Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Voor welke boeken rennen wij in 2019 naar de winkel?

op 10 december 2018 door

December is bij uitstek de maand van het terugkijken. De komende periode doen we dat met een aantal artikelen over onze hoogte- en dieptepunten van 2018. Een aantal daarvan is al voorbijgekomen, deze keer laten we jullie weten voor welke boeken we in 2019 naar de winkel rennen. Hieronder onze keuzes.

Het derde deel in de Cirkel van het kwaad-trilogie van Linda Jansma

Karina: In 2019 staat er in ieder geval één run naar de winkel in mijn agenda en die is gepland voor februari. Eindelijk, EINDELIJK, komt het derde en laatste deel van de Cirkel van het kwaad-trilogie met de titel Bloedband van Linda Jansma uit. Die is al enkele malen uitgesteld en dat is erg jammer, want de eerste delen vond ik zeer goed. Met een sterk hoofdpersonage en maatschappelijk interessante thema’s als een terroristische organisatie in het eerste deel en een in Nederland gevestigde sekte in deel twee wist Jansma mij te boeien en te binden. Weet Jansma ook nog een een zeer sterk en intrigerend einde neer te zetten? Ik hoop het komend jaar te gaan ontdekken.

Een nieuw boek van Chris Houtman

Jeanet: Ik heb geen titel of auteur waar ik voor naar de winkel zou rennen. Ik vind het altijd fijn om een boek in mijn handen te hebben en dan weet ik, dit is het. Maar als ik toch één auteur zou moeten noemen is dat Chris Houtman, de vorige drie boeken waren ook erg goed. Als hij weer een spannende thriller gaat schrijven, ren ik naar de winkel.  Het geheim van de Goudenregen komt als historische roman voor de jeugd en die ga ik ook zeker lezen.

Het nieuwe boek van Gregg Hurwitz – De president

Gert: Hoewel ik waarschijnlijk niet letterlijk rennend op de plaatselijke boekhandel zal afstormen, kijk ik wel erg uit naar het vierde deel van de Orphan X-serie. In maart 2019 verschijnt De president van Gregg Hurwitz. Sinds ik vorig jaar bij een buddyread deze serie ontdekte, ben ik fan geworden en ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar het vervolg. De beschrijving van dit boek op Hebban belooft veel goeds.

Het nieuwe boek van Camilla Läckberg ZONDER Patrick en Erika

Silvia: Als deze vraag mij de afgelopen jaren was gesteld, zou ik niet lang na hebben hoeven denken over een antwoord. Steevast zou dat zijn geweest: de nieuwe Frieda Klein. Helaas, Frieda is niet meer. Daarom moest ik toch wel even nadenken over deze vraag. De nieuwe van de Börjlinds ga ik zeker in de gaten houden. In de brochures viel met name Vortex van Yrsa Sigurðardóttir mij op. Het wordt denk ik eens tijd dat ik deze IJslandse queen of crime ga ontdekken. En over ontdekken gesproken. Afgelopen jaar ontdekte ik een van de Franse thrillerschrijvers, Franck Thilliez. Zijn landgenoot Bernard Minier staat ook op mijn lijstje, van hem komt volgend jaar Weerzin uit. Een goede gelegenheid om deze auteur te ontdekken. Dat zijn allemaal ritjes (al hardlopend dan) naar de boekwinkel waard, maar... als ik maar één bezoek aan de boekwinkel mag brengen voor een nieuw uitgekomen boek, dan zal dat zijn voor de nieuwe van Camilla Läckberg. Waarschijnlijk wordt dit niet een Erika Falk en Patrik Hedström, maar ik ben sowieso heel nieuwsgierig naar nieuw werk van deze auteur. Ik ga vast in de startblokken staan om mijn spurt te maken naar de boekhandel.

Het nieuwe boek van Sebastian Fitzek – Stoel 7A

Kristel: Of ik er echt fysiek voor naar de boekhandel ren, is nog de vraag, want ik lees graag e-books. Daar moet ik zelfs de deur niet voor uit, lekker makkelijk! Maar de nieuwste van Sebastian Fitzek, Stoel 7A, die wil ik zeker niet missen. Een schrijver die me keer op keer op het puntje van mijn stoel doet zitten. De personages steeds mooi uitgediept en de spanning  te snijden van begin tot einde.  Met deze combinatie en in mijn knusse leeshoek belooft het boek weer in een mum van tijd gelezen te zijn. Lang hoef ik niet meer te wachten, want hij komt al uit begin februari.

De nieuwe Yrsa Sigurðardóttir - DNA

Elly: Het boek dat ik als eerst wil lezen in 2019 is DNA van Yrsa Sigurðardóttir. Ik heb nog niet veel thrillers uit IJsland gelezen en ook nog niet van deze auteur, maar dit boek trekt me wel. Ik ben fan van de Scandinavische thrillerschrijvers en wil heel graag het aantal auteurs uitbreiden, dit is een mooie gelegenheid.

De nieuwe Karin Slaughter MET Sara en Will

Joyce: In juni komt er weer een boek van Karin Slaughter MET Sara en Will. Deze serie blijft voor mij veruit het beste van de hand van Slaughter. De standalones zijn heel verschillend in spanning en kwaliteit en bij de seriedelen zit het eigenlijk altijd goed. Het zijn meestal absolute pageturners met het nodige geweld, maar ik smul ervan. In deze boeken is ze echt 'the queen of crime'. Ik wil na een aantal standalones nu wel weer weten hoe het met mijn 'vrienden' Will en Sara gaat!

Het nieuwe boek van Cilla en Rolf Börjlind - Koudvuur

Evy: Bij een vraag als deze schiet ik direct in de stress. Stel je voor dat ik nu niet denk aan een geweldig goed boek waar ik wel echt naar uitkijk, maar waarvan het bestaan me even ontgaat op dit moment. Het boek wat onmiddellijk naar voren komt is deel vijf van de Rönning & Stilton-serie van Cilla en Rolf BörjlindKoudvuur. De serie boeit me mateloos en ik hoop toch weer wat meer te weten te komen over de hoofdpersonages.

Chantal: Ik kijk heel erg uit naar het vervolg op Lazarus van Lars Kepler. Ik heb nu de hele serie achter elkaar gelezen en ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat. De serie wordt steeds beter en spannender. Ik hoop dat er volgend jaar een vervolg komt. Ik kijk ook heel erg uit naar het vervolg op Wiegelied van Cilla en Rolf Börjlind. Gelukkig komt Koudvuur in januari 2019 al uit.

Een spannende sensatie

Kees: Dit is een lastige. Vooral omdat er volgend jaar ongetwijfeld weer een aantal thrillers uit zal komen die ik zonder meer wil hebben. Een nieuwe Grisham, een nieuwe Baldacci, een nieuwe Slaughter. Ik koop ze. Ren ik ervoor naar de boekenwinkel? Niet direct nee, ik kan zo’n boek met het grootste gemak pas in 2020 aanschaffen. Maar waar ik waarschijnlijk wel voor naar de winkel ren, is een boek dat een spannende sensatie is. Daar ben ik dan wel nieuwsgierig naar.

Het jaar van de sprinkhaan - Terry Hayes

Greet: Niet makkelijk, er zijn zoveel boeken die ik blindelings zal kopen. Ik kies voor de nieuwe Terry Hayes, de auteur van Ik ben pelgrim, een boek dat ik zonder enige twijfel vijf sterren gaf. De originele versie van zijn nieuwe boek is al meerdere keren verschoven, maar nu lijkt het dan echt te gaan gebeuren, Het jaar van de sprinkhaan zou in oktober verschijnen. Ik hoop dat het net zo'n klepper en fantastisch boek is als het debuut van Hayes.

Voor welk boek rennen jullie naar de winkel in 2019?

6c61d395b387fa73a5579bc71d8c1904.png



Reacties op: Voor welke boeken rennen wij in 2019 naar de winkel?

Meer informatie

Gerelateerd