Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn #vergetenboek is..

op 12 december 2016 door

"Shoppen voor cadeaus in een boekwinkel kan duur uitpakken" schreef ik voorin het boek. Samen met de datum: 26 januari 1996. (geen idee voor wiens verjaardag ik rond die tijd een boek kocht, dat dit boek eigenlijk boven m'n budget was, weet ik zeker)

"Er wacht u een buitengewoon avontuur. Zelfs Stephen King zal verbleken van afgunst" is een quote van Le Parisien achterop het boek. Dat trok mij natuurlijk over de streep. Een boek waar King jaloers op zou zijn, dat wilde ik lezen.

En ik heb erin gelezen. Dat weet ik zeker. Ik weet niet meer hoever, halverwege het boek? Er staat me vaag wat bij over mieren, die elkaar treffen in hun mierenhoop en die via geuren communiceren. Op een gegeven moment verloor ik de interesse, las ik niet verder, terwijl ik dat wel wilde. Er kwam wat tussen, onze verhuizing? Rond diezelfde tijd kochten mijn man en ik een huis, tenslotte.

De afgelopen jaren keek ik vaak naar het boek, zou ik het ooit nog uitlezen? Vorig jaar ruimde ik m'n boekenkast drastisch op, 2 dozen boeken verdwenen naar een kast in een buurtcentrum, waar direct een boeken-ruilkast ontstond. (ja, daar ben ik een klein beetje trots op) Ook met dit boek stond ik in handen, maar wegdoen kon ik 'm niet. Lezen ging ik 'm toen dus ook niet.

Nu is er dus de eerste uitdaging voor de readingchallenge 2017: lees een vergeten boek. Hoewel er nog een boek in de kast staat, waar ik na 7 jaar misschien maar eens verder in moet lezen, was 'Wraak van de mieren' het eerste boek dat voor mijn uitdaging in me opkwam. Laat ik gelijk ook het tweede boek noemen: 'Magiër' van Raymond E. Feist. Voor een extra challenge zet ik die ook maar op mijn 'wil ik lezen' lijst. Dit boek kreeg ik in december 2009 als afscheidcadeautje. Ik las in die tijd zoveel fantasy, dat deze net te laat kwam. Ik was weer toe aan een ander genre.

Toen ik me vorige week besefte dat ik nog nooit een verhaal van Agatha Christi las, besloot ik ook een klassieker op mijn lijst voor 2017 te zetten. Hierna moet ik maar niet teveel meer plannen, wil ik nog aan nieuwe boeken toekomen.



Reacties op: Mijn #vergetenboek is..

Gerelateerd