Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ons niet zo perfecte leven

op 06 juni 2017 door

Wij van We Love Feelgood lazen in de afgelopen weken het nieuwste boek ven Sophie Kinsella: Mijn niet zo perfecte leven, waarin Cat/Katie veel gebruik maakt van social media, maar waarin ze niet zo heel eerlijk is met wat ze plaatst.
Het bracht ons op het idee om "ons niet zo perfecte leven" eens onder de loep te nemen, want hoe zorgvuldig vullen wij onze social media accounts? En hoe perfect is ons leven?

Marieke: Mijn niet zo perfecte tuin
Mijn twitter is vooral gevuld met boeken en retweets over boeken. Op Facebook plaats ik foto's van boeken en katten en op mijn Instagram staan precies 2 foto's. Een enorme social media expert ben ik dus niet.
Maar voor "mijn niet zo perfecte leven", wil ik toch deze foto delen.
89fd28e47a2c4b20cd39007d297f857c.jpgLinks het plantje Forest Flame zoals het eruit hoor te zien (en zoals het was toen we het kochten en plantten), rechts het plantje in de huidige staat. Het is niet bepaald perfect, maar we hopen dat het nog goed komt....

Ik zou het plaatje van het zielige plantje echt niet plaatsen op social media, het is geen gezicht. Maar het is wel zoals het is.




5113ff9af9a1124344d194e8a212b9bc.jpg512cd3c6105ada03b0e160dfd63d2eb1.jpg

Janneke: 'Mijn niet zo perfecte ontbijtje.
Voor Instagram worden natuurlijk altijd de beste plaatjes gebruikt. Op mijn account staan vooral heel veel foto's van boeken en over leuke dingen die ik heb gedaan. Momenten waarop ik erg blij en gelukkig was. Maar natuurlijk is het leven niet altijd leuk en mooi alleen die foto's halen Instagram meestal niet.

Voor 'mijn niet zo perfecte leven' wil ik graag met jullie deze foto van mijn ontbijtje delen. Links een foto van een pefect ontbijtje in een schattig cafe in Londen. Het ziet er echt Instragram waardig uit en was ook nog eens super lekker. Aan de andere kant een foto van mijn dagelijkse ontbijtje. Ook erg lekker maar op de foto ziet het er niet echt smakelijk uit en dit zou ik dus ook nooit plaatsen.

53f3751bcffb4f4b8c0d556e973619ee.pngSanne: Mijn niet zo perfecte haarkleur.
Okee, okee. Ik ga gewoon iets prijs geven van mijzelf. Mijn leven is lang niet perfect. Dat is ook waarom ik zo graag lees. Bevestiging krijgen van andermans leven waarin ook vaak zat iets fout gaat en genieten van het happy end. Ik ben een werkende,  lezende moeder en ben best wat uren per dag zoet. Soms wil het dan wel eens voorkomen dat de gang naar de kapper iets langer op zich laat wachten dan verstandig is. Want, nog een geheimpje, ik ben dan begin dertig, maar sinds de komst van de kinderen schieten de grijze haren als paddenstoelen uit de grond. Daarom verf ik mijn haar. Maar als je dan iets langer dan gepland niet naar de kapper gaat, krijg je dit als resultaat... Daarom houd ik het op Instagram maar op foto's van mijn boeken, want die boeken zijn vaak wel (bijna) perfect! 

42cae1b7031f8d1fa61b5963922c90e2.jpgHelma: Mijn niet zo perfecte huishouden
Ik ben echt een huisvrouw van niets. Als ik iets verschrikkelijk vind en eigenlijk ook zonde van mijn tijd is het wel schoonmaken. Ik heb er dus gewoon zo'n hekel aan dat ik er pas toe te bewegen ben om de stofzuiger ter hand te nemen als de stofpluimen me letterlijk om de oren vliegen. Met gevolg dat mijn vloer er dus met grote regelmaat zo uit ziet! En ja, dat ga je natuurlijk niet delen op Instagram, Twitter of Facebook! Het grote voordeel van wachten is dan wel weer dat als ik eindelijk als een razende roeland door het huis ga, ik wel eer van mijn werk heb!

Diana: Het niet zo perfecte leven van mijn husky's
Ik heb sinds augustus vorig jaar twee husky's. Deze teefjes zijn enorm lief, maar soms laten ze me ook even zien dat het leven niet altijd even perfect is. Kijken jullie mee?

c2628afeaeebc0c7d45455f548793767.jpg

20eaf0099508eaff293d512df9f868a1.jpgb835acd11efda73effffc064792ca324.jpgff24f159a42de055b35c2984278e3345.jpg











1. "Ik was bijna buiten..."
2. "Moet ik echt van de grond eten, vrouwtje?"
3. "Eén, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht, negen, tien; wie niet weg is, is gezien!"
4. "Had ik maar een echt kussen...'

Nathalie: Mijn niet zo perfecte klus.
Een spoelbak van een W.C. vervangen, die klus moet toch niet zo moeilijk zijn? In mijn niet zo perfecte leven wel.

221a0518860d6649506b98d91da3f93f.jpgPoging 1: de gekochte stortbak is qua maat niet goed. Kan met geen mogelijkheid goed worden opgehangen om aan te kunnen sluiten op de waterleiding. Grrr.
Poging 2
: Terug naar de winkel en stortbak omgeruild. De tweede stortbak hangt en kan worden aangesloten op de waterleiding. Nu het bijbehorende buisje onder nog, want deze is te kort. Grrr.
Poging 3: Terug naar de winkel. Advies: dit is één standaard maat, maar zaag buisje doormidden en voeg tussenstuk toe. Gedaan wat is voorgesteld, maar bij doortrekken krijgen we er een gratis waterballet bij. Grrr.
Poging 4: Wat nu? Klussen is gewoon niets voor mij. Toch maar mijn handige vader erbij gehaald. En ja, hij heeft het wel op kunnen lossen,... het rubbertje van het buisje bleek niet goed te zitten. Oeps.

397b6cd7364161124c956ed600aded6d.jpg

Lore: Mijn niet zo perfecte 'geniet van het goede weer' week.
Terwijl de terrasjes vollopen en iedereen geniet van de ijsjes, doe ik helemaal andere dingen. Overdag geniet ik op stage van mijn lange broek en dichte schoenen, want kleedjes zijn niet toegelaten. Onderweg naar huis is het dan helemaal puffen. Om het helemaal af te maken, maak ik 's avonds mijn eindwerk en heb ik zelfs dan geen tijd om te genieten van de zon, want mijn kot heeft geen tuintje of terrasje. Ik spendeer deze zonnige dagen dus in het donkere labo en mijn donkere kot. Hopelijk duren de goede dagen nog iets langer zodat ook ik nog heel instagram vol kan zetten met zonnige foto's.





9cdead9e5bf4d43f5c8dc8d1c7a4a267.jpgMarleen: Mijn niet zo perfecte taart. 
Ik probeer elke maand een taart te bakken (soms wel twee, haha) en tot nu toe ging het elke maand heel erg goed. De taarten zagen er mooi en lekker uit en ze smaakten ook nog eens fantastisch. Maar ja, dat moet natuurlijk een keertje verkeerd gaan! Ik maakte in mei een recept van Rutger Bakt, een philadelphia cheesecake met aardbeien, maar helaas deze is gigantisch mislukt! Hij zag er al niet zo lekker uit, maar de smaak was nog tien keer zo erg! Erg jammer, maar ach, kan gebeuren toch? 




d63c244d69ba5d80bb5923bb763c297e.jpgRenate: Mijn niet zo perfecte sportfoto. 
Ik hou heel veel van sport en dan met name van wielrennen, ik vind fotografie ook heel leuk, en probeer elk jaar wel naar een wielerwedstrijd te gaan en dan foto's te maken van de renners, wat soms ook hartstikke goed gaat maar heel vaak ook niet lukt zoals deze foto het bewijs is.
Gek genoeg halen deze foto's nooit mijn instagram hahaha.






82938ae964f993446c3792c4ad6659aa.pngM
andy: Mijn niet zo perfecte kledingkast. 
Het is weer de tijd van het jaar dat de temperaturen stijgen en dat je je winterkleding verruilt voor je zomerkleding. De kasten worden leeggetrokken en alle kleding wordt op een hoop gegooid. De zomerkleding wordt van zolder gehaald en ook op een hoop gegooid, want wat vond ik niet meer leuk, wat past niet meer en welke kleding wil ik nog dragen? Er gaat meer tijd in zitten dan je van tevoren had bedacht en dus blijft die hoop liggen. Voor een dag, want morgen ga ik er écht mee verder.. of voor een week. Oeps.








Herkenbaar? Of totaal niet? Wij zijn benieuwd, hoe perfect is jullie (Niet Zo) Perfecte leven? Wij zijn zeer benieuwd!



Reacties op: Ons niet zo perfecte leven

Meer informatie