Seriemoordenaar met principes
Hoewel lichtelijk te laat wegens dagelijkse beslommeringen (en gisteren technische problemen op Hebban), presenteer ik jullie toch nog even een terugblik op week 3.
Slechts één boek heb ik uitgelezen, maar het was meteen goed voor mijn tweede 5*-waardering van 2018.
Vorig jaar maakte ik kennis met de Belgische schrijfster Anne-Laure Van Neer via haar debuut ‘Justine’ (uit 2015), waarin de gelijknamige 75-jarige dame een moord bekent. Ze wil immers naar de gevangenis om aan het verzorgingstehuis te ontsnappen. Vertelt ze de waarheid? Is ze dementerend? De fantastische humor en absurde plotwendingen zijn absoluut het ontdekken waard!
Natuurlijk was ik dan ook zeer benieuwd naar het volgende boek dat in 2017 verscheen. De originele hoofdpersoon is de 65-jarige ‘Maurice’, een seriemoordenaar met principes die aan zijn stervende moeder beloofd heeft om nog slechts 1 moord te begaan en dan zijn taak als Verlosser van de Mensheid vaarwel te zeggen.
Dit boek kan onder verschillende categorieën van de Hebban Reading Challenge 2018 geplaatst worden: boek met naam in de titel, grappig boek, boek waarin godsdienst een rol speelt (wel op een grappige manier). Zelf heb ik de laatste categorie afgevinkt.
De recensie volgt nog.
Dat Anne-Laure Van Neer niet alleen heel erg inventief is en goed kan schrijven, maar daarnaast ook enorm sympathiek is, heb ik al mogen merken toen ik haar vorig jaar eens mailde naar aanleiding van het verschijnen van ‘Maurice’.
Ook nu reageerde ze enthousiast op mijn voorstel tot een interview. Natuurlijk heb ik zelf al vragen in mijn hoofd, maar misschien zijn er zaken waar jullie nieuwsgierig naar zijn? Dit is jullie kans!
Heb je vragen voor Anne-Laure Van Neer over Justine, Maurice, het schrijverschap,…?
Laat ze dan hieronder weten, zodat ik ze haar kan voorleggen!
Tijdens week 2 las ik ‘Cel 7’ van Kerry Drewery, een absolute aanrader die de hype waard is.
Aangezien ik van de schrijfster nog geen antwoord gekregen heb, vermoed ik dat een interview er niet zal in zitten.
Mijn recensie is intussen wel verschenen.
Vorige week had ik het al over mijn voornemen om de EHW op te zetten en dat is intussen gebeurd (zie inhoudstabel rechts).
Voor wie niet bekend is met de afkorting EHW: dit staat voor 'Etymologisch Hebban Woordenboek’ oftewel ‘Eerste Hulp bij Woordoorsprongverklaring’.
Tijdens week 3 zocht ik een verklaring voor het woord ‘boek’ en binnenkort komt het woord ‘recensie’ aan de beurt.
Heb jij nog een leuke verklaring voor deze woorden? Laat het hieronder horen ;-)
Even al een vooruitblik naar week 4 (die momenteel bezig is ;-)):
Elke Van Hoof is klinisch psychologe en werkt o.a. aan de Vrije Universiteit van Brussel. Zij heeft heel wat onderzoek gedaan naar hoogsensitiviteit en heeft hier twee boeken over geschreven:
‘Hoogsensitief’ (verschenen in 2016, ben ik momenteel aan het lezen)
‘Eerste hulp bij hoogsensitiviteit’ (verschenen in 2017, heb ik maandag uitgelezen)
Recensies van deze boeken zullen binnenkort geplaatst worden, maar ik wil van de gelegenheid ook gebruik maken om via mijn blog dit onderwerp wat meer bekendheid te geven. Aangezien ik nieuwsgierig ben of jullie al wat vertrouwd zijn met dit thema, vroeg ik mij de volgende zaken af:
Heb jij al gehoord van hoogsensitiviteit? Weet je wat het inhoudt?
Zo ja, wat is jouw standpunt hierover? En is er een aspect waar je graag meer over zou weten?
Zo nee, waar denk je aan als je het woord ‘hoogsensitiviteit’ hoort?