Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat te lezen na... Where the Crawdads Sing

op 11 maart 2020 door

De debuutroman van Delia Owens gooit hoge ogen bij lezers wereldwijd en ook op Hebban valt het boek buitengewoon in de smaak. Dat zorgt echter wel voor problemen, want wat moet je in hemelsnaam lezen ná zo’n juweeltje?

Door Onno (met hulp van Reader Lieke en Yvette van de SFF Club)

426427b1a02fba5a699310e6a18c3efd.jpg

Kya Clark wordt ook wel het moerasmeisje genoemd. Jarenlang heeft ze in haar eentje in het moeras gewoond. Dan laten twee jonge mannen uit het dichtsbijzijnde stadje hun oog op haar vallen en Kya, die inmiddels verlangt naar intimiteit en liefde, verwelkomt de aandacht. Maar dan wordt er een lijk gevonden en de bewoners verdenken haar... Where the Crawdads Sing van Delia Owens scoort net als de Nederlandse vertaling, Daar waar de rivierkreeften zingen, een whopping gemiddelde van 4.5 sterren op Hebban. Zet je schrap voor zes soortgelijke boeken die net zo goed en misschien zelfs beter zijn!

Gabriel Tallent: My Absolute Darling (Mijn allerliefste schat)

1fef410aea3728c0256d866974f04100.jpgNet als Kya in Where the Crawdads Sing lijdt de 14-jarige Turtle Alveston onder het misbruik door haar vader. Ze woont in het bos aan de kust van Mendocino in Californië en voelt zich helemaal thuis in de natuur. Als ze twee tienerjongens ontmoet, wordt ze verliefd op een van hen en besluit ze om aan haar vader te ontsnappen. Van hem heeft ze geleerd om te overleven in de wildernis. Lees hier meer over My Absolute Darling.


Karen Russell: Swamplandia! (Swamplandia!)

216ade8199c7ca9f47f30362e6c6c577.jpgHet verhaal gaat over de dertienjarige Ava Bigtree die met haar familie op een eiland in de Everglades van Florida woont. Daar runnen ze een pretpark met alligators. Wanneer de moeder van Ava sterft, heeft de familie een probleem. Haar vader ziet het niet meer zitten, haar zus lijdt aan een obsessie en haar broer vertrekt naar een ander park. Ava wil Swamplandia redden.


Karen Dionne: Home (Dochter van het moeras)

26ea79a83b57f1fbc4b6be82c4bbab2a.jpgHome, eerder gepubliceerd als The Marsh King’s Daughter, gaat over Helena, die samen met haar ouders opgroeide in een afgelegen hut in het moerasgebied van Michigan. Haar vader ontvoerde haar moeder toen die nog tiener was en hield haar jarenlang gevangen. Er was geen elektriciteit of stromend water en er woonden geen mensen in de buurt. Helena, die twee jaar later geboren werd, hield ervan één te zijn met de natuur.

Twintig jaar later heeft Helena haar leven op de rails. Haar vader is de gevangenis ingegaan, maar hij heeft kans gezien te ontsnappen. De politie organiseert een klopjacht, maar alleen Helena zal hem weten te vinden, want haar vader heeft haar alle geheimen van het moerasgebied geleerd.

Bonnie Jo Campbell: Once Upon a River (Aan de rivier)

12b5022d04f46a12bf989e20f7862b0a.jpgDe zestienjarige Margo Crane gaat met haar boot op zoek naar haar vermiste moeder, nadat haar vader vermoord is. Het is echter een gevaarlijke rivier voor een jonge vrouw die alleen is. Margo moet alles op alles zetten om te overleven.




Annie Proulx: The Shipping News (Scheepsberichten)

d2199399538a28e1b17491db8d1431e0.jpgQuoyle is een derderangs journalist die in New York woont en werkt. Als zijn echtgenote overlijdt als gevolg van een verkeersongeluk, vertrekt hij met zijn dochtertjes en zijn tante naar Newfoundland. Daar ontmoet hij in het kleine stadje Killick-Claw onder meer Jack Buggit, Tert Card, Beaufield Nutbeem en Bayonet Melville. Hij krijgt er een baan voor de lokale krant, The Gammy Bird. Daarin schrijft hij over autowrakken en het scheepvaartnieuws: aankomst en vertrek van schepen in de haven. Quoyle begint zich te ontwikkelen, vrienden en kennissen te maken en leert om te gaan met het weer in Newfoundland. Hij ontdekt het verleden van zijn voorouders, die schipbreukelingen waren. Het sobere, de beschrijvingen en de eenzame personages zijn in dezelfde stijl als die van Delia Owens geschreven.

Jesmyn Ward: Where the Line Bleeds

a0d9b02002a12fcadf79e3c2f274cb2c.jpgHet verhaal gaat over de tweeling Joshua en Christophe. Ze zijn opgevoed door hun oma in Bois Sauvage, een klein stadje aan de Gulf Coast van Mississippi. Zonder iets te zeggen, begrijpen ze elkaar. Ze hebben moeite om na hun schooltijd rond te komen. Joshua krijgt een baan in de haven, terwijl Christophe drugs begint te verhandelen. Joshua is niet blij met de acties van Christophe en Christophe is stiekem jaloers op het werk van zijn broer. Hun leven wordt nog gecompliceerder door de terugkeer van hun ouders. Zoals in Where the Crawdads Sing zijn slechte ouders en jonge mensen die zich door het leven worstelen belangrijke thema’s.

Welk boek zou jij aanraden om te lezen na Where the Crawdads Sing?



Reacties op: Wat te lezen na... Where the Crawdads Sing

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Karen Dionne

Karen Dionne

Karen Dionne woonde jarenlang met haar man en kind in de wildernis van Upper Pen...

Annie Proulx

Annie Proulx

Edna Annie Proulx (uitspraak "proe") (Norwich, Connecticut, 22 augustus 1935) is...

Jesmyn Ward

Jesmyn Ward

Jesmyn Ward (1977) groeide op in armoede in Mississippi, waar ze in 2005 de orka...

Lijsten