Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tien om naar uit te zien: juli - augustus 2020

op 01 juli 2020 door

Wie zoekt die vindt … tien in juli en augustus te verschijnen Vlaamse boeken. Al was het erg zoeken, het is ons gelukt.

- door Joke -

Deze tien Vlamingen mag je verwachten:

ed459a5109bedf17dc93a4a5641e1618.jpeg

Onderstaande drie titels verschijnen eveneens in augustus. Een afbeelding was nog niet beschikbaar.

De weddenschapSaskia De Coster (literatuur)

De advocaat en de zeilerKris Van Steenberge en Geert Briers (literatuur)

Dossier Dutroux, de waarheidLambrecks, Scheurs & Adam (non-fictie)

De keuze van Joke: Kiezen is makkelijk deze keer. Het hele leven van Bart Moeyaert bundelt drie eerder uitgegeven verhalen: De Schepping, Het Paradijs en De Hemel. Daarvan las ik de eerste twee al wel maar de cover van deze nieuwe uitgave ziet er zo mooi uit. Die schreeuwt gewoon HEBBEN! naar me. Blijkbaar ben ik heel beeldend ingesteld want ik laat me makkelijk verleiden door mooie covers en prachtige tekeningen. Daarom houd ik ook zoveel van prentenboeken. En nee, die zijn heus niet alleen voor kinderen. Er zijn zelfs heel wat prentenboeken die niet geschikt zijn voor kleuters. Ik speel even vals en kies meteen ook een tweede boek uit: De advocaat en de zeiler. Vorig jaar las ik Woesten van Kris Van Steenberge en daar was ik zodanig van onder de indruk dat dat boek een plaats kreeg in mijn persoonlijke top 25. Marvin en ik zagen de theatervoorstelling en ook die vonden we allebei erg geslaagd. Ik wil dus meer van dat.

De keuze van Marvin: Ik ga voor Uitgekookt van Pat Craenbroek. Ik zit in een thrillerflow momenteel. Ik heb de afgelopen maanden een reuzeninhaalbeweging gemaakt nadat ik jarenlang minder thrillers had gelezen. Ik gaf jarenlang voorrang aan literatuur en fantasy. Momenteel is het vooral de literatuur die het moet ontgelden. Fantasy, en dan toch vooral het subgenre sciencefiction, zal altijd mijn eerste en grote liefde blijven (om te vermijden dat ik straks op het matje word geroepen om wat ik schreef: ik heb het uitsluitend over boeken, Joke :-) ). In 2019 las ik 63 thrillers, wat ongeveer een kwart is van mijn gelezen boeken. Dit eerste halfjaar van 2020 sluit ik af met 51 thrillers, en dat is 43% van mijn gelezen aantal. Volgend jaar liggen de verhoudingen wellicht weer heel anders, dus ik ga met plezier nog even al thrillend te zomer in. In serieuze dingen, zoals de smeerlapperij van Dutroux, heb ik nu even echt geen zin. Ik had nog nooit van Pat Craenbroek gehoord tot Petra Doom op haar spot reclame maakte voor het boek Thuisloos, een bundel kortverhalen voor het goede doel. Ik heb hem toen meteen besteld en zo enkele nieuwe namen van auteurs ontdekt. Vervolgens heb ik Uitgebroed op mijn 'Wil ik lezen'-plank gezet. Ik moet hem nog lezen, maar ik heb Uitgekookt daar toch ook maar meteen bijgeplaatst. Twee boeken van dezelfde auteur op een boekenplank staat mooi, ook al is de plank virtueel. Uitgekookt komt pas eind augustus uit dus ik heb nog even tijd om eerst Uitgebroed te lezen.

Is er iets bij naar je goesting?

Of heb je een ultieme tip voor ons?



Reacties op: Tien om naar uit te zien: juli - augustus 2020

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Bart Moeyaert

Bart Moeyaert

Bart Moeyaert (1964) schrijft proza en poëzie voor volwassenen en kinderen. Hij ...

Pat Craenbroek

Pat Craenbroek

Pat Craenbroek (1966) wist met haar origineel, beklijvend debuut Uitgebroed (201...

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans (1957) is een Vlaamse schrijver, dichter en columnist. Hij pu...

Saskia de Coster

Saskia de Coster

Saskia de Coster (1976) is spraakmakende columniste, kunstenaar, toneelschrijver...