Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Recensie 'Uitgespeeld'

op 27 januari 2018 door

De winnares van het Maandelijks Mysterie van Januari werd Marjoleine Sauer. Zij won de verzamelband van Mel Wallis de Vries, met onder andere haar boek 'Uitgespeeld'. Dit is het boek dat Marjoleine heeft uitgekozen om te recenseren, en dat heeft zij geweldig gedaan. Benieuwd wat ze van 'Uitgespeeld' vond? Lees dan snel verder!

Anna verhuist met haar ouders van Nijmegen naar Amsterdam. Op haar nieuwe school raakt ze bevriend met Tessa, Wouter, Charlotte en Tessa's vriend Julian. Anna en Tessa krijgen een steeds hechtere band, tot ergernis van de anderen. Dan verdwijnt Tessa plotseling en Anna vertrouwt haar nieuwe vrienden niet meer. Haar gevoelens voor Tessa én Julian verwarren haar en zorgen voor aanvaringen met de anderen. Niemand weet meer wat hun vriendschap voorstelt. Wie bedriegt wie? En wie weet meer over Tessa's verdwijning? Eén ding is zeker: degene die Tessa liet verdwijnen is nog lang niet uitgespeeld.

Het boek Uitgespeeld begint met een klein kijkje in de gedachten van een nog onbekende persoon. 
Meteen daarna maken we kennis met Anna die naar huis fietst en bijna tegen de politieauto aanbotst die daar voor de deur staat. Haar beste vriendin Tessa is vermist en blijkt dood te zijn gevonden.

Dit is de proloog van het boek. 
We maken een sprong terug in de tijd. Zeven maanden geleden verhuisde de familie van Anna naar een andere woonplaats. Vader had werk gevonden in Amsterdam, dus het gezin moest verhuizen. Anna moest naar een nieuwe school en liet haar oude vrienden achter. 

In haar nieuwe klas vindt ze moeilijk aansluiting, tot ze kennis maakt met Tessa. Een meisje uit een vriendengroepje, vier jongeren die zich niet zo veel aantrekken van wat moet en hoort. Anna wordt opgenomen in het groepje en gedurende het eerste deel van het boek maken we kennis met de verschillende jongeren in dat groepje en beleven we de gebeurtenissen in aanloop naar de vermissing van Tessa. 
Dit eerste deel is niet heel spannend. Er wordt vooral veel aandacht besteed aan het neerzetten van de karakters en hun bijbehorende eigenaardigheden. Omdat daar wat veel de nadruk op gelegd wordt, komt het tempo er nog niet goed in. Ook worden bepaalde gebeurtenissen wel erg specifiek beschreven, wat er voor zorgt dat het boek wat voorspelbaar wordt. 

In het tweede deel bouwt de spanning meer op, om in het derde deel tot een climax te komen. Ondanks dat het plot redelijk voorspelbaar was, deed dit zeker in het derde deel geen afbreuk aan de spanning. Het maakte het zelfs interessant om te lezen hoe iedereen er achter zou komen wie er achter de diverse gebeurtenissen zat. Ik heb maar heel weinig losse eindjes kunnen ontdekken in het boek. 

Marjoleine's oordeel:

6428fe69b47dfe3a193425aa0a337fab.png

Mijn beoordeling van Uitgespeeld levert 3,5 ster op. Omdat ik 4 te veel vind, rond ik die helaas naar beneden af. 
Dit debuut belooft in elk geval genoeg goeds om snel de andere drie boeken in de omnibus te willen gaan lezen!

Dankjewel voor je recensie Marjoleine! Mocht je nog meer van haar willen lezen, haar hebban-account vindt je hier. Neem vooral even een kijkje. 1 februari maken jullie weer kans om een gaaf boek te winnen, tot dan!



Reacties op: Recensie 'Uitgespeeld'

Meer informatie

Over

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (1973) is een van de succesvolste jeugdthrillerauteurs ...