Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in april

op 01 mei 2019 door

April hebben we alweer achter ons gelaten, waar blijft het jaar toch? De afgelopen maand stond in het teken van koude dagen, dagen met temperaturen boven de 20 graden, Elfia, Pasen, YALFest en Koningsdag. Naast al die leuek activiteiten hebben we ook nog tijd kunnen vinden om te lezen, het liefst in het zonnetje. Vandaag vertellen wij je wat onze favoriete en minst favoriete boeken van april waren.

Merel las 7 boeken

Favoriete boek: Dat was denk ik Iskari! Ik coördineer ook de leesclub, en het is zo gezellig. Als het boek dan ook nog tof is is het helemaal leuk.

Minst favoriete boek: Er was er geen die ik écht slecht vond, maar Ik houd je in de gaten vond ik een beetje saai. Ik voelde de spanning niet zo, en voor een thriller vind ik dat wel belangrijk. 

Elke las 11 boeken

Favoriete boek: Ik ga dan denk ik of voor De Onverklaarbare Logica van Mijn Leven of de eerste Lockwood & CO. Beide zijn heel erg andere verhalen, maar beide zijn ze steengoed. Een verhaal over een zoektocht naar identiteit, een ander over een geestenjagend trio. Beiden zijn must-reads. Maar ik noem kort ook even De Zwendelprins omdat het een Nederlands debuut is dat écht heel erg goed is.

Minst favoriete boek: Ik moest The Bostonians van Henry James lezen voor mijn American Literature college, maar het is gebleken dat ik helemaal geen fan ben van Henry James. Helaas. Coole ideeën, maar iets te veel snarkiness en gewoon te irritant.

Laurie las 17 boeken

Favoriete boek: Ik heb heel veel boeken binnen een paar uur uit kunnen lezen omdat ze zo snel lazen. Toevallig zijn dat ook mijn favorieten van de maand en ik kan niett kiezen. De Bijzondere Woorden van Gioia Van Enrico Galiano is een boek dat binnenkort uitgebreid wordt besproken, dus waar ik nu niet te diep op inga. Dit Is Hoe Het Ging van Astrid Boonstoppel is gewoon 5 sterren waardig en Grenzeloos van Lis Lucassen is een heerlijk boek.

Minst favoriete boek: Ook dat zijn er drie. Ingesloten van Samira Ahmed heeft veel potentie, maar het kwam er voor mij niet uit. To Kill A Kingdom van Alexandra Christo viel me enorm tegen en The Dark Descent Of Elizabeth Frankenstein van Kiersten White heb ik niet uitgelezen. Ik verveelde me stierlijk en dat vond ik heel jammer. Ik was namelijk erg benieuwd naar dat boek.

Natasha las 7 boeken

Favoriete boek: Ik heb deze maand een aantal boeken vier sterren gegeven, maar als ik er één moet kiezen die boven de rest uitsteekt dan is het De Laatste Zes van Alexandra Monir. De setting, het verhaal, de plottwists; geweldig! Ik wil meer.

Minst favoriete boek: Eigenlijk vond ik alle boeken deze maand wel leuk, goed of sterk, maar ik kies Ingesloten van Samira Ahmed. Niet omdat ik het een slecht verhaal vond of omdat ik de personages niet leuk vond, maar omdat de schrijfstijl mij het minste aansprak.

Maartje las 29 boeken

Favoriete boek: Ik kan deze maand niet kiezen tussen A curse so dark and lonely van Brigid Kemmerer en The final six van Alexandra Monir. Allebei vijf sterren voor mij en allebei een spannend einde waardoor ik niet kan wachten op het vervolg. 

Minst favoriete boek: Dit was Het Pilgrim-fathers complot van Jeroen Windmeijer. Het onderliggende verhaal was wel leuk, maar het boek voelde vooral als een uitgebreide toeristengids voor Leiden.

Minca las 13 boeken

Favoriete boek: Ik heb deze maand wel heel veel goede boeken gelezen, veel Engelse ook. Maar als ik moet kiezen dan ga ik toch echt voor Vicious en Vengeful van V.E. Schwab. Ik ben echt volledig weggeblazen door deze twee boeken over bijna dood ervaringen met als gevolg dat je een superkracht ontwikkeld. Ook Koninkrijk van As van Sarah J. Maas was natuurlijk super vet!

Minst favoriete boek: Er waren weinig boeken die me deze maand teleurstelden. Ik had alleen iets meer verwacht van Gewist van Teri Terry. Het concept van het verhaal is heel goed maar de eerste helft van het verhaal was nogal vaag en vond ik niet altijd even sterk. Desondanks ben ik toch erg benieuwd naar het vervolg!

Kimberly las 5 boeken

Favoriete boek: Zonder enige twijfel is dat a curse so dark and lonely van Brigid Kemmerer. Ik snap echt niet waarom ik deze niet veel eerder al heb gelezen. Wat een geweldig boek!

Minst favoriete boek: Ik vond geen van de boeken deze maand slecht. Maar dan als minst geweldige boek ga ik voor Bloed van mijn bloed door Barry Lyga. Dit is dan wel geen young adult boek, maar mijn tweede favoriete genre thriller. Maar zoals ik al zei, nog steeds geen slecht boek.

Wat heb jij deze maand gelezen en welke van deze boeken raad je ons aan?



Reacties op: Gelezen in april

Meer informatie

Gerelateerd