Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy read: Winterbloesem - Corina Boman

op 16 december 2017 door

Voor deze buddy read kozen Sanne en Marieke ervoor om Winterbloesem van Corina Bomann te gaan lezen, een romantisch verhaal over liefde en een familiegeheim. Het perfecte boek in aanloop naar Kerstmis.

Korte samenvatting
Een paar weken voor Kerstmis spoelt op het strand bij een kuuroord een schipbreukelinge aan. De jonge vrouw weet niet meer hoe ze heet, waar ze vandaan komt of wat er is gebeurd met het schip waar ze op zat. Haar enige bezit is de tak van een fruitboom die in haar kleren verstrikt is geraakt.

Johanna, dochter van de rijke familie die het kuuroord runt, is gefascineerd door de drenkelinge en de twee jonge vrouwen bouwen in korte tijd een hechte vriendschap op. Johanna is eenzaam en ongelukkig: haar familie probeert haar uit te -huwelijken aan een man van wie ze niet houdt. Naarmate kerst nadert en iedereen zich op de voorbereidingen van het jaarlijkse Winterbal stort, zoeken de twee vrouwen hun toevlucht tot een oud gebruik: ze zetten de tak van de fruitboom in een karaf water en wensen met heel hun hart dat hun grootste verlangen uit zal komen. Als de tak bloeit op kerstavond, zal het geluk hen eindelijk toelachen. Maar zal de winterbloesem echt komen?

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Wat vonden wij van Winterbloesem?

Marieke
Wat een mooie keuze Sanne, het boek ziet er geweldig uit. Mooie cover en dan die bloemetjes geprint op de zijkant van de pagina's. Het wordt mijn eerste Corina Bomann (en dat terwijl de Jasmijnzussen al een hele tijd in de kast staat te wachten om gelezen te worden).

Sanne
Ik ben heel erg benieuwd wat je van dit boek vindt Marieke. Het is mijn derde Bomann, en hoewel ik de eerste het mooist vond (De Jasmijnzussen) heb ik ook van het tweede genoten (De maneschijnsonate). Haar manier van schrijven en hoe ze heden en verleden met elkaar weet te verweven vind ik erg bijzonder. Zou dat bij dit boek ook gelukt zijn? Als het bevalt heb ik ook nog Vlindereiland liggen, kan die er gelijk achteraan! Ik weet dat je wel houdt van historische romans, hopelijk bevalt deze je. 

Marieke
Ik ben betoverd! Wat een heerlijke schrijfstijl en wat gebeurt er gelijk veel. En die sfeer van die tijd, mannen op paarden, een kuuroord aan zee, ik zie het helemaal voor me en voel me er helemaal thuis. Nou ja, bijna helemaal, want dat gedoe met ‘moeten trouwen’, omdat dat voor de familie en voor het bedrijf (kuuroord) het beste is, nee daar word ik niet blij van. Gelukkig is daar de echte liefde, ik hoop zo dat het Johanna gaat lukken. Ze heeft in ieder geval hulp van het meisje uit zee, die leidt de boel lekker af. Wat voor geheim draagt zij met zich mee?

Sanne
Nou hè, zeker met de sneeuw die er ligt op het moment dat ik het boek lees, voel ik de gure zeewind door mijn jas en zie ik de mannen op paarden langs galopperen. Wat een tijd was dat hè, dat een huwelijk als iets zakelijks werd gezien en je een keuze maakte op verstand. Dat soort elementen heeft Bomann goed verwerkt in het verhaal en neemt je helemaal mee terug in de tijd.
De spanning zit er ook al snel goed in en ik kan niet wachten om te achterhalen wat er nou precies is gebeurd met het meisje uit de zee. Ik vraag me wel af wat er nog allemaal moet gaan gebeuren in het boek, nu de spanning er al zo snel in is geschreven.

Marieke
Intriges alom, verboden liefdes, vreselijke huwelijkspartners en een mooie rode draad door het verhaal van die bloesem. Ik vind het prachtig, van het begin tot het einde. Het heeft ook nog humor, die moeder van Johanna maakt er ook een potje van, ik moest daar wel om lachen.

Het was voor mij het ideale boek om te lezen zo richting de kerstdagen, ook omdat het in het boek in dezelfde periode speelt. Dat is er mooi in verwerkt. Ik heb het echt met veel plezier gelezen en ik pak snel een nieuw boek van haar op om te lezen, welke zou je me willen aanraden?

Sanne
Mijn eerste ervaring met Corina Bomann was gelijk mijn mooiste en ik zou je dan ook echt De Jasmijnzussen aanraden. Hoewel ik het eerste boek het mooist vond, heb ik ook genoten van dit verhaal. Ik vind het leuk dat het net even anders was dan de eerdere verhalen die ik las doordat er nu niet geswitcht werd tussen heden en verleden. Hoewel ik de uitkomst wel een beetje zag aankomen, is dit weer zo'n boek waar je in begint en wat je pas dichtslaat als het uit is. Je moet en zal de laatste letter lezen! Hopelijk heb jij er net zo van genoten als ik Marieke!

Marieke
Absoluut! Op naar de volgende Bomann!

Conclusie:
Een verhaal dat qua setting en timing helemaal past in deze tijd van het jaar. Als liefhebbers van historische romans hebben we genoten van dit boek en smaakte het zeker naar meer. Een hele fijne winterse buddy read!

Wil je de uitgebreide recensies lezen? Die van Marieke vind je hier, die van Sanne vind je hier



Reacties op: Buddy read: Winterbloesem - Corina Boman

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Corina Bomann

Corina Bomann

Corina Bomann (1974) woont op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan sc...