Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebben Chantal, Joyce en Karina niets te vrezen?

op 07 december 2018 door

Op 4 november schreven we al dat we bij de persconferentie van Karen Rose waren geweest. We kregen ook Niets te vrezen om te recenseren. Vandaag is het tijd voor onze trio-recensie!

Dana runt in Chicago een opvanghuis voor vrouwen. Wanneer ze onderdak biedt aan Sue kan ze niet vermoeden welk onheil ze binnenhaalt. Sue is net vrijgekomen en vastbesloten wraak te nemen op iedereen die verantwoordelijk is voor haar gevangenisstraf. Het ontvoeren van een 11-jarige jongen is daarin nog maar de eerste stap. 

Dana krijgt steeds meer achterdocht bij Sue’s verhaal en zodra er in haar buurt gruwelijke moorden worden gepleegd, weet Dana dat dit nog slechts het begin is…

Mening Joyce ****
Dit is het zeventiende boek van Karen Rose en het vijftiende boek dat ik van haar hand lees. Er staan er nog twee klaar op de e-reader en een volgende op komst in februari 2019. 

Wederom heeft Karen Rose me een aantal prettige leesuren bezorgd. Ze slaagt er iedere keer weer in de om een pageturner te schrijven. De combinatie van misdaad en romantiek is heerlijk en zit weer perfect in elkaar. Je wilt gewoon weten of Dana en Ethan gelukkig worden met elkaar, maar tegelijk ook of Sue wordt gestopt voor ze nog veel meer misdaden pleegt en levens van anderen ruïneert. Ze heeft heftige thema's verwerkt in het boek, maar het is vooral het feit dat ze een doofstom jongetje een hoofdrol heeft gegeven in het boek. Zijn gevoelens zijn zo mooi beschreven dat je intens medelijden met hem hebt.

Het boek is vlot geschreven en alle gebeurtenissen worden heel beeldend uit de doeken gedaan. Je voelt je als lezer daadwerkelijk onderdeel van het verhaal. Ik geniet gewoon van haar boeken en wil ieder nieuw deel lezen. Niets te vrezen krijgt van mij vier sterren en ik kijk nu al uit naar het volgende boek.

Mening Chantal ****
Het verhaal begint meteen heel spannend. Je zit er direct middenin. Daarna worden geleidelijk aan de verschillende personages voorgesteld. Ze zijn goed en geloofwaardig neergezet. Het boek is opgebouwd in hoofdstukken die verdeeld zijn in kleinere stukken met datum en tijd, zodat je het verhaal en de gebeurtenissen goed kunt volgen. Hierdoor is het overzichtelijk en de spanning wordt enorm opgebouwd. Het verhaal krijgt zo nu en dan een verrassende wending en het plot zit goed in elkaar en er wordt goed naar de ontknoping toegewerkt. Het is een heel spannend boek, maar wat ik toch wel wat storend vond waren de romantische scènes. Dit doorbrak de spanning wat mij betreft net iets te veel. Ik heb het boek wel met heel veel plezier gelezen.

Mening Karina ****
Een boek van een van mijn favoriete auteurs en dan komt ze ook nog in Nederland voor een meet & greet. Wat baalde ik ontzettend dat ik het door privéomstandigheden niet rond kreeg om naar de andere kant van het land af te reizen om haar te ontmoeten. En wat ben ik dan enorm blij met zulke lieve vriendinnetjes, in dit specifieke geval Joyce, die voor mij een boek liet signeren. Waar sommige nieuwe boeken weliswaar hoog op mijn wensenlijstje stonden maar niet zo snel bovenop de leeslijst komen, is dat bij Karen Rose wel anders. Het overgrote deel van de boeken die al van haar hand verschenen zijn, verslond ik al.

De afgelopen twee dagen was Niets te vrezen aan de beurt. Wat een genot om in de eerste hoofdstukken alweer bekende personages tegen te komen. Het mooie van de boeken van Rose vind ik dat zij standalones schrijft waarin de hoofdpersonages van het ene boek weer als bijpersonages in het andere boek voorbij komen. Ook dit boek is een typische romantische thriller, een genre waar Karen Rose een ster in is. Haar spannende plots gaan altijd gepaard met een flinke dosis romantiek en een ontluikende relatie. Deze beide weet ze enorm goed in balans te brengen waardoor er zeker ook sprake is van een thriller met een hoog spanningsgehalte. Het boek leest als een trein waardoor de 440 pagina’s er in razend tempo doorheen zijn gegaan. Rose weet haar personages zo tot leven te brengen dat je met ze meeleeft en alleen maar kan hopen dat het uiteindelijk goed afloopt. Met diverse cliffhangers weet ze deze vraagtekens in ieder geval tot het einde in stand te houden. I’m loving it!

Drie keer vier sterren voor Niets te vrezen van Karen Rose. Het boek heeft ons drieën een aantal fijne leesuurtjes bezorgd. De koningin van de spannende/romantische boeken is er wederom in geslaagd een heerlijke thriller te schrijven. Interessante personages en plot maken het een pageturner. 

Zijn er meer Karen Rose-fans onder onze volgers?

Groetjes namens de Thriller Club
Joyce, Chantal en Karina

0bec6b13023a52eec8a691069d70856f.png



Reacties op: Hebben Chantal, Joyce en Karina niets te vrezen?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Karen Rose

Karen Rose

Karen Rose (Washington D.C. 1964) is een Amerikaanse auteur van romantische...