Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Uitgekookt Café

op 20 januari 2021 door

Vorig jaar hebben we in het Thriller Café Leven of dood van Michael Robotham gelezen en besproken. Dat was zo leuk dat we een nieuw samenleesproject in het leven geroepen hebben. We hebben gekozen voor Uitgekookt van Pat Craenbroek. Vandaag is het zover, het Uitgekookt Café is officieel geopend. Ben je fan van Pat of nieuwsgierig naar haar tweede boek en lees je graag mee? Gezellig! Het maakt niet uit of je het boek al kent of samen met ons nog gaat lezen, iedereen is welkom! 

De auteur

Pat Craenbroek (1966) wist met haar originele, beklijvende debuut Uitgebroed (2018) de thrillerwereld te veroveren. Ze ontving enkel positieve recensies en werd maar liefst vijf keer genomineerd voor een prijs (Lang Zullen We Lezen, Thrillers and More, Thrillzone, Vrouwenthrillers en de Indie-Award voor beste debuut). De opvolger Uitgekookt verscheen in augustus 2020. 

Onder de auteursnaam Pat Craenbroek schuilt een arts die er een carrière in de gerechtelijke geneeskunde en nadien in het zakenleven opzitten heeft. Ze was betrokken bij heel wat moord- en daaropvolgende assisenzaken. Het ‘afstappen’ bij de ‘plaats delict’, de lijkschouwingen, het zoeken naar de waarheid, het opgeroepen worden als expert in assisenzaken, het is een deel van haar dagelijks leven geweest. 

Het boek

Spanning, verrassende wendingen en een al even onverwacht plot! Een jonge ambitieuze parketmagistrate die zich vastbijt in een dossier tegen een arts. Een paar bizarre sterfgevallen en een jonge man die verlamd in het ziekenhuis terechtkornt. Zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Maar niets is wat het lijkt! 

Het boek wist op Hebban tot nog toe 78 lezerswaarderingen te verzamelen en werd gemiddeld met 4,15 sterren beoordeeld. 

Tijdschema

Hopelijk konden jullie na onze aankondiging eerder deze maand al op zoek naar het boek. We beginnen pas in februari echt te lezen, dus er is nog tijd genoeg om jouw exemplaar in huis te halen. De komende weken kunnen we in het Café alvast kletsen over algemene dingen. Wat vind je van de cover? Wat verwacht je van het boek? Spreekt de tekst op de achterflap je aan? Heb je eerder boeken van Pat Craenbroek gelezen? Kortom, genoeg om over te praten, zonder spoilers weliswaar.

Midden februari gaan we een stapje verder. We bespreken het boek inhoudelijk aan de hand van een paar vragen (leesclub ultralight). We zullen duidelijk communiceren dat vanaf dat moment spoilers mogelijk zijn.

Doe je met ons mee? We horen het graag! 

De uitbater van dit Café is Kitty. 



Reacties op: Uitgekookt Café

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Pat Craenbroek

Pat Craenbroek

Pat Craenbroek (1966) wist met haar origineel, beklijvend debuut Uitgebroed (201...