Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een leestipbrief aan... Hilma!

op 15 juni 2018 door

Beste Hilma,

Het was erg leuk om je leeslijst door te pluizen! Wat heb je veel gelezen! Ik ben veel leestips voor mezelf tegen gekomen. Wat mij opviel was je liefde voor dystopische en bovennatuurlijke verhalen. Daarom raad ik je This Savage Song van V.E. Schwab aan. Dit is een dystopisch verhaal op een fijn tempo, dat smaakt naar meer. Er zitten bovennatuurlijke elementen in, wat het geheel ook nog een mysterieus tintje geeft.

In het kader van dystopische verhalen wil ik ook Delirium van Lauren Oliver noemen. In dit verhaal wordt liefde gezien als een ziekte, en behandeling ertegen gebeurt zodra je achttien wordt. Maar vlak voor ze achttien wordt, wordt het hoofdpersonage natuurlijk verliefd. Het boek laat je echt nadenken over wat liefde precies is, maar heeft natuurlijk ook een spannend verhaal en een samenleving die op zijn kop staat.

Het leven van Jenna Fox van Mary E. Perason is een wat kalmer dystopisch verhaal, maar nog steeds erg spannend, omdat je er langzaam achter komt wat er met Jenna is gebeurd. Het is goed beschreven, en er zitten ook goede romantische scenes in.

Van de dystopische verhalen ga ik nu even naar boeken met supernatural elementen, want daarvan zag ik er ook een paar in je leeslijst staan. De meeste boeken in je leeslijst hebben een wat hoger tempo, dus daarom dacht ik dat De IJzerkoning van Julie Kagawa bij je zou passen. Er zitten elementen van betovering en romantiek in, maar ook genoeg actie.

Het laatste boek in mijn brief is Cruel Prince van Holly Black. Dit boek is een soort dystopia, maar dan met bovennnatuurlijke wezens. Het gaat over Jude, die het hof van de faerie voor zich wil winnen, en zo steeds dieper in de machtsspelletjes terecht komt. En dan is er natuurlijk ook een knappe, gemene prins.

Met deze boekentips zul je deze zomer hopelijk niet zonder verhalen komen te zitten! Ik wens je veel leesplezier.

Groetjes,

Feline 



Reacties op: Een leestipbrief aan... Hilma!

Meer informatie

Gerelateerd