Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wie wordt onze winnaar van de Gouden Strop?

op 10 mei 2022 door

Elke thrillerliefhebber keek er al een tijdje naar uit en nu is het zover. De shortlist van de Gouden Strop 2022 is bekend! Voor het eerst prijken er slecht vier boeken op die lijst met oorspronkelijk Nederlandstalig werk (zie ook het redactionele artikel dat vandaag online kwam). In de jaren 2017-2020 lazen kroegbazen en volgers alle genomineerde boeken en verkozen op die manier 'onze' winnaar van de felbegeerde Strop. Vorig jaar pakten we het helemaal anders aan. Dat beviel ons zo goed dat we het dit jaar net zo doen. Hieronder lees je hoe en wat. 

De vier genomineerden 

De longlist, waarop dit jaar slechts acht titels stonden, werd vanmorgen ingekort tot een shortlist van vier. Voor deze auteurs wordt het nagelbijten de komende tijd. 

Hoe bepalen we wie onze Stropwinnaar wordt? 

Een handvol boeken lezen in minder dan een maand, het was niet altijd evident. Soms zat er een titel bij waar je echt geen zin in had, soms waren de boeken niet beschikbaar in de bieb en soms was er gewoon niet genoeg tijd om de hele shortlist te lezen.

Daarom kan nu iedereen zijn mening geven, zelfs wanneer je maar één boek gelezen hebt. Oké, je kunt dan niet vergelijken met de andere boeken in de lijst, en de ene titel zal meer beoordelingen krijgen dan de andere. Helemaal betrouwbaar wordt het resultaat dus niet, leuk is het wel. En, niet onbelangrijk, ook liefhebbers met weinig leestijd kunnen hun steentje bijdragen. 

Onder dit artikel vinden jullie de vier genomineerde titels, elk ondergebracht in een aparte commentaar. Reageer in die ‘titeldraadjes’ alleen wanneer je het boek in kwestie gelezen hebt (het doet er niet toe wanneer; dat kan vorig jaar geweest zijn, vorige maand of pas nu met de bekendmaking van de shortlist). Vertel heel kort wat je van het boek vond en vergeet vooral niet te vermelden hoeveel sterren het boek van je krijgt. 

Op woensdag 8 juni, de dag voor de officiële bekendmaking van de winnaar, plaatsen wij een update bij dit artikel en ontdekken we zo wie, op basis van ieders input, onze eigen Thriller Café-winnaar van de Gouden Strop geworden is.

Doen jullie mee?



Reacties op: Wie wordt onze winnaar van de Gouden Strop?

Meer informatie

Gerelateerd