Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekpresentatie 'Helemaal het einde' in Zwolle

op 19 juni 2017 door

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: de boekpresentatie van Lisette Jonkman’s nieuwe ‘boekbaby’ Helemaal het einde. Haar fans hebben lang moeten wachten op een nieuw boek van haar hand en het was dan ook niet zo gek dat er heel veel mensen naar Zwolle waren afgereisd om samen met Lisette te vieren dat sinds kort haar nieuwste boek in de winkels ligt.
Marleen was erbij en luisterde gefascineerd naar Lisettes verhalen, haalde natuurlijk een handtekening (ook voor Helma ;)) en kletste nog even met deze schrijfster. 

Door: Marleen

De boekpresentatie vond plaats in Boekhandel Westerhof in Zwolle en iedereen werd opgewacht met wat drinken. Bij binnenkomst zag ik al snel dat ik niet de enige was en ook Lisette merkte tijdens haar speech op dat ze nooit had verwacht dat er zoveel mensen voor haar neus zouden staan.
Aangezien ik redelijk aan de late kant was, hoefde ik niet lang te wachten voordat het programma begon. 
Uitgeverij Hedda heette iedereen welkom en vertelde wat leuke anekdotes over Lisette. Zo vindt ze het geweldig om met Lisette te mailen omdat ze altijd hilarische antwoorden terugkrijgt en op die manier getriggerd wordt om ook met humor te mailen. Ze gaf Lisette tevens heel wat mooie complimenten, waaronder dat ze zo’n goed taalgevoel heeft en prachtige personages op papier kan zetten. Dat kunnen wij natuurlijk alleen maar beamen. O, en wist je dat Lisette de songteksten uit Helemaal het einde zelf heeft geschreven? En dat er een playlist te vinden is op Spotify? 

5e8e1f46db4d0ef3a664c238630e3ad2.png
Al snel was het tijd voor Lisette’s speech en daar had ik naar uitgekeken. Ik was al eens eerder bij een boekpresentatie van deze schrijfster geweest en Lisette weet als geen ander hoe ze vol humor en zelfspot haar boek moet aanprijzen, ha! 

Ze begon haar verhaal met te vertellen dat haar oma er helaas niet bij kon zijn, omdat ze ziek thuis zat met een longontsteking. Daarom had ze de avond ervoor op Facebook een oproepje geplaatst om allemaal een kaartje naar oma te sturen. Veel mensen hebben daar gehoor aan gegeven en afgelopen zaterdag lagen er al meer dan 60 leuke kaartjes vanuit heel Nederland bij haar oma in de brievenbus. Zo leuk! 

Lisette vertelde hoe het idee van Helemaal het einde was geboren. Jaren geleden was ze aanwezig bij een reünie van de basisschool en ze vond het bijzonder dat alles door was gegaan, terwijl het in haar hoofd juist allemaal stil was blijven staan. In haar hoofd begon het te spelen hoe het zou zijn als je na een lange periode weer terug zou komen naar de woonplaats waar je in je jeugd zolang hebt gewoond. Nou, we weten dat Roxy daar behoorlijk moeite heeft gehad!

Zoals we weten heeft haar vijfde boek behoorlijk lang op zich moeten wachten. In de afgelopen jaren heeft Lisette behoorlijk wat voor haar kiezen gekregen, waaronder het overlijden van haar oom en opa. Dit zorgde ervoor dat het hele boek is omgegooid, van een luchtig boek naar nog steeds een boek vol humor maar met een serieus en heftig randje. In ieder geval anders dan we van haar gewend zijn! Dit boek heeft ze ook opgedragen aan haar opa en oom, maar zij konden er vandaag dus niet bij zijn. Daarom besloot Lisette het symbolische eerste exemplaar uit te rijken aan haar vader. Haar vader was natuurlijk ongelofelijk trots en persoonlijk vond ik het een van de mooiste momenten van de avond! 
8595704c41c28569eff1b68c6f1c6de0.jpg
Lisette liet natuurlijk het moment niet voorbij gaan om een heleboel mensen te bedanken. Haar uitgever, haar vriendinnen, Martin Gijzemijter (met wie ze een nieuwe YA-serie aan het schrijven is), haar ouders (iets met een vaatwasser ;)) en natuurlijk haar vriend Laurens.

Na de speech was het tijd voor een handtekening en een praatje met Lisette. Ze nam voor iedereen uitgebreid de tijd en schreef in ieder exemplaar een persoonlijk stukje. Ook ging ze met iedereen op de foto, helemaal op zijn Lisette’s. 


Ik heb een geweldige middag gehad bij de boekpresentatie en wil Lisette, uitgeverij Luitingh Sijthoff en natuurlijk boekhandel Westerhof bedanken voor de gezelligheid. Note to self: camera meenemen de volgende keer! ;) 

Aankomende donderdag verschijnt er een interview met Lisette online en vergeet ook niet zaterdag terug te komen voor de buddyread met Helma en mij waar we natuurlijk Helemaal het einde hebben gelezen! 

8aabf6275b7b8cdba08e707ae4eba731.png
Deze liedjes staan onder andere op de playlist van Helemaal het einde:
- Stray heart van Greenday
- Open your eyes van Guano Apes
- Rehab van Amy Winehouse
- Starlight van Muse
- Gives you hell - The All-American Rejects
- Ha, Ha, Ha, je Vader


Reacties op: Boekpresentatie 'Helemaal het einde' in Zwolle

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman (1988) is journaliste, fanatiek blogster en schrijft al haar hel...