Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blind Date Leesclub #1: De experimenten van Marion Pauw (plus podcast!)

op 21 januari 2019 door

Blind Date Leesclub #1

Fragment:

Zelfs nu ze als verschrompeld hoopje in bed ligt, heeft ze een zekere aantrekkingskracht. Zij kan je het gevoel geven dat zij als enige ter wereld ziet hoe speciaal je bent. Een simpele truc die bij iedereen werkt. Ik kan het iemand als Maartje niet kwalijk nemen dat ze hiervoor valt. Alma kan dit spel lang volhouden en toont slechts aan weinigen haar ware aard.
‘Ze was een geweldige vrouw,’ zullen ze zeggen als ze dood is. ‘Zo opgewekt, zo hartelijk, overal waar ze kwam was het een feestje.’ Maar wie heeft haar werkelijk ooit gekend?
Jezelf zijn vereist moed, het brengt immers afwijzing met zich mee. Niet iedereen kan van jou houden zoals je werkelijk bent, met al je grillen en tekortkomingen. Je zult moeten accepteren dat je niet honderd beste vrienden kunt hebben, dat er zelfs mensen zijn die een hekel aan je hebben. Maar dat laatste privilege heeft Alma uitsluitend aan mij voorbehouden.
‘Eindelijk ben je er,’ verzucht ze. ‘Moest je daar nou zo lang over doen?’
‘Ik ben hier alleen omdat het echt niet anders kan. Dat weet jij best.’  

Flaptekst:

Vijftig jaar lang hebben ze elkaar niet gezien of gesproken. Maar nu is Alma ziek en dit weekend is er niemand anders om voor haar te zorgen dan haar stiefdochter Charlie. Zodra ze terug is in het huis van haar jeugd weet Charlie weer waarom ze het al die jaren geleden voorgoed heeft verlaten. Maar dan begint Alma te vertellen: over hoeveel mensen er in een kolenwagon passen; de eeuwige jeuk in de barakken; over de experimenten in Blok 10 van Auschwitz. Kan een gruwelijke getuigenis een levenslange verwijdering overbruggen?

Podcast 'Lopen met Lebowski':

De podcast met Marion Pauw staat online! Luister en zegt het voort, want deze Lopen met Lebowski is opgenomen op een bijzondere plek: in de enorme villa in Leusden die Marion op Funda opduikelde en gebruikte als setting van haar boek, maar waar ze nooit écht was geweest – tot nu. Jasper en Marion dwalen door de kamers, in het trappenhuis en buiten bij de tennisbaan, paardenbox en volière, terwijl ze spreken over Marions nieuwe roman. Amusez-vous!

Zie SoundCloud, iTunes of Spotify.

de30f0f84886bb8ebb6174f13a1c3e56.jpeg



Reacties op: Blind Date Leesclub #1: De experimenten van Marion Pauw (plus podcast!)