Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hilde Vandermeeren, Scorpio (boekvoorstelling, 4 juni 2016, Loppem)

op 04 juni 2016 door

13h55, Nathalie komt toe in het station (ze moest maar een paar minuutjes op haar chauffeur wachten) en samen gaan we Nancy oppikken. 14h15, we zitten op de E17 en weten dat we een uurtje later op de Zeedijkweg in het West-Vlaamse Loppem zullen staan. Klokhof Loppem, dat zichzelf als een evenementenlocatie omschrijft, is vandaag the place to be voor fans van Hilde Vandermeeren.

Vandaag, 4 juni 2016, wordt in Loppem immers ‘Scorpio’ voorgesteld, het nieuwste boek van (wat mij betreft) Vlaanderens beste en sympathiekste thrillerschrijfster. Het evenement is op poten gezet door Uitgeverij Q en L&M Books, de aanmeldingen liepen over Inge die vanzelfsprekend ook van de partij was.

Vooraleer aan het interview met Hilde te beginnen, leest Sabine Goethals de proloog van het boek voor. Iedereen luistert gespannen, de meesten hebben ‘Scorpio’ immers nog niet in handen gehad, laat staan gelezen. Wat volgt is een leuke babbel tussen beide vrouwen. Hilde vertelt vooral over wat haar drijft als thrillerschrijfster en waarom ze psychologische thrillers schrijft. Ze wil sfeer oproepen in haar boeken en stelt zich steeds de vraag waarom mensen doen wat ze doen. Er wordt kort over De Gouden Strop gesproken en over het feit dat thriller nummer vijf ondertussen ook al in de maak is.

Schepen van Cultuur Lieselotte Denolf komt daarna aan het woord. Zij vertelt hoe ze ‘Scorpio’ in een mum van tijd uitgelezen heeft en hoe ze de nieuwste pennenvrucht van Hilde ervaren heeft.

Uitgever Bart Wessels tenslotte overhandigt het eerste exemplaar van ‘Scorpio’ aan Hilde Vandermeeren. Het boek ligt weliswaar al twee weken in de winkel, maar een kniesoor die daar op let. Als in deze context over ‘het eerste exemplaar’ gesproken wordt, zou dat trouwens verwijzen naar het boek dat als eerste van de persen gerold is. 

Hilde neemt daarna de tijd om enkele mensen te bedanken. En ze doet dat goed.

Aansluitend is er tijd voor een signeer-en fotosessie en neemt iedereen de tijd voor een glaasje en een gezellige babbel.

19h45, we zetten Nathalie af in het station (om het een beetje boeiend te houden, kiezen we een ander dan ’s middags) en dan wordt ook Nancy veilig thuis afgeleverd. Tien minuutjes later ben ik zelf ook weer thuis, helemaal klaar om verslag uit te brengen over deze gezellige boekpresentatie. Dit is voor herhaling vatbaar ! 

Geschreven door Greet Braem. 

6cbdb16c1c2d594ee77816ee42d97916.png



Reacties op: Hilde Vandermeeren, Scorpio (boekvoorstelling, 4 juni 2016, Loppem)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren (°1970) studeerde psychologie. Ze schreef 45 kinder- en jeugd...