Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bureau MaRiT Challenge

op 04 september 2023 door

In het Thriller Café is natuurlijk ook plaats voor lekker ouderwetse detectives. Geen boeken vol actie, geweld of (psychologische) spanning, wel verhalen waarin het er allemaal iets trager aan toegaat en waar nog ouderwets naar de dader van een misdrijf gespeurd wordt. Net als de voorbije drie jaar staat de maand september in het teken van detectives. Vandaag stellen we onze challenge van dit jaar voor. De keuze is gevallen op de achtdelige serie van Esther Vermeulen, met privédetective Marit Johansen in de hoofdrol. 

De auteur 

Esther Danielle Vermeulen (ED Vermeulen) is een geboren en getogen Rotterdamse. Ze studeerde economie aan de HES in Rotterdam, de stad die een grote rol speelt in haar boeken. Ze begon haar schrijverscarrière met de kinderboekenreeks Thomas, een drietal spannende kinderverhalen, compleet met geretoucheerde foto's, over een ondernemend jongetje van acht jaar oud. Op haar website schrijft ze dat research een belangrijk onderdeel van schrijven is. Het bijzondere daarvan vindt zij dat ze mag praten met rechercheurs in verschillende disciplines, waardoor ze zich goed kan inleven in de verschillende verhalen. Verder werkt ze parttime bij een IT-bedrijf en kan ze haar financiële baan goed combineren met het schrijverschap. Zelf omschrijft ze de 'Bureau MaRiT'-serie als CRIME in een avontuurlijk jasje, spannende momenten afgewisseld met een lach een traan en een vleugje romantiek. De eerste vijf delen en het achtste deel heeft ze zelf uitgegeven onder de naam ED vermeulen Books. 

De serie

Tot nog toe verschenen er acht delen, waarin telkens privédetectieve Marit Johansen het hoofdpersonage is. Ieder boek heeft zijn eigen onderwerp en als een rode draad lopen de (liefdes)perikelen van Marit door de serie. Haar detectivebureau bevindt zich op het Noordereiland in Rotterdam, waar sinds kort een filiaal in Hillegersberg is bijgekomen, in het landhuis van de gezusters Havics.

  1. Het verdwenen kind (2009) 
  2. De zwarte weduwe (2011) 
  3. De mysterieuze inbraken (2012) 
  4. Een hete dood (2013) 
  5. Een fatale vergissing (2014) 
  6. De huismeester (2016) 
  7. Het kattenpension (2018)
  8. De slag in het Kralingse bos (2020)

Wat gaan we doen? Met zijn allen gaan we deze acht thrillers afvinken! 

Want dat kunnen wij! Met een beetje passen en meten passen deze boeken in iedere leesplanning! Het zou super zijn mochten we de challenge nog voor het einde van de maand afronden, maar een echte deadline is er niet. Het gaat vooral om het (her)ontdekken van de serie.

Hoe gaan we concreet te werk? 

  • Onder dit artikel vinden jullie de acht titels, elke titel is in een aparte commentaar ondergebracht. 

  • Reageer bij het boek dat je graag wil lezen. Vertel of je het boek al in huis hebt, of je de serie al kent, wat je maar wil. Reageer in de titeldraadjes alleen als je het boek binnenkort gaat lezen en meedoet aan de challenge! 

  • Wanneer je het boek uit hebt, meld je dat bij ‘jouw’ draadje. Je vertelt hoeveel sterren je het boek geeft en wat je ervan vond (dat mag zo lang of kort als je zelf wil, maar probeer je tot een honderdtal woorden te beperken). 

  • Vanzelfsprekend mag je een tweede boek uitkiezen, wanneer je je eerste keuze uit hebt. 

  • Het is geen probleem wanneer meerdere mensen eenzelfde boek lezen, maar het is natuurlijk leuker wanneer iedereen een andere titel kiest. Zo maken we de grootste kans om de challenge binnen afzienbare tijd af te ronden. 

  • Wij plaatsen af en toe een update: Hoeveel van de boeken zijn al geclaimd? Welke boeken zoeken nog een lezer? Enzovoort. 

Zien jullie dit zitten? Doen jullie mee? Klaar voor de start? Af!



Reacties op: Bureau MaRiT Challenge

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Esther Vermeulen

Esther Vermeulen

Esther (ED) Vermeulen is een geboren en getogen Rotterdammer. Vermeulen studeerd...