Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Moordwandeling door Amsterdam

op 03 maart 2017 door

In het kader van de Nederlandse Thriller Tiendaagse met onder andere als thema True Crime doe ik hierbij een verslag van mijn Moordwandeling door Amsterdam met Eric Slot naar aanleiding van zijn boek Moordatlas van Amsterdam.

Ik kwam in een nieuwsbrief van Uitgeverij De Kring een interessante aanbieding tegen. Als je het boek Moordatlas van Amsterdam kocht kreeg je er een gratis moordwandeling bij. Dit wilde ik zeker uitproberen. Dus besteld!

Op 9 april was het zover. Er scheen een heerlijk zonnetje en we werden om 11.30 uur verwacht bij café De Kletskop, Zeedijk 10. Met een groepje van ongeveer 12 á 15 man gingen we op pad. Eric Slot begon meteen uit te leggen dat dit gebied in de jaren 60 en begin jaren 70 een no-go zone was. Het stikte er van de drugsdealers en de junkies. De politie had er niets te zeggen. Het was er heel gevaarlijk. In een steegje daar in de buurt werd bijvoorbeeld iemand overvallen en neergestoken voor zijn geld door een junkie. Ook zit daar in de buurt het oudste café van Amsterdam waar ook een moord is gepleegd.

Eric Slot kan heel enthousiast vertellen. We zijn door een groot deel door het Wallengebied gelopen en daar vertelde hij over de moord op Chinese Annie die in 1956 in haar peeskamertje werd vermoord en over Magere Josje die in 1957 dood word gevonden in het bordeel van Manke Miep. In eerste instantie wordt haar man Joop S veroordeeld voor de moord, maar later in hoger beroep vrijgesproken. In 1958 wordt Finse Hennie dood gevonden op een steigertje. Haar keel is doorgesneden met een kapotte fles. Men vermoedt dat ze uit het raam is gegooid om zo in het water terecht te komen, maar ze bleef liggen op het steigertje. Haar peeskamertje van 3 bij 3 zat onder het bloed. De dader, een Noorse zeeman werd later ontdekt bij een andere prostituee. Hij zat helemaal onder het bloed. Hier eindigde ook de wandeling. We kregen het boek De Moordatlas van Amsterdam dat hij ook nog voor ons signeerde. Eric Slot kan heel gepassioneerd vertellen en weet heel veel te vertellen over de buurt. Hij is onderzoeksjournalist en werkt freelance. Ik heb genoten van de wandeling en de interessante verhalen die Eric Slot te vertellen had. Zeker een aanrader!

Groetjes,

Chantal



Reacties op: Moordwandeling door Amsterdam

Meer informatie

Gerelateerd

Over