Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

7. Aeolus

op 21 april 2017 door

Aeolus geeft de winden aan Odysseus - Isaac Mouillon (Wikipedia)

e94aa7db2381641ee90e6831b642141c.jpgAfbeelding: geoffwilkins.net

Dit hoofdstuk staat in het teken van de kranten. De stukjes zijn opgemaakt alsof het krantenartikelen zijn. Bij deze krant probeert Leopold Bloem zijn advertenties te verkopen.

De naam van het hoofdstuk verwijst naar de drukte, levendigheid in de stad en op de redactie van de krant. Wind, blazen en storm komt door het hele hoofdstuk veelvuldig voor.

352aace1fdce87cd373db446ef505f71.jpg

 Nelson's Pillar O'Connell Street Dublin. Gebouwd ter ere van de overwinning tijdens de Zeeslag bij Trafalgar. Opening  21 oktober 1809. Sluiting 8 maart 1966, verwoest door een republikeinse aanslag met explosieven. ArchitectFrancis Johnson (bron Wikipedia)

 

HORATIO IS LEIDSTAR OP DEZE MOOIE JUNIDAG

Nelson, Vestaalse maagden, pruimen, drekkig Dublin,  De parabel van de pruimen. Vroedvrouw, pruimenpitten.

Stephen kletst over de twee vrouwen die hij 's ochtends op het strand gezien heeft. Nu willen ze de Dublin bekijken vanaf Nelson's Pillar. Eenmaal boven zijn ze bang dat de zuil zal omvallen en gaan naar beneden. Daar eten ze een zak pruimen en spugen de pitten door de spijlen van de balustrade.

Stephen vergelijkt Dublin met Palestina en de zuil met Pisgah: 'Palestina gezien vanaf de Pisgah'

http://m.joyceproject.com/chapters/aeolus.html



Reacties op: 7. Aeolus

Meer informatie