Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zomerse boeken voor in je koffer

op 01 juni 2024 door

Het is juni en dit betekent dat de meteorologische zzomer is begonnen. De astronomische zomer start later deze maand. Ook is juni de maand waarin je je in mei gekregen vakantiegeld kunt uitgeven. Aan een vakantie, of aan boeken. Maar welke zomerboeken moeten nou echt in je koffer? Wij helpen je een handje.

Dit artikel is geschreven door Laurie

This Summer wil be Different van Carley Fortune

Eigenlijk zijn alle boeken van Carley Fortune een goed idee, want allemaal hebben ze iets gemeen. De verhalen spelen zich af in de zomer. In haar nieuwste boek moeten Lucy en Felix hun chemie verborgen zien te houden. Felix is namelijk het jongere broertje van Lucy's beste vriendin Bridget, alleen weet Lucy dit niet. De lijst met redenen waarom ze bij elkaar uit de buurt moeten blijven is lang, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als Bridget een week voor haar bruiloft Toronto halsoverkop verlaat en vlucht naar de vakantiebestemming waar zij en Lucy jaarlijks naar terugkeren, besluit Lucy Bridget te volgen en deze keer écht bij Felix uit de buurt te blijven. Maar hij lijkt alleen nóg knapper te zijn geworden... Lukt het Lucy om zich aan haar plan te houden of is ze niet opgewassen tegen de charmes van Felix?

Just for the Summer van Abby Jimenez

Ik mag zelf ook geld uitgeven, want ik wist niet dat dit het derde deel in de "Part of your World" serie is. Ik heb dit boek wel, maar de eerdere delen nog niet. Geen zin om te veel geld uit te geven? De boeken in deze serie zijn volgens andere lezers ook los te lezen. Zo ongeveer iedereen op sociale media is lyrisch over Jimenez' boeken, dus met deze zit je vast en zeker goed. Justin is vervloekt en dankzij een thread op Reddit gaat dit viraal. Zodra hij een vrouw begint tedaten, vindt ze direct haar soulmate nadat de relatie met Justin stuk loopt. Als hij op een dag een berichtje krijgt van een vrouw met hetzelfde probleem besluiten ze te daten en de relatie snel te verbreken zodat de vloek wordt opgeheven. Emma had nooit gedacht dat haar werk als verpleegkundige haar naar Minesota zou leiden, maar zij en haar beste vriendin zijn het erover eens dat Justins uitnodiging voor een date te mooi is om af te slaan. Het zou een korte affaire zijn, lekker casual en totaal niet serieus. Maar als Emma's toxisiche moeder plots opduikt en Justin opeens de voogdij krijgt over zijn drie broers en zussen, ziet hun toekomst er heel anders uit. Emma en Justin beginnen gevoelens voor elkaar te ontwikkelen. Wat nou als dit echt werkt?

The Summer Daughter van Colleen French

Zelf had ik ook nog nooit van dit boek gehoord, maar het klinkt heel zomers omdat het zich ook in de zomer afspeelt. Het onderwerp is wel wat heftiger. De zomer brengt veel toeristen naar het kleine stadje Albany Beach, Dellaware. Deze toeristen zorgen voor de broodnodige inkomsten, maar het seizoen ook veel hectiek en dit jaar in het bijzonder voor Natalie Sullivan. Haar dochter McKenzie kan niet ophouden over haar nieuwe collega Bella en Natalie ziet het verleden en heden met elkaar botsen. Als McKenzie dan ook nog eens de opmerking krijgt dat zij en Bella wel zussen lijken, weet moeder Natalie niet goed wat te doen. Als ze erachter komt datBella is geadopteerd komt het verleden spoken, want in haar studententijd werd Natalie zwanger en heeft ze haar dochter afgestaan ter adoptie. Is Bella haar verloren dochter?

Funny Story van Emily Henry

Je kunt er de klok op gelijk zetten, want ieder voorjaar brengt Emily Henry een nieuw boek uit. Het zijn romances die erg populair zijn bij het grote publiek op Booktok. Haar nieuwe boek gaat over Daphne die gelukkig verloofd was met Peter. Peter kwam er alleen achter dat hij knetterverliefd was op zijn jeugdvriendin Petra. Daphne heeft halsoverkop het huis verlaten en nu zit ze zonder geld en zonder huis. Haar enige optie is om samen te wonen met Miles, juist ja, Petra's ex. Ze proberen elkaar zo veel mogelijk te vermijden en dat gaat goed, tot die ene nacht waarop ze hun hart bij elkaar uitstorten en een plan bedenken. Het kan toch geen kwaad om de zomer met elkaar door te brengen en daar lekker veel foto's van te delen op sociale media, het is immers toch maar voor de show. Toch?

Betting on You van Lynn Painter

Bij de zomer horen ook zomerbaantjes, zo ook in deze romance. De perfecte romcom - wegzwijmelen gegarandeerd! Drie jaar geleden ontmoetten Bailey en Charlie elkaar op het vliegveld. Bailey had meteen een hekel aan hem. Tot overmaat van ramp bleken de twee tegenpolen naast elkaar te zitten in het vliegtuig. Wanneer ze elkaars collega’s worden in het nieuwe hotel en waterpark in hun stad, dreigt de irritatie weer op te lopen totdat er tot verbazing van beiden een hechte vriendschap ontstaat. Terwijl ze de romantische vorderingen van anderen in het waterpark nauwlettend in de gaten houden en lief en leed delen over hun gescheiden ouders, probeert Charlie zijn gevoelens voor Bailey te onderdrukken. Al snel blijkt dat hij Baileys hart ook sneller laat kloppen, maar een geheim dreigt hun prille liefde te verstoren. Lukt het Bailey en Charlie om zich hieruit te redden?

Love and Gelato van Jenna Evans Welch

Waan je even in Italië met dit heerlijke young adult boek dat je in een ruk uit wilt lezen. Ik heb er destijds onverwacht erg van genoten. Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan. Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Als ze haar buurjongen Lorenzo ontmoet slaat de vonk direc tover. Is deze liefde bestand tegen de duur van de zomer of toch niet?

Met zo veel boeken kun je vast wel even vooruit. En anders is er altijd nog een reservelijstje:

Zoals je hebt gezien staan er behoorlijk veel contemporary boeken in dit artikel. Dit komt doordat dit soort boeken perfect leesvoer zijn voor de zomer. In mijn ogen moet zomers leesvoer nie te zaar of te moeilijk zijn, lekker makkelijk is altijd erg fijn om mee te kunnen ontspannen. Fantasy vraagt vaak toch wat meer focus, daarom staat er slechts een handjevol fantasy boeken op de reservelijst. Dit zijn wel makkelijk leesbare fantasy boeken die niet heel veel focus vereisen.

Wat voor soort boeken lees jij graag in de zomer? En welke boeken moeten er mee in jouw koffer?



Reacties op: Zomerse boeken voor in je koffer

Meer informatie

Gerelateerd