Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 18 maart 2019 door

Update 4-5: Vraag 10 is gesteld! Vergeet niet je recensie te posten en in het topic 'schrijf je recensie' te zetten, inclusief het aantal sterren en een quote uit je recensie.

LEESCLUBVRAGEN

Vraag 1 (16-4): Wat waren je verwachtingen voorafgaand aan het lezen (en voordat je het boek zag), en zijn deze uitgekomen?

Vraag 2 (18-4): Wat vind je van boeken met draken erin, en welke heb je gelezen? (Denk aan Harry Potter, Eragon, de Hobbit etc.)

Vraag 3 (20-4): Als je naar deze website gaat en naar beneden scrollt, vindt je alle internationale covers (en de originele, Engelse cover) van de Laatste Namsara: https://www.kristenciccarelli.com/the-last-namsara

Welke spreekt je het meeste aan en waarom? 

Vraag 4 (22-4): Wat kun je zeggen over de schrijfstijl, spreekt deze je aan of niet en waarom?

Vraag 5 (24-4): Welke hoofdthema's kun je onderscheiden, en hoe worden ze uitgewerkt door de auteur?

Vraag 6 (26-4) (bestaat uit twee vragen):
a. Wat vind je van de personages, en welke is je favoriet? 
b. Uit welk perspectief zou jij dit verhaal (dus niet de komende boeken) nogmaals willen lezen?

Vraag 7 (28-4): In dit boek komen op de grijze pagina’s de Oude Verhalen voor. Wat vond je hiervan? En voegde het voor jou iets toe of moest het op een andere manier gebeuren?

Vraag 8 (30-4): Heeft de auteur je kunnen raken en op welke manier, in positieve of negatieve zin?

Vraag 9 (2-5): Wat vond je van de band tussen de draken en de meesters? (Zoals Asha met Kozu, Torwin met Schaduw en de rest van de rijders met hun draken)

Vraag 10 (4-5): Inmiddels is het tweede boek uit: De Gevangen Koningin, vanuit het oogpunt van Ria. Ga jij het boek lezen, en waarom wel of niet? 

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd