Meer dan 6,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen de Readers in juni?

op 04 juli 2020 door

Een nieuwe maand is begonnen, tijd om de toppers van de afgelopen maand te bespreken! We lazen weer lekker divers van Young Adult en sciencefiction tot thrillers. Om het artikel kort en bondig te houden, beperken we ons allemaal tot 1 boek!

Door: Onno, Annemieke, Karin, Lieke en Demi

Onno:

Het beste boek van de maand juni was voor mij Fair Warning, het vierendertigste boek van Michael Connelly. Het is het derde boek met journalist Jack McEvoy als hoofdpersoon. Eerder trad hij op in The Poet en The Scarecrow. Ook in dit nieuwste boek staat de zoektocht naar een seriemoordenaar centraal. Jack werkt nu bij FairWarning.org, een bestaande website, die tot doel heeft consumenten te beschermen. Het is een kleine organisatie, geleid door oprichter en redacteur Myron Levin, die in het verleden als journalist bij dezelfde krant als Michael Connelly werkte. Het verhaal spitst zich toe op commerciële bedrijven die geld verdienen met DNA-analyse. Het toezicht van de FDA hierop is beperkt. Wanneer op een dag Jack door de politie aangemerkt wordt als verdachte van de moord op een vrouw met wie hij een one-night-stand gehad heeft, gaat hij op onderzoek. Jack ontdekt dat er meer slachtoffers zijn. Zij hebben één ding gemeen: ze stuurden allemaal hun DNA naar hetzelfde bedrijf dat DNA-tests uitvoert.

Het verhaal is meer dan een thriller over een seriemoordenaar. Het geeft zicht op de wereld van de commerciële DNA-analyse, waarbij veel geld verdiend wordt zonder dat daarbij in voldoende mate de belangen, met name de privacy, van klanten gewaarborgd wordt. Connelly is een meester in het beschrijven van de spanningen die zich tussen mensen voordoen die allen hetzelfde doel voor ogen hebben, maar verschillen in de benadering van de te kiezen weg naar dit doel. Ook deze keer ontbreekt het niet aan de nodige twists. Als liefhebber van Connelly’s boeken kijk ik al uit naar zijn volgende boek The Law of Innocence met advocaat Mickey Haller als hoofdpersoon. Het verschijnt op 10 november 2020.

Annemieke: 

Deze maand heb ik eindelijk twee boeken gelezen die al geruime tijd op mijn TBR stonden. The Hunger Games waarvan de hele serie echt al jaren in mijn kast staat en waarvan ik zelf de films allemaal al gezien heb - iets wat eigenlijk nooit mijn voorkeur heeft aangezien ik toch echt een 'book before film' kinda girl ben. Daarnaast las ik A Court of Thorns and Roseseen boek waarover ik al zoveel gehoord had en ik zelf niet in mijn bezit heb. Maar waarvan ik onlangs toch besloten heb het te lenen, zodat ook ik kennis mocht maken met de zo geprezen ACOTAR- wereld.

Wat beiden boeken betreft kan ik zeggen dat ze zeker smaakten naar meer. Sarah J. Maas is er in geslaagd me voor zich te winnen met een nieuwe fantasy-wereld die nieuwsgierig maakt. De manier waarop liefde en fantasy samen komen vond ik gewoonweg heerlijk. Wat The Hunger Games betreft kan ik eigenlijk maar één ding vaststellen. Het boek is zoveel beter! Puzzelstukjes waarvan ik niet wist dat ze me puzzelden tijdens en na de film, vielen met het lezen van het boek helemaal op hun plaats. Hoe heerlijk was dat! 

En nu? Van beide boeken ligt deel 2 op me te wachten - misschien dat het er - met de vakantie in het vooruitzicht - dan eindelijk van gaat komen!

Karin:

Ik heb weer een fijne leesmaand gehad! Moeilijk om maar 1 boek uit te lichten, maar dan ga ik toch voor The How and the Why van Cynthia Hand. Eerder had ik al humoristische boeken van haar gelezen zoals My Lady Jane. Die boeken schreef ze samen met andere auteurs en waren een speelse draai op bekende boeken. The How and the Why heeft een serieuzer onderwerp en staat op zichzelf.

Het boek gaat over Cassandra, die twijfelt of ze haar biologische moeder wil zoeken. Cassandra is geadopteerd en houdt van haar ouders maar ze is ook benieuwd naar haar biologische moeder. En tussen haar hoofdstukken door lees je de brieven die haar biologiche moeder aan haar schreef toen ze zwanger was van Cassandra. Een mooi lief boek met aangrijpende momenten maar niet te zwaar of te onrealistisch.

Lieke:

Op de valreep heb ik in juni Station Eleven van Emily St. John Mandel uitgelezen. Hierin legt een virus de wereld plat. Het verhaal speelt zich af voor, tijdens en na de pandemie, maar veelal niet in chronologische volgorde. Dat vereist een beetje concentratie, maar over het algemeen gaat het vooruit- en achteruitschakelen door de tijd heel soepel. Een acteur die net voor de pandemie sterft vormt het middelpunt van de roman doordat de mensen om hem heen allemaal beïnvloed worden door zijn dood en dit bepaalt gedeeltelijk hun lot nadat het virus toeslaat. Het apocalyptische concept is subtiel uitgewerkt en er zit ook nog eens een flinke portie Shakespeare in het boek, dus ik heb me bijzonder vermaakt.

In haar net uitgekomen roman The Glass Hotel schijnen verschillende personages uit deze roman terug te komen, als een soort ‘what if?’ scenario voor hun levens zonder pandemie. Ik ben benieuwd. Die gaat ook op mijn wil-ik-lezen lijst!

Demi: 

Het laatste boek dat ik in juni las was gelijk ook een topper: And Then There Were None van Agatha Christie. Omdat het zomer is leen ik lekker veel boeken bij de bieb en dat zijn voornamelijk thrillers. Dit specifieke boek van Christie stond al lang op mijn lijstje omdat ik er al zoveel goeds over had gehoord de afgelopen jaren. Ik ben blij dat ik het nu eindelijk heb kunnen lezen. Tien vreemdelingen worden allemaal met een smoes naar een afgelegen eilandje gelokt waar algauw blijkt dat er een moordenaar onder hen is die hun duisterste geheimen weet. Een voor een worden ze op een unieke wijze vermoord volgens een oud kindergedichtje en pas helemaal op het einde kom je erachter hoe de vork nou in de steel zit. En dan wil je het boek het liefste nóg een keer lezen met die informatie in je achterhoofd houdend. Dit boek was zeker een van de uniekste thrillers die ik ooit heb gelezen. Christie weet heel goed interessante plots en personages te bedenken die allemaal wel de moordenaar zouden kunnen zijn. Ik ga zeker meer van haar!

Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen maand?



Reacties op: Wat lazen de Readers in juni?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Michael Connelly

Michael Connelly

Michael Connelly (1956) werkte jarenlang als misdaadverslaggever voor de L.A. Ti...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Suzanne Collins

Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is de bestsellerauteur van de succesvolle trilogie The Hu...

Emily St. John Mandel

Emily St. John Mandel

Emily St. John Mandel (1979) is geboren in Canada. Ze woont in New York en schri...

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engelse...