Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Met Sterre Carron naar Mechelen - Challenge

op 18 juni 2023 door

Begin deze maand nodigden we jullie uit om samen met ons op vakantie te gaan naar België. We hebben al uitgebreid kennisgemaakt met Toni Coppers; nu is het hoog tijd om af te reizen naar Mechelen, want daar vindt onze eerste van twee challenges plaats. We ontmoeten er niemand minder dan Rani Diaz, de temperamentvolle hoofdinspecteur moordzaken, ontsproten aan het brein van Sterre Carron. Zij heeft maar liefst 20 thrillers met dit personage in de hoofdrol geschreven. 

De auteur 

Sterre Carron studeerde tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Daarna werkte ze enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. Ze heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en was dan ook liever rechercheur geworden. Aan research bij het schrijven van haar boeken hecht de auteur veel belang. Daarom was ze ook bij meerdere autopsies aanwezig en sprak ze vaak en uitgebreid met politierechercheurs. In oosterse spiritualiteit is ze erg geïnteresseerd, en ze maakt er dankbaar gebruik van bij het vinden van een aantal fascinerende titels. Carrons debuut Mara verscheen in 2013; vanaf dat moment verschijnen er ieder jaar wel een of twee thrillers van haar hand. 

De serie

Voor onze challege duiken we in de 20-delige serie waarin hoofdinspecteur Rani Diaz de hoofdrol speelt. Zij combineert haar baan met een druk en nogal chaotisch privéleven, dat als een rode draad door iedere nieuwe zaak heen loopt. Rani is temperamentvol, gevoelig en humeurig, dus saai zal het zeker niet worden. 

  1. Mara
  2. Tirtha
  3. Matsya
  4. Trifla
  5. Indigo
  6. Indra
  7. Gotcha!
  8. Carta
  9. Puta
  10. Preta
  11. Pitta
  12. Amla
  13. Satya
  14. Infinitum
  15. Arcanum
  16. Tot nooit meer
  17. Verdwaalde ziel
  18. Vals ritueel
  19. Zonder genade
  20. Lafaard!

Wat gaan we doen? 
Met zijn allen gaan we deze 20 thrillers afvinken! 

Want dat kunnen wij! Met een beetje passen en meten passen deze boeken in iedere leesplanning! Het zou super zijn mochten we de challenge nog deze zomer afronden, maar een echte deadline is er niet. Het gaat vooral om het (her)ontdekken van de serie.

Hoe gaan we concreet te werk? 

  • Onder dit artikel vinden jullie de 20 titels, elke titel is in een aparte commentaar ondergebracht. 

  • Reageer bij het boek dat je graag wil lezen. Vertel of je het boek al in huis hebt, of je de serie al kent, wat je maar wil. Reageer in de titeldraadjes alleen als je het boek binnenkort gaat lezen en meedoet aan de challenge! 

  • Wanneer je het boek uit hebt, meld je dat bij ‘jouw’ draadje. Je vertelt hoeveel sterren je het boek geeft en wat je ervan vond (dat mag zo lang of kort als je zelf wil, maar probeer je tot een honderdtal woorden te beperken). 

  • Vanzelfsprekend mag je een tweede boek uitkiezen, wanneer je je eerste keuze uit hebt. 

  • Het is geen probleem wanneer meerdere mensen eenzelfde boek lezen, maar het is natuurlijk leuker wanneer iedereen een andere titel kiest. Zo maken we de grootste kans om de challenge binnen afzienbare tijd af te ronden. 

  • Wij plaatsen af en toe een update: Hoeveel van de 20 boeken zijn al geclaimd? Welke boeken zoeken nog een lezer? Enzovoort. 

Zien jullie dit zitten? Doen jullie mee? Drie, twee, één … start!



Reacties op: Met Sterre Carron naar Mechelen - Challenge

Meer informatie

Gerelateerd