het boek, geschreven door Kiersten White, gaat over een meisje dat alles op alles zet om te overleven. Wanneer haar voogd haar heeft mishandeld en ze dreigt op straat te belanden, zorgt ze ervoor dat ze in huis wordt genomen door de Frankensteins. Als vriend voor Victor Frankenstein zorgt ze ervoor dat ze onmisbaar wordt in het huis. Ze zal dan wel Victors temperament moeten overleven.

f056b229c139512cd61bb21147cb437e.jpg

Lotte

Toen ik door de eerste pagina’s van de nieuwe Ready To Read bladerde, dacht ik: ‘Misschien ga ik deze keer eindelijk een keuze kunnen maken voor mijn top 5.’ Toen ik bij de YA-sectie kwam, dacht ik dat niet meer. Er komen zoveel goede sequels uit dit jaar: Wildcard, Archenemies, Muse of Nightmares en The Caged Queen zijn er nog maar enkele van.

Ik heb dan maar beslist om al die vervolgen te schrappen. Na nog veel meer schrappen, ben ik uiteindelijk toch op een top 5 gekomen. Het boek dat zonder twijfel op mijn lijstje komt, is The Dark Descent of Elizabeth Frankenstein van Kiersten White. Deze duistere twist op het klassieke verhaal had mijn aandacht meteen vast.

Om verder te gaan: een twist op een andere klassieker. Ibi Zoboi haar versie van Pride and Prejudice, Pride, ziet er heerlijk romantisch en grappig uit. Een kleurrijke cast, een bonte familie en geestig gekibbel, dat kan ik niet missen!

Nummer drie, The Belles van Dhonielle Clayton, staat al lang op mijn lijstje. Het idee dat sommige mensen schoonheid kunnen manipuleren, vind ik heel intrigerend.

Ook het oorspronkelijk Franstalige fantasyverhaal A Winter’s Promise viel me op. Christelle Dabos’ boek wordt aangeraden aan fans van 'The Golden Compass' en 'Harry Potter'. Meer had ik niet nodig

Als laatste rest er nog Caligula. Als voormalig studente Latijn interesseert het me wel om het verhaal van deze wrede keizer vanuit het perspectief van zijn zus te lezen.

4b54cf605e87d7ae195d81259f4904b3.jpg

Lieke

Laten we beginnen met Lethal White van Robert Galbraith a.k.a. J.K. Rowling. Ik heb zó genoten van het eerste boek in de ‘Cormoran Strike’ serie. Ja, ja, deel twee en drie heb ik nog niet gelezen, maar dat weerhoudt me er niet van om dit nieuwe boek intens te begeren. De serie ademt, ondanks dat deze gesitueerd is in het heden, een ouderwetse detective-sfeer met een vleugje romantiek en tragedie. Echt heerlijk.

Zodra ik de naam Kate Atkinson zag staan, wist ik dat Transcription een plekje in deze top 5 verdiende. Ik heb eigenlijk veel te weinig van haar gelezen om mezelf een fan te noemen (A God in Ruins ligt al een hele poos te wachten totdat ik er tijd voor heb) maar ik doe het toch. Of ze nu de literatuur- of de thriller-kant opgaat, een boek van Atkinson is altijd iets unieks en absoluut de moeite waard.

Vervolgens valt mijn hebberige oog op het non-fictie boek Erebus: The Story of a Ship van Michael Palin over een expeditie - om het laatste stukje van een scheepvaartroute door het poolgebied te verkennen - die van de aardbodem verdween. Ik heb een lichte obsessie met ‘Franklin’s Lost Expedition’ sinds deze vermeld werd in de tv serie Due South. Eerder las ik daarom al het uitstekende The Terror van Dan Simmons waarin nog wat bovennatuurlijke horror wordt toegevoegd aan deze nachtmerrieachtige ontdekkingsreis. Plus, de cover van Erebus is super mooi en er zitten ook nog illustraties van kaarten en gravures in het boek. Je begrijpt: deze móét ik hebben!

De vierde plek van deze lijst wordt alweer bezet door J.K. Rowling, deze keer met Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - The Original Screenplay. Als ik tegenwoordig de ‘Harry Potter’ serie lees dan lees ik vrijwel standaard het script van Harry Potter and the Cursed Child er achteraan. Voor mijn gevoel hoort dit ook bij het HP-canon en ik vind dat het, na misschien een beetje een onwennig begin, net zo lekker leest als een ‘normaal’ boek. Aangezien het toneelstuk niet van de hand van Rowling is en het screenplay wél, verwacht ik eerlijk gezegd dat ik me al lezende weer even onder kan dompelen in de mij zo vertrouwde en geliefde magische wereld.

Tot slot smokkel ik nog een boek van Joyce Carol Oates in de top vijf, want ik ben razend benieuwd naar wat voor fantastisch ze nu weer opdient in Hazards of Time Travel. Iets verontrustends waarschijnlijk dat ze ogenschijnlijk eenvoudig heeft neergepend en dat nog lang door mijn hoofd zal blijven spoken. Deze keer gaat het over een meisje dat vanuit een dystopische samenleving, voor straf, tachtig jaar terug in de tijd wordt gezet. Ik kan niet wachten!

Ontvang jij ook graag de Ready to Read? Meld je hier dan gratis aan.

Ben je benieuwd naar wat andere Readers op hun lijstje hebben gezet? Neem een kijkje bij part one.           

Welke boeken heb jij na wikken en wegen, strepen en schrappen - want je kunt niet álles uit de Ready to Read lezen - op jouw TBR lijst gezet? Wat zijn jouw absolute favorieten? Laat het ons hieronder weten!



Reacties op: Ready to Read 2018/3 Part Two

Meer informatie

Gerelateerd