Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

ARMENTROUT: Groepsrecensie van 'Vertrouw op mij'

op 28 oktober 2017 door

Een laatste boek van Armentrout in de Wacht op mij-serie. Het kan natuurlijk niet anders dan dat we bij WeLoveFeelgood Vertrouw op mij nog even met z'n drieën bespreken. Past het boek in de serie en is het een waardige afsluiter, dat verhaal van Jillian en Brock? Marleen, Lore en Diana delen hun mening.

Korte samenvatting
Hoofdpersoon Jillian neemt een baan aan in het familiebedrijf, omdat ze moet toegeven dat het een mooie kans is. Wat haar niet wordt verteld, is dat ze direct onder Brock komt te werken. Jaren geleden was ze als een soort bakvis smoorverliefd op hem, maar hij zat in een geheel andere levensfase. Nu ligt die tijd gelukkig achter hen en na haar eerste weerstand besluit ze gewoon met hem samen te werken. Dat lukt heel aardig, tot ineens blijkt dat hij gevoelens voor háár heeft.

Eerste indruk
De cover lijkt veel op de covers van de andere delen en past met een nieuwe kleur - deze keer geel - dan ook perfect bij de serie. Het plaatje in de kast is met de verschillende kleuren covers compleet. Wanneer je het boek openslaat, komt het bekende gevoel je tegemoet. Niet al te lange hoofdstukken en een prettig lettertype. Leuk detail: er zit een stickervel met Armentrout quotes in het boek. Leuheuk!

Schrijfstijl
Natuurlijk is het geen verrassing dat Armentrout ons meteen meeneemt in het trauma van een van de personages. Dit keer is dat Jillian. Ze heeft duidelijk wat meegemaakt met Brock en het is de vraag of ze deze stoere kerel ooit nog toelaat in haar leven. Wat is er tussen die twee gebeurd, is iets dat je je gedurende het hele verhaal afvraagt. Jillian en Brock lijken zo leuk samen, wat houdt hen tegen? Armentrout neemt je door middel van prettig leesbare zinnen en goed behapbare hoofdstukken mee in de wereld van Jillian en Brock. En je kunt maar één ding doen: verder lezen om erachter te komen wat er in het verleden heeft plaatsgevonden.

Personages
Bij de Wacht op mij-serie hou je van de personages of je haat ze. Zo had Diana absoluut niks met Reece, maar was ze enorm dol op Jax. En Marleen kan net zoals Lore niet wachten tot ze een beschuitje mag eten met Cam. En dat is een kracht van Armentrout, ze weet de personages zo te beschrijven dat ze werkelijk tot leven komen en je ze kunt plaatsen in je eigen vriendenkring. En of je nu van de personages houdt, of ze haat, je wil zeker door blijven lezen, omdat je gewoon moet weten hoe in dit geval Avery haar trauma overwint. En Brock, want ook hij heeft het nodige meegemaakt. Wederom worden in Vertrouw op mij de personages met veel diepgang uitgewerkt.

cd9a9bd53a499cf4b88bb469f810577c.pngMarleen: Ik had al een aantal goede verhalen over het laatste deel gehoord dus ik was eigenlijk wel heel erg benieuwd naar de afsluiter van een van mijn favoriete series. Ondanks dat Brock mij niet heel erg trok, was ik wel heel erg benieuwd naar Jillian. Ook dat het verhaal zich circa 6 jaar later afspeelt wekte mijn interesse. Net als Lore vind ik die tijdsprong een hele fijne toevoeging, ik heb genoten van de levens van de andere heel wat jaren later. Het geeft toch nog net die extra 'en ze leefden nog lang en gelukkig'. 

Brock zal nog steeds niet mijn favoriete personage aller tijden worden, maar ik kreeg wel meer respect voor hem en vond het fantastisch hoe hij met Jillian omgaat. Achter die stoere, grote man zit iemand die alles voor de liefde van zijn leven wil doen. I love it! Helaas vond ik Vertrouw op mij niet een hele fijne afsluiter van de serie. Ik had gehoopt dat alle verhalen nog net iets mooier samen zouden komen en alles samen afgesloten zou worden. Desondanks een fijne read en een absolute aanrader voor de fans van de serie. 

cd9a9bd53a499cf4b88bb469f810577c.pngLore: Ik was met een beetje schrik begonnen aan Vertrouw op mij. In de vorige boeken lag Brock mij niet echt. Hij leek zo'n beetje uit de hoogte en voelde zich de beste omdat hij goed was in MMA. In Kies voor mij komt Jillian ook even aan bod, haar vond ik wel meteen leuk. Toen ik in het boek begon viel het al snel mee. Nu leerde ik Brock beter kennen en zijn beweegredenen werden mij ook duidelijker. Door de tijdssprong leren we de personages uit de vorige boeken ook kennen in een latere levensfase, trouwen en kinderen passeren dan ook regelmatig. Dit is een een grote meerwaarde, nu weet je ook hoe het hen vergaan is en je leert nieuwe personages en hun verhaal kennen. Vertrouw op mij is niet mijn favoriet uit de serie, maar zeker wel een heel grote meerwaarde. Een echte aanrader voor alle Armentrout-fans. Ik ga alle personages missen. Ik herlees nooit boeken, maar voor deze reeks ga ik dat voornemen toch even aan de kant schuiven denk ik. 

cd9a9bd53a499cf4b88bb469f810577c.pngDiana: Ik heb enorm uitgekeken naar Vertrouw op mij. Ik vond Brock in de eerdere delen erg arrogant overkomen, maar als Armentrout ervoor kiest om diegene hoofdpersoon te laten zijn, dan moet er meer achter die facade zitten. Dat maakte me al meteen na Kies voor mij nieuwsgierig naar juist dit verhaal. Ik moest erg wennen aan de tijdsprong en ik weet niet of ik dat erg fijn vond, het ging me allemaal te snel. Avery heeft opeens twee kinderen en dat kwam nogal koud op mijn dak. Ik had het fijner gevonden als het gewoon zoals bij de andere delen aansluitend was geweest, dan lees je ook echt verder in de serie. Wel ben ik erg te spreken over dit laatste deel. Vertrouw op mij liet me kennismaken met hoe hard het leven soms kan zijn. Ik heb respect voor Jillian, die ondanks wat ze te verduren heeft wel stappen durft te maken en het leven durft te betreden. En hoe ze langzaam Brock toch weer toe laat in het leven. Armentrout heeft met haar prettige schrijfstijl en herkenbare Jillian een goed eind van deze serie neergezet. Ik heb er nog lang niet genoeg van, maar met Vertrouw op mij als laatste deel kan ik prima leven,



Reacties op: ARMENTROUT: Groepsrecensie van 'Vertrouw op mij'

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het p...