Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Cadeautjes voor boekenliefhebbers

op 17 november 2018 door

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan... Vandaag komt Sinterklaas weer in het land. Hij komt ons allemaal cadeautjes brengen. Samen met zijn Pieten laat hij heel veel harten sneller slaan. Hoewel onze harten een vreugdesprong maken als we een boek krijgen, kan het voor Sinterklaas afgezaagd voelen om wéér een boek te geven. Wat kan ons boekenhart nog meer verblijden?

Dit artikel is geschreven door Natasha.

Kaarsen

Er zijn heel veel webshops die kaarsen maken die met boeken te maken hebben. Eén van mijn favoriete Nederlandse kaarsenmakers is Emmy van Letters and lights. Zij maakt heerlijk geurende kaarsen die passen bij de sfeer van het boek. Als je 'book candle' intypt als zoekopdracht op Etsy vind je heel veel boekgerelateerde kaarsen. Je kunt ook shops zoeken op Etsy. Neem zeker eens een kijkje bij BibiBooks. Zij heeft het maken van kaarsen tot een kunst verheven. Ik brand de kaarsen tijdens het lezen van het boek, maar sommige mensen vinden het juist leuk om de kaarsen altijd te bewaren. Omdat de kaarsen er zo mooi uitzien, kunnen ze ook als accessoire in de kast worden gezet.

Funkopops

Funkopops zijn poppetjes met grote hoofdjes in vergelijking met de lijfjes. Er zijn heel veel verschillende funkopops: van Disney tot the Walking Dead en van Twilight tot Gossip Girl. Eigenlijk is er voor ieder wat wils. Funkopops kun je op veel verschillende websites kopen. Twee voor mij bekende websites zijn Large en Funkopops.

Booksleeves

Booksleeves zijn hoesjes die je om je boek kunt doen om ze netjes te houden. Mijn eerste booksleeve won ik op Instagram en is van Artisanal Ane. Zij maakt prachtige, stevige booksleeves. Als je op Etsy zoekt naar 'booksleeves' vind je heel veel verschillende shopjes. Veel van die shopjes zijn buitenlands. Daarom besloot ik dit najaar om ook booksleeves te maken en te verkopen via mijn Instagramaccount

Mokken

Koffie, thee en chocolademelkliefhebbers die óók van boeken houden, kunnen hun geluk niet op. Er zijn zoveel mokken met leuke quotes uit boeken of quotes over lezen in het algemeen. Zeker in deze koudere tijd van het jaar is het heerlijk om met een boek en (in mijn geval) een kop thee op de bank te kruipen. Onder een heerlijk fleecedekentje. Ik heb mijn meeste boekgerelateerde mokken via CelebrateBooks

Boekenleggers

Er zijn boekenliefhebbers die vinden dat boeken eruit moeten zien alsof ze gelezen zijn. Zij breken de rug, maken ezelsoren, gebruiken het boek als onderzetter. Boeken die van jezelf zijn, mag je behandelen zoals je zelf wil. Ik vind ezelsoren dus verschrikkelijk en gebruik altijd een boekenlegger. Vroeger gebruikte ik vaak de boekenleggers die ik bij het boek kreeg; van die standaard boekenleggers van de boekwinkel. Tegenwoordig koop ik boekenleggers. Die van Oktoberdots en Till and Dill zijn prachtig vormgegeven. Wat een designtalent!

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere leuke dingen die gekocht kunnen worden voor boekenliefhebbers: sieraden, quotekaarten, totebags, thee, fleecedekentjes, bookjars en misschien nog meer dingen waar ik het bestaan niet van weet. Je kunt ons in ieder geval met veel meer blij maken dan alleen een boek. 

Wat voor boekgerelateerde cadeautjes zou jij leuk vinden om te krijgen?



Reacties op: Cadeautjes voor boekenliefhebbers

Meer informatie