Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kringlopertjes

op 17 januari 2021 door

Kringlopertjes: boeken uit de kringloop of afgeschreven exemplaren uit de bibliotheek, die hier bij mij in huis een nieuwe plek hebben gekregen, wachtend tot zij opgepakt worden om te worden gelezen.

Maar wat gebeurt er daarna met deze boeken? Het woord zegt het eigenlijk al "kringlopertjes:" zij "lopen" weer naar een andere plek, een andere eigenaar, die hen hopelijk ook weer goed zal behandelen en wellicht ook weer door zal geven. 

Niet alle door mij gekochte boeken van de kringloop verdwijnen weer uit huis. Sommige zien er nog zo goed uit, dat ze een permanentere plek krijgen in mijn boekenkast.  De wat slonzerige tiepjes kunnen daar wel eens jaloers naar kijken, maar ja, het is wat het is. Het voordeel van hen is weer dat ze zelfs wel eens mee gaan op reis naar het buitenland en daar dan mogen blijven; lekker in een boekenkast op het strand in het zonnetje en bij wind en regen afgedekt door een zeiltje.  Je zou denken, wat wil je nog meer als boek-zijnde.

Er dan zijn er nog boeken die wat langer blijven, wel eens uit logeren gaan, maar nog niet echt de weg naar een  ander huis hebben gevonden. Ligt dat aan het boek of is het voor mij toch lastiger om boeken weg te doen dan ik doe voorkomen? Ik koop ze echt met het idee dat dit boeken zijn voor de vakantie etc., en toch blijven er meer bij mij wonen dan dat er weg gaan. Het staat ook gewoon zo leuk, al die boeken in de kast, maar soms bekruipt me dan toch het gevoel wat er allemaal met de boeken zal gaan gebeuren als ik er op een dag niet meer zal zijn. Mijn kinderen houden best van lezen, maar dan toch liever op hun telefoon of tablet, dus ja, vrees dat de boeken dan toch het huis uit gaan, noodgedwongen. Op zulke momenten denk ik dat ik het dan beter zelf al aan kan pakken en al wat van de kringlopertjes de deur uit kan doen, nadat zij zijn gelezen. Maar oef, dat valt me zwaar. Als ik op vakantie ben en merk dat iemand enthousiast is over het boek dat ik dan aan het lezen ben, dan heb ik er vrede mee. Ik weet dat het boek goed terecht komt en gelezen zal worden. 

Soms bedenk ik me ook dat ik dan weer nieuwe buit kan gaan scoren bij de kringloop, als die weer open gaan natuurlijk. Dan ga ik volstrekt aan mijn doel van opruimen voorbij, maar hé who cares hahahha. Ik blijf proberen, maar vrees dat er toch meer boeken in het huis komen, dan dat er uit zullen gaan. Cést la vie! 

Om er toch een zeker orde in aan te brengen, heb ik er nu (naar aanleiding van de Kick-off weken) dus een aparte boekenplank (zie boekenplank kringlopertjes van gemaakt met de hoop dat ik dan eerder een boek daarvan zal gaan lezen en daarna door kan geven. Echt vertrouwen heb ik er niet in, maar het is een poging waard.... en mocht het niet lukken dan koop ik gewoon nog een Billy-boekenkast!

Wat denken jullie? Zou dit extra boekenplankje zin hebben of zal ik maar direct een bestelling doen bij de ikea???


428f697b12e79a3ad482f6bddb227bc4.jpeg



Reacties op: Kringlopertjes

Meer informatie