Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Listmania - Na de series de historische standalones

op 15 maart 2023 door

Drie woensdagen hebben we aandacht besteed aan enkele historische thrillerseries, te weten die van Gerrit Barendrecht, Oliver Pötzsch en Mark Cloostermans. Na vandaag laten we het verleden achter ons, maar voordat we dit doen hebben we een groot aantal historische standalones op een rijtje gezet.

Maar wat is nu precies een historische thriller? Op
12 augustus 2019 hebben we hier al eens globaal aandacht aan besteed, maar de definitie, zoals deze op Wikipedia staat, willen we toch nog even geven (roman kan daarbij vervangen worden door thriller):

De historische roman is een roman waarvan de verhaalstof gebaseerd is op (in de regel) waargebeurde historische gebeurtenissen en/of personen die echt bestaan hebben. Dit genre is serieus opgekomen in de 19e eeuw, het tijdperk van de romantiek.

In een
artikel van 30 mei 2011 op De Spanningsblog geven drie auteurs hun visie op de historische thriller. Er zijn echter ook anderen die een afwijkende opvatting (zullen) hebben. Eén ding is in ieder geval duidelijk: een goede definitie over de historische thriller is niet te geven en de scheidslijn tussen welk boek er wel onder kan vallen en welk niet, is dun. 

Hieronder het beloofde overzicht, gerangschikt op achternaam van de auteur.

Ken Follett (Groot Brittannië)

Frederick Forsyth (Groot Brittannië)

Andrew Gross (Verenigde Staten)

Robert Harris (Groot Brittannië)

Chris Houtman (Nederland)

Sybren Kalkman (Nederland)

Philip Kerr (Groot Brittannië)

John Kuipers (Nederland)

Marco Malvedi (Italië)

Ian McGuire (Groot-Brittannië)

Frank van Pamelen (Nederland)

Ynskje Penning (Nederland)

Guy Prieels (België)

Tomas Ross (Nederland)

C.J. Sansom (Groot-Brittannië)

Jan & Sanne Terlouw (Nederland)

Philipp Vandenberg (Duitsland)

Felix Weber (Nederland)


Een hele opsomming en ongetwijfeld zal deze niet volledig zijn (aanvullen mag). Maar als je liefhebber van historische thrillers bent en lang niet alles uit dit overzicht gelezen hebt, kun je in ieder geval even vooruit. 

Ben jij een liefhebber van historische standalones? Ken je een of meer van de genoemde titels of wil je er wel eens een gaan lezen? We horen het graag van je.



Reacties op: Listmania - Na de series de historische standalones

Meer informatie

Gerelateerd