Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Sue Grafton ABC Challenge

op 04 september 2022 door

In het Thriller Café is natuurlijk ook plaats voor lekker ouderwetse detectives. Geen boeken vol actie, geweld of (psychologische) spanning, wel verhalen waarin het er allemaal iets trager aan toegaat en waar nog ouderwets naar de dader van een misdrijf gespeurd wordt. Net als de voorbije twee jaar staat de maand september in het teken van detectives. Vandaag stellen we onze challenge van dit jaar voor. De keuze is gevallen op de 25-delige serie van Sue Grafton, met privédetective Kinsey Millhone in de hoofdrol. 

Sue Grafton, wie kent haar niet? Al sinds 1982 kom je haar boeken tegen in boekwinkels en bibliotheken. Zegt de naam je toch niets of wil je meer weten, dan kan je terecht op de auteurspagina. Door haar overlijden in 2017 heeft de auteur haar alfabetserie helaas niet kunnen voltooien.

Voor onze challege duiken we in de serie met bijna alle letters van het alfabet, waarin Kinsey Millhone de hoofrol heeft. Zij stelt zich graag zelf even aan jullie voor: "Tweemaal gescheiden, geen kinderen, geen huisdieren, geen planten. Ik ben verslaafd aan adrenaline-shots in mijn bloed." Dit klinkt toch als een veelbelovend personage? 

De titels die meedoen aan de challenge: 

  1. A staat voor Alibi 
  2. B staat voor Bedrog 
  3. C staat voor Crimineel 
  4. D staat voor Doodslag
  5. E staat voor Explosief 
  6. F staat voor Fataal 
  7. G staat voor Genadeloos 
  8. H staat voor Hartstocht 
  9. I staat voor In memoriam 
  10. J staat voor Jaloezie 
  11. K staat voor Killer 
  12. L staat voor Leugens 
  13. M staat voor Misdaad 
  14. N staat voor Nekslag 
  15. O staat voor Onheil 
  16. P staat voor Pijngrens 
  17. Q staat voor Qui-vive 
  18. R staat voor Rekening 
  19. S staat voor Stilte
  20. T staat voor Tevergeefs
  21. U staat voor Ultimatum
  22. V staat voor Vergelding
  23. W staat voor Wild
  24. X staat voor Tien, een kruis, een kus
  25. Y staat voor …  

Wat gaan we doen? 
Met zijn allen gaan we deze 25 detectives afvinken! 

Want dat kunnen wij! Met een beetje passen en meten passen deze boeken in iedere leesplanning! Het zou super zijn mochten we de challenge nog in de maand september afronden, maar zelfs als we er tot het einde van het jaar mee zoet zijn, is het prima. Het gaat vooral om het (her)ontdekken van deze serie.

Hoe gaan we concreet te werk? 

  • Onder dit artikel vinden jullie de 25 titels, elke titel is in een aparte commentaar ondergebracht. 

  • Reageer bij het boek dat je graag wil lezen. Vertel of je het boek al in huis hebt, of je de serie al kent, wat je maar wil. Reageer in de titeldraadjes alleen als je het boek binnenkort gaat lezen en meedoet aan de challenge! 

  • Wanneer je het boek uit hebt, meld je dat bij ‘jouw’ draadje. Je vertelt hoeveel sterren je het boek geeft en wat je ervan vond (dat mag zo lang of kort als je zelf wil, maar probeer je tot een honderdtal woorden te beperken). 

  • Vanzelfsprekend mag je een tweede boek uitkiezen, wanneer je je eerste keuze uit hebt. 

  • Het is geen probleem wanneer meerdere mensen eenzelfde boek lezen, maar het is natuurlijk leuker wanneer iedereen een andere titel kiest. Zo maken we de grootste kans om de challenge binnen afzienbare tijd af te ronden. 

  • Wij plaatsen af en toe een update: Hoeveel van de 25 boeken zijn al geclaimd? Welke boeken zoeken nog een lezer? Enzovoort. 

Zien jullie dit zitten? Doen jullie mee? Drie, twee, één … start!



Reacties op: Sue Grafton ABC Challenge

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sue Grafton

Sue Grafton

Sue Grafton (1940-2017) is een Amerikaanse schrijfster, geboren in Louisville, K...