Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bang van het boekenbehang

op 22 september 2020 door

Ik hou van lezen maar ook van alles wat mooi is. Als beide samenkomen word ik daar helemaal blij van. Af en toe zal ik in deze spot op zoek gaan naar mooie boekgerelateerde items voor interieur of boekenkast. Of gewoon om te hebben, hebben, hebban

door Joke –

De traphal van onze woning was toe aan een nieuw kleedje. Als enige gezinslid dat zich druk maakt om welk kleedje dat dan wel moest worden, kreeg ik de zware verantwoordelijkheid om het uitzicht van de hal voor minstens het komende decennium te bepalen. In mijn eentje en zodoende had ik carte blanche. Heerlijk! Of toch niet?

Regelmatig – wanneer ik niet in een leesboek zit te bladeren – neem ik een interieurtijdschrift onder handen. Zo had ik al enkele jaren geleden het perfecte behang gespot. Helaas wordt mijn (goede?) smaak altijd en overal bevestigd door het prijskaartje. Ik vond het dan ook mijn plicht als goede huismoeder om eerst even naar alternatieven op zoek te gaan. Het is daarenboven ook leuk als je interieur een link heeft met je bezigheden of je interesses. Zo kwam ik al snel uit bij boekenbehang want boeken spelen een zeer belangrijke rol in ons gezin. Tijdens mijn zoektocht verbaasde ik me over het enorme aanbod en dat in verschillende stijlen. En toen werd ik bang…

Uit dit aanbod moest ik de enige juiste en ook perfecte keuze maken. Dus begon ik te twijfelen. Het ene leek te druk, het andere bestond niet in het juiste kleurenpalet en nog een ander paste niet bij onze woonstijl.

Hieronder kunnen jullie even meegenieten:

fb63f0b34b1928ebf29d61c5cf5db973.jpeg

Uiteindelijk weerhield ik deze twee:

2171e647e47c952ca3ef5505999aac09.jpeg

Het eerste koos ik omdat het neutraal en rustig is en ik het niet te bont wou maken. Je wil tenslotte niet tien jaar of langer naar gekmakend behang moeten staren of je wil ook niet het risico lopen dat je het beu wordt na een tijdje. Hier wilde ik wel een staal van bestellen.

Het tweede had ik jaren geleden al gespot maar dan voor een andere plek in huis. Een combinatie van mijn liefde voor boeken en voor kunst. Goed gekozen, vind je? Wel, volgens de prijs per rol heb ik in ieder geval een geniaal goede smaak. ;-)

Toen optie 1 hierboven niet meer leverbaar bleek, was ik vreemd genoeg opgelucht. Immers, ik zat nog steeds met mijn idee van jaren terug in mijn hoofd, nu aangevuld met optie 2. Dan maar eens uitrekenen want tot nu toe keek ik enkel naar de prijs per rol maar niet naar de totaalkost. En dat viel beter mee dan gedacht. Restte me nog even overleggen met manlief maar dat is een schat dus twee minuten later was het beslist en zo bleek al dat zoeken, twijfelen en vrezen overbodig want sinds begin deze week heb ik het behang dat ik altijd voor ogen had voor de traphal. Het is uiteindelijk geen boekenbehang geworden maar het ziet er net zo uit als ik gedacht had en in het voorbijlopen begin ik elke keer gelukzalig te grijnzen. Onbetaalbaar toch?

f502a7cf37ec2daa9b514f9b75978f6b.jpeg

Opdat ik toch niet voor niets al dat zoekwerk naar behang voor boekenliefhebbers gedaan heb, toon ik het in deze blog aan jullie. Ook al werd het niets deze keer, bij een volgende gelegenheid durf ik het wel aan. Ik ben niet meer bang voor het boekenbehang.

En jullie? Zouden jullie het aandurven, al die boeken op het behang? Een hele kamer of een wand? Of heb je al zoiets misschien?



Reacties op: Bang van het boekenbehang

Meer informatie