Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gastrecensie I see London, I see France

op 28 mei 2018 door

Maandelijks Mysterie winnares Naomi Leunis waagde zich afgelopen maand aan het boek I see London, I see France van Sarah Mlynowski. Een zomerse contemporary die heerlijk is voor het zonnige weer van de afgelopen paar dagen. Benieuwd hoe het boek Naomi is bevallen? Lees dan snel verder!

Sydney en haar beste vriendin Leela gaan een maand lang door Europa trekken. Nog voor ze goed en wel vertrokken zijn, dreigt de reis al verpest te worden. Aan de ene kant is er Sydney’s angst en schuldgevoel dat ze haar moeder, die met agorafobie worstelt, alleen laat met haar zusje en aan de andere kant blijkt Leela’s ex-vriendje, diegene met wie ze oorspronkelijk naar Europa ging gaan, op hun vlucht richting Londen te zitten.

Bekende plaatsen

Het boek was een heerlijk zomerse contemporary. Het verhaal las zeer vlot dankzij de schrijfstijl en het plot en de personages waren enorm herkenbare (goede en slechte karaktertrekken). Hoewel de bezochte plaatsen misschien vrij stereotiep beschreven worden (wiet in Amsterdam, Wafels in Brugge …), is het geweldig om dingen te herkennen die je misschien zelf al bezocht hebt. Sarah Mlynowski heeft duidelijk voldoende onderzoek gedaan om alle steden te kunnen beschrijven met straatnamen en andere details.

#Diversiteit

Naast het leuke reisverhaal zit er eigenlijk ook wel diepgang in het boek. Sydney die zichzelf aan het ontdekken is, de agorafobie van haar mama brengt mentale gezondheid in beeld en niet alle personages zijn heteroseksueel wat spijtig genoeg nog altijd een beetje zelden is in boeken.

Oordeel

Al bij al raad ik het boek ten zeerste aan, maar houdt er wel rekening mee dat je als je klaar bent met lezen onmiddellijk op roadtrip door Europa gaat willen gaan!

Dankjewel voor je leuke recensie, Naomi! Hebben jullie het boek gelezen en wat vond je ervan, of ben je na deze recensie enthousiast geworden? Laat het weten ons in de reacties :)

 



Reacties op: Gastrecensie I see London, I see France

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah Mlynowski

Sarah Mlynowski

Sarah Mlynowski is een Canadese schrijfster van chicklit en tienerromans. Ze deb...