Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy lezen: Vriendschap en Liefde Jack en Anouk

op 21 oktober 2017 door

Voor deze buddyread togen Lore en Renate op naar Belgie, waar het boek Liefde en vriendschap zich afspeelt.
Dit is het 1ste deel in een serie boeken van Jaimie Pisonier, wij trappen af met Jack en Anouk.

Korte samenvatting:
Anouk heeft het voorbije jaar niets dan tegenslag gekend, verlies en bedrog zijn woorden die haar niet vreemd zijn.
Wil ze in het huisje van haar overleden Oma blijven wonen en er financieel weer bovenop geraken dan kan ze maar beter naar haar beste vriend luisteren en iemand zoeken om de kosten te delen.
Die iemand is snel gevonden, maar of haar leven sinds die dag in een rustig vaarwater is gekomen?
Jack woont al sinds zijn zestiende in Belgie, maar zal in zijn hart en nieren altijd een Texaan blijven.
Zijn zoektocht naar een eigen stek is gelukt, maar sindsdien gebeuren er vreemde zaken.
Wil hij de veiligheid van zijn familie, vrienden en zichzelf garanderen, dan zal hij het gevecht met zijn verleden moeten ondergaan. Is hij daar nu, na achttien jaar, sterk genoeg voor?

Wat vonden wij ervan?
Renate:
Leuk dat ik dit boek met jou mag lezen Lore, ook speciaal omdat jaimie Pisonier dit boek in eigen beheer heeft uitgebracht.
Lees jij veel boeken van Vlaamse schrijfsters Lore?

Lore: 
Ik heb er ook heel veel zin in Renate! Ik moet eigenlijk bekennen dat ik amper boeken lees van Vlaamse auteurs. Vooral omdat ik er weinig ken binnen het feelgood genre. Anders zou ik dit zeker vaker doen. Als iemand dus goede feelgoods van Vlaamse auteurs kent, mag je het altijd vertellen. Ik ontdek er graag meer. Vanaf het begin van het boek valt het wijzigend perspectief me op. Ik ben hier grote fan van. Ik vind dit veel leuker lezen en verkies dit altijd boven boeken met maar één perspectief. Lees jij dit graag? 

Renate: 
Dat vind ik echt fijn zo'n wisselend perspectief, geeft een verhaal altijd meer vaart vind ik.
Het boek vn N.I Monteney weg van jou die is ook leuk en ook van een Vlaamse.
Moest er af en toe wel inkomen hoor met sommige Vlaamse woorden, zo had ik nog nooit van een Lavabokast gehoord, maar gelukkig had ik jou en google.
Wat vond je van de personages?, Ik vond ze allebei leuk, allebei heel anders. Ben benieuwd wat jij vond.

Lore:
Bij deze staat N.I Monteney op mijn nog te lezen lijst! ik vond zowel Jack als Anouk heel leuke personages. Ze hebben allebei een ander verhaal en een eigen verleden dat hen gevormd heeft. Dit zorgt ervoor dat er twee helemaal verschillende personages staan. 

Wat ik leuk vind aan veel feelgood verhalen is het moment waarop ik zelf besef van 'hé die is verliefd'. Vanaf dat moment kan ik dan toeleven naar het moment waarop er eventueel toenadering komt. Dit miste ik wel in dit verhaal. Wanneer Anouk beseft dat ze verliefd is, gaat ze dit opeens tegen al haar beste vrienden vermelden. Ik vind dit spijtig genoeg niet echt realistisch overkomen. Wat vond jij hiervan? 

Renate:
Haha ja dat was mij pas weer opgevallen nu jij erover begon, maar snap wel wat je bedoeld, maar stoorde mij er niet echt aan, moet zeggen dat ik ook niemand ken die het zo gemeld heeft als ze verliefd waren.

Ik vond het gewoon een heel fijn boek, las prettig, fijne schrijfstijl ook van de schrijfster, smaakt wat mij betreft wel naar meer, vond het ook een verassend boek, niet helemaal zoals ik verwacht had maar dat vond ik eigenlijk juist leuk, dat het net anders is dan je verwacht

Lore:
Het was inderdaad een leuk boek met een vlotte schrijfstijl. Ik ben benieuwd naar het vervolg van het boek. Het boek kon ook leuk en anders uit de hoek komen. Ik werd ook heel benieuwd naar wat er juist gebeurd was in Texas. Ik werd echt heel benieuwd. 

Renate: 
Ja leuk was dat opeens ging het helemaal anders dan ik had verwacht. Ik heb een lijst gemaakt van woorden die ik niet kende, onderstaande woorden zijn voor jou vast wel heel bekend? Ik ben benieuwd hoe dat voor de rest van onze volgers is!.

Lijkt mij ook wel leuk zo'n ranch in Texas eigenlijk

Conclusie:

Liefde en vriendschap is een lekker boek met een vlotte schrijfstijl waar je gewoon heerlijk van kan genieten.
Zijn jullie benieuwd hoe dit alles voor Jaimie Pisonier werkte, lees morgen het interview met haar.
Onze recensies vind je hier Renate en Lore

woordenlijst:

Lavabo
Lavabokast
Annonce
Inkomhal
Degoutant
Smossen

We mogen 3 exemplaren van het boek van Jaimie Pisonier weggeven.
Dat gaan we op de volgende manier doen.
Welk van bovenstaande woorden kennen jullie niet en wat zouden ze kunnen betekenen?
Voor onze Belgische volgers vast een makkie, dus doen we er een schepje bovenop.
Komen jullie wel eens woorden tegen in Nederlandse boeken waarvan jullie de betekenis niet kennen en zoja welke zijn dit, zijn wij wel benieuwd naar!!

 

 



Reacties op: Buddy lezen: Vriendschap en Liefde Jack en Anouk

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jaimie Pisonier

Jaimie Pisonier

Auteur van 'Vriendschap en liefde - Jack & Anouk' en schrijfster van (zeer) kort...