Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een (leestip)brief aan... Maartje

op 29 juni 2018 door

Hoi Maartje,

Jouw profiel is helder: in je bio staat een opsomming van je meest recente favoriete boeken, wat natuurlijk niet op één hand te tellen is: bij jou is het een hele waslijst. Moeilijk hè, om te kiezen :) Zet je dan schrap want er volgt weer een aantal aanbevelingen! So many books, so little time…

Eén van je favorieten is Brieven aan de duisternis. Zo toevallig las ik dat boek laatst ook en ik was aangenaam verrast! De klassiekers als Aristoteles en Dante, Ik geef je de zon en De kids of appetite zijn je al bekend. Misschien is Alex Boogers (Alleen met de goden) nog wat voor je als je eens een uitstapje weg van Young Adult wil maken. Het is een boek waarin karakterontwikkeling centraal staat! Suzy en de kwallen is ook een boek dat je eens een kans kan geven. Ik heb het zelf niet gelezen, maar schijnt wel een goed boek te zijn. En het staat in ieder geval erg mooi in de kast!

Mocht je juist toe zijn aan een heel leuk grappig boek, ga dan voor Woordnerd van Susin Nielsin. Het eerste boek dat ik van haar las, Wij zijn allemaal moleculen, zou ik je ook aanraden! Duistere aanraders zijn er ook, aangezien je ook De sprookjesverteller van Antonia Michaelis las. In dat kader raad ik je Een van ons liegt en 13 minuten zéker aan!

Is er dan ook nog wat af te raden? Ik las in één van je reacties dat het ook wel handig zou zijn als de to be read lijst niet meer zo gigantisch zou groeien. Haha, goeie grap! Maar De afstand tussen jou en mij is een boek dat ik zelf niet per se zou aanraden. Niet negatiefs erover, maar het is ook weer niet het beste boek dat je kan lezen. Voor Armada geldt hetzelfde: het lag gewoon niet in mijn straatje. Ik hoorde wel van vriendin dat het haar ook tegenviel, zeker na Ready player one gelezen te hebben. Dus mocht je voor een boek van Ernest Cline gaan, kies dan die laatste!

En daar heb je weer een tip. Maar ach, dat is ook het doel van zo’n brief. Om te voorkomen dat het er te veel worden, brei ik bij deze toch een eind aan de brief. Heel veel leesplezier deze zomer!

Groetjes Femke



Reacties op: Een (leestip)brief aan... Maartje

Meer informatie