Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Battle of the Books - YA Style - Finale

op 02 oktober 2021 door

We zijn inmiddels 2 maanden verder sinds het begin van onze Battle of th Books. En wat was het ontzettend leuk om te doen. Ik hoop dat jullie er ook allemaal van hebben genoten. Maar dan is nu echt het moment aangebroken. Wie is de winnaar van deze eerste (en hopelijk niet laatste) editie van de Battle of the books? Lees mee en ontdek het.

Deelnemers

Welke boeken deden er ook alweer mee? En vergeet niet, dit zijn boeken puur door ons gekozen omdat we ze zelf zo geweldig vinden. De schrijvers of uitgevers hebben hier zelf niets mee te maken gehad.

Ronde 1Helende bladeren van Claudia Boon nam het op tegen De Laatste Namsara van Kristen Ciccarelli. Deze twee geweldige fantasy boeken over draken bracht een hoop in jullie los en er werd dan ook druk gestemd. De winnaar van deze ronde was uiteindelijk De Laatste Namsara.

Ronde 2: In deze tweede ronde stonden Ingesloten van Samira Ahmed en Een bijna eindeloze afstand  van Tahereh Mafi tegenover elkaar. Ook al leek het even erop dat ze gelijk op zouden gaan, Een bijna eindeloze afstand  won toch overtuigend deze rond.

Ronde 3: Vervolgens hadden we twee boeken van Nederlandse bodem tegenover elkaar. Namelijk Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel tegenover Wie ik gisteren was van Pamela Sharon. Onze leden van de YA spot kozen voor Dit is hoe het ging, maar de uiteindelijke winnaar door jullie stemmen werd Wie ik gisteren was.

Ronde 4: In deze laatste 'kwartfinale' ronde hadden we weer twee mooie fantasy ya boeken. Vooraf had ik verwacht dat dit een moeilijke ronde zou worden, maar de winnaar was overduidelijk. Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer won zonder enige moeite van Heks & Jager van Shelby Mahurin.

Halve Finales

In de eerste halve finale namen De Laatste Namsara en Een bijna eindeloze afstand het tegen elkaar op. De Laatste Namsara kwam naar voren als de winnaar. Vervolgens hadden we ook nog Wie ik gisteren was tegenover Een vloek zo eenzaam. Hierbij was Een vloek zo eenzaam de duidelijke overwinnaar. Dit resulteerde tot een finale met twee heel verschillende fantasy boeken.

Finale

Dan rest nu enkel nog de vraag, wie is uiteindelijk de grote winnaar? Ik zal jullie niet verder in spanning laten. De winnaar van de Battle of the Books- Ya Style (2021) is.....tromgeroffel.......

Een vloek zo eenzaam!!

Ik hoop dat jullie er net zo van hebben genoten als wij! Tot de volgende Battle of the books!



Reacties op: Battle of the Books - YA Style - Finale

Meer informatie