Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tien om naar uit te zien: mei - juni 2020

op 08 mei 2020 door

--door Joke--

Deze tien Vlaamse boeken verschijnen in mei of juni. Kijken jullie mee?

Wij vonden weer tien boeken van Vlaamse auteurs om te ontdekken de komende maanden. Het boek van onze keuze ontdek je onderaan.

f147afc59c1fe3282ace17b164d45d8e.jpeg

0512379a1d38714c6932b03586922559.jpeg

b98cef6e0a8c572a80a61e2c74a68601.jpeg

De keuze van Joke:

Als onverbeterlijke romantische ziel kan ik niet anders dan kiezen voor Zullen we het liefde noemen? van Tine Bergen. Al valt er van een thriller wellicht niet veel romantiek te verwachten. Mijn keuze wordt ook bepaald doordat er ‘psychologische’ thriller op de cover staat. Afwachten of dat label terecht is...

8d38fc3254e13ffed6c31d160179f6da.jpeg

Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack? Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt, wijst alles eerst op een ongeluk. Dat gelooft Esther toch. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook wel de leerkracht die Linus vorig schooljaar het leven heel erg zuur maakte. De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, dus rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen. Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet?

De keuze van Marvin:

Poëzie en jeugd zijn niet meteen mijn ding, en de non-fictie houd ik doorgaans beperkt tot geschiedenis. Dat beperkt de keuzestress alvast wat. De boekpagina van Het tweede skelet is hier op Hebban momenteel nog akelig leeg, en dan is het lastig te beoordelen of dat een interessant boek is of niet. Die laat ik dus maar vallen. De beschrijvingen van Het huwelijk van tijd en ijs en De vrouw die liefhad doen me niet zoveel. Dat je een boek niet alleen niet mag beoordelen aan de cover, maar dat ook de beschrijving wel eens de mist ingaat, daar heb ik voldoende ervaring mee, maar toch laat ik ook deze boeken maar vallen. En dat doe ik ook met Weg van Portugal. Het is niet dat ik onverschillig sta tegenover dat boek. Ik denk dat het wel iets kan zijn en de moeite van het lezen waard, maar net zoals bij Joke het geval is, ben ik het meest nieuwsgierig naar Zullen we het liefde noemen. Niet voor de romantiek, wel voor het thrilleraspect. En ik wil wel eens weten hoe een kind van acht - mogelijk opzettelijk - een volwassen man doodrijdt.

Iets passends gevonden? Of heb jij een andere tip voor ons?



Reacties op: Tien om naar uit te zien: mei - juni 2020

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tine Bergen

Tine Bergen

Tine Bergen houdt van verhalen. Als journalist vertelt ze de verhalen van andere...