Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Brugge, een boekenstad?

op 10 april 2017 door

Een echte boekenfanaat als ik gaat in elke stad wel op zoek naar een boekhandel of de absolute boekenplaats. Dat deed ik dus ook toen ik een paar weken geleden in Brugge was. Als kerstcadeau ging ik samen met mijn vriend een week naar Brugge. Tijdens ons bezoekje ging ik natuurlijk op zoek naar de bekende en minder bekende boekenplaats. Het resultaat vind je hier!

Door Lore

cb10555c3df5e673eb7ddc8cf10f7afe.jpg

Allereerst begonnen we met een foto-zoektocht in Brugge. Niet meteen op zoek dus naar de eerste boekhandel. Mijn vriend is niet zo'n lezer dus we moesten een beetje de middenweg vinden natuurlijk. Tijdens deze foto-zoektocht passeerden we echter meteen de meest bekende boekhandel van Brugge, de Brugse Boekhandel! 


9d2268bfdf8726dd3b8e80fa73ba452e.jpg

Natuurlijk moest ik hier meteen binnen! Ik had al zoveel over de Brugse Boekhandel gehoord op andere blogs en Facebook dat deze heel hoog op mijn lijstje stond! Toen ik net binnen stapte, was de boekhandel wel heel overweldigend. Ik ben grote winkels gewend waar de boeken mooi verspreid staan. Dit was een heel klein winkeltje met op elk vrij plaatsje een boek. Ik was niet echt op zoek naar een boek dus ik ging gewoon wat rondwandelen. Ik kwam regelmatig boeken tegen die ik kende, het aanbod was er zeker groot genoeg. Toen ik op de young adult afdeling kwam kon mijn geluk helemaal niet op! Hier lag nog een Blossom Books glossy, hiervoor ben ik speciaal naar Nederland gereden om er dan geen te vinden. Het was al een redelijk oude, maar toch was ik superblij met deze vondst! Ik ging echter zonder boek naar buiten, het was nog maar dag 1 en ik moest mezelf inhouden want het boekenfestijn kwam eraan.

Iets verder in de zoektocht kwamen we een Standaard Boekhandel tegen. Hier ben ik niet binnen geweest. Ik ken de winkels en het aanbod is vrij gelijkend in alle winkels. Als je echter van het buitenland in België komt, moet je hier zeker binnengaan. Ze hebben altijd een groot aanbod en het zijn mooie overzichtelijke winkels. 

De volgende dag gingen we richting de markt. Een bezoekje aan het Belfort stond op de planning. Aangekomen op de markt zag ik meteen de volgende boekhandel, Boekhandel De Reyghere. 

e06d91e1b00127abae94a0e8e38d4a5d.jpg

Opnieuw een kleinere boekhandel met een groot aanbod. Na een kijkje te nemen, kwam ik wel tot het besluit dat deze boekhandel een ander doelpubliek heeft. De winkel bevat vooral thrillers en literaire boeken. Ik vond er amper young adult en feelgood boeken. Wat wel heel leuk is, is dat de boekhandel ernaast een reisboekhandel is. Hier vind je dan ook alleen reisboeken, maar omdat ik graag reis is het toch leuk om hier een kijkje te nemen. 

Afsluiten deden we ons tripje naar Brugge in de absolute boeken-place-to-be! De Books & Brunch

6c5d935e9457cea36b628a9353e12144.jpg

De Books & Brunch is een boekenwinkel waar je ook kan ontbijten en lunchen. Wij gingen er naartoe om te ontbijten op onze laatste dag en daarna de trein terug naar huis te nemen. Het is een klein winkeltje maar het is zo leuk om te zitten. Ik kon niet stoppen met rondkijken en boeken uitkiezen. Alle boeken zijn tweedehands maar bij vele boeken zie je dit niet. Ze zien eruit als nieuw. Je kan hier ook altijd langskomen om gewoon eventjes te lezen bij een kop koffie. Vooral deze laatste is een niet te missen plek als je in Brugge bent. De bediening is heel vriendelijk en natuurlijk kan je even een babbeltje maken over de boeken die je ziet of wil kopen. Je kan er ook altijd zelf je tweedehands boeken gaan aanbieden.

0460c2568ac08415ceefa236c0ea4fa8.jpg

Mijn tripje naar Brugge was dus zeker geslaagd! Ik ging naar huis met een Blossom Books glossy en een paar adresjes waar ik zeker nog eens terug naartoe ga! 

Op welke plaatsen ben jij al eens geweest? 



Reacties op: Brugge, een boekenstad?

Meer informatie